Bodrum Gündem

Eğitime Katılmayana Ceza

23.08.2013
0
A+
A-

Günümüzde çok sık rastlanan iş kazaları sebebiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş ortamının sağlıklı hale getirilmesi, olumsuz şartların ortadan kaldırılması amacıyla 30.06.2012 tarih ve 28339 sayılı resmi gazetede yayımlayarak yürürlüğe giren ?İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun? gereğince Bodrum Esnaf Ve Sanatkârlar Odası tarafından iki gün sürecek bir eğitim organize edildi.

Plavix online Bodrum Gündem Haber/22 Ağustos 2013

Bodrum Esnaf Odası Başkanlığınca İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi için 22 -23 Ağustos 2013 tarihleri arası SSK?lı tüm personele 08:30, 12:00 saatlerinde Ortakent Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda eğitimler düzenlendi. Her Personelin günde bir kez katılacağı eğitimler kişi başı 17,50 TL. İle ücretlendiriilirken, Eğitimlere katılım oranına göre ilerleyen tarihlerde de devam edilecek. Sigortalı çalışan elemanı olmayan işyerleri ise eğitime katılmayacaklar.

İşyerlerinde meydana gelen ve gelebilecek kazalar nedeni ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş ortamının sağlıklı ve olumsuz şartların kaldırılması amacı ile yürürlüğe giren ?İş Güvenliği Kanunu? gereği organize edilen eğitimde katılımcıları bilgilendiren Bodrum Esnaf Odası Başkan Vekili Erdoğan Başeğmez kanunun iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasında, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesinde, çırak ve stajyerler de dahil olmak üzere tüm çalışanlara ve İşverenlere görev, hak, yükümlülük ve sorumluluk getirildiğine dikkat çekerek ?26.12.2012 tarih ve 28509 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, İş Sağlığı ve Güvenliğine ilişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğine göre, Bakanlık, iş sağlığı ve güvenliği açısından Esnaf ve Sanatkârımızın yapmakta olduğu mesleki faaliyeti az tehlikeli sınıf, tehlikeli sınıf ve çok tehlikeli sınıf olarak 3 gruba ayırmıştır. Buna göre de işletmelerin sınıfı ne olursa olsun, tüm işletmeler Risk Değerlendirmesi, Acil Durum Planının hazırlanması, çalışanlara İş Sağlığı ve güvenliği eğitiminin verilmesi gibi yükümlülükleri yerine getirmesi gerekmektedir? dedi.

EĞİTİME KATILMAYANA CEZA?

Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Denetim Kurulu Üyesi olan 2.Başkanı Başeğmez,  6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu Gereğince SSK?lı personel çalıştıran tüm işletmeler Risk Değerlendirme Analizini, Acil Eylem Planını hazırlamakla yükümlü olduklarını, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen işletmelere 3.500,00 TL cezai yaptırımı olduğunu söyledi. Başeğmez; ?Ayrıca tüm personelin Genel İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi alması gerekli olup, Bu eğitime katılmayan işletmelere 1.500,00 TL kişi başı cezai yaptırımı bulunmaktadır. Odamız İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Acil Eylem Planı ve Risk Değerlendirme Analizi için, en uygun fiyat teklifini veren Yalıkavak Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile işletmelerde çalışan SSK?lı tüm personellere 22-23 Ağustos 2013 tarihlerinde 08:30, 13:30 saatlerinde Bodrum Ortakent Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü Toplantı Salonlarında eğitimler düzenlenmektedir. Esnaf ve Sanatkârımızın yapılacak bir denetimde cezai müeyyideler ile karşı karşıya kalmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.? where to buy Indocin order methotrexate dedi.

Yüksek sezon nedeni ile eğitimlere katılamayan Sigortalı çalışanlara talep olması durumunda eğitimler düzenlenmeye devam edileceği ve detaylı bilgi için, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odamız ile irtibata geçmeleri bilgisi verildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.