Bodrum Gündem

BESİAD’ın Gündemi Gross Marketler ve Yerel Esnaf

19.12.2013
0
A+
A-

Valtrex cheap BESİAD’ın geleneksel Perşembe toplantılarının bu haftaki konusu Bodrum’daki gross marketler ve yerel esnafın marketler karşısında ayakta kalması oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem-19 Aralık 2013 order Xenical online Valtrex no prescription besiad 19 aralık perşembe (1)

Bodrum Esnaf ve İş Adamları Derneği (BESİAD)nin geleneksel Perşembe toplantılarının bu haftaki konusu yerel esnafın gross marketler karşısında ayakta kalması ile ilgili oldu.

Asgari Ücretli Personel Toplu Taşımada Ücret Ödemesin…

BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan,  toplantıya  geçen hafta değindikleri Bodrum’da toplu taşıma araçlarının yüksek fiyatları ile ilgili yaptığı konuşma ile başladı.  Kaplan, seçime kadar yerelde ve ilde yönetime talip olan adaylara Bodrum’un sorunları ile ilgili çözüm odaklı çalışmalar yaparak bunları yazılı raporlar haline getireceklerini kaydetti. Kaplan,  BESİAD’ın kuruluşundan bu yana Bodrum’un ve Bodrum’da iş yapanların sorunları ile ilgili çözümün bir parçası olmayı tercih ettiklerini ve böyle de devam edeceklerinin altını çizdi. Bodrum Yarımadasındaki toplu taşıma ücretlerinin çok yüksek olması nedeni ile personelin ve iş verenlerin sıkıntı yaşadıklarına değinen Engin Ali Kaplan konuşmasına şöyle devam etti “Konu insani, ekonomik ve işlerimizle ilgili verim anlamında oldukça önemli. Yüksek yol maliyetlerinin 2014 yılından itibaren çözülmesinde biz de iş verenler olarak ortak çözümün bir parçası olmayı istiyoruz.  En azından asgari ücretle çalışan  personelimizin bizimde destek vereceğimiz şekilde ücretsiz taşınmalarını sağlayacak çözümler sunabiliriz.”

besiad 19 aralık perşembe (6)Bodrum’da Gross Market Diye Bir Kangrenimiz Var…

BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan,  BESİAD olarak gross marketlere kesinlikle bir savaş açmadıklarını, bunun yanı sıra bu marketlerin sokak aralarına kadar inen birimlerinin de artık yerel esnafın sonunu getirmek üzere olduğunun altını çizdi. Kaplan konuşmasını şöyle sürdürdü “ Bu güne kadar gross marketler konusunda en çok konuşan BESİAD oldu. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana büyük marketlerin yarımada genelinde ölçülü, planlı ve kontrol edilebilir bir sistemle kurulmaları gerektiğini her fırsatta belirtmiştir. Yerel yönetimler imar planlarını düzenlerken, ruhsat işlemlerini  yaparken yerel esnafımıza nefes aldıracak çözümler üretebilirler.  Var oluş amaçlarımızdan en önemlisi esnafın güçlenmesine yönelik çalışmalar yapmak. Bir taraftan gross marketlere olumlu bakmıyorken, diğer taraftan açılışlarını yapmamız doğru değil. Yerel yöneticiler bu konuda taraf olmalılar ve tarafları da Bodrum esnafı olmalı.”

besiad 19 aralık perşembe (12)Esnafın Kendine Çeki Düzen Vermesi Gerek…

Gross marketlerin maliyetlerinin oldukça yüksek oluşları nedeni ile aslında çok ciddi kar elde etmediklerini aktaran BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, Bodrum esnafının bu marketlerle baş edebilmesinin kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğinin önemine dikkat çekti. Engin Ali Kaplan “Esnafın bu konuda eğitilmesi, vizyonunu ve vitrinini değiştirmesi gerekiyor. Esnafın bizi kendi dükkanına çekmek için fark yaratması lazım.   Bu farklar hizmet, ürün kalitesi veya fiyat politikası ile mümkündür.  BESİAD olarak esnafımıza bu eğitimler konusunda destek olabiliriz.  Bu konu ile ilgili çalışmalarımıza ağırlık vermeliyiz” dedi.

Geleneksel  Perşembe toplantısına katılan BESİAD üyelerinden bazılarının gross marketler konusunda sadece söylemde kalınmaması gerektiği yönündeki örnekleri oldukça dikkat çekiciydi.

BESİAD üyelerinden BOSİS  firması 2014 yılı itibari ile bütün kurum ve kişilerin alması kanunla zorunlu olan yasal, geçerli ve güvenli e posta “Kayıtlı Elektronik Posta” hizmeti hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bilgilendirmeyi BOSİS adına  Oğuz Çavuşoğlu gerçekleştirdi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.