Bodrum Gündem

365 Oda Arasında BODTO En Yüksek Puanla Birinci Sırada

16.01.2014
0
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen oda ve borsaların akreditasyon çalışmalarında, Bodrum Ticaret Odası 4 dönemde de en yüksek puanı alarak en Başarılı odalar arasında ilk sırada yerini aldı.

buy diflucan Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-15 Ocak 2013

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen oda ve borsaların akreditasyon çalışmalarında ilk defa akredite olanlar ile akreditasyonunu yenileyenler TOBB Başkanı bodto akreditasyon sertifikası birincisi (9)M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden akreditasyon belgesi aldılar. 21 oda/borsa ile birlikte 5 yıldızlı hizmet verme noktasına ulaşan oda/borsa sayısı 152’ye ulaştı. Akreditasyon süreci devam eden 69 oda/borsanın da çalışmaları tamamlandığında bu sayı 221’i bulacak. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, hedeflerinin 365 oda ve borsanın tamamının akreditasyonlarını tamamlamaları ve 5 yıldızlı oda/borsa konumuna yükselmeleri olduğunu vurguladı.

Akredite olan ve akreditasyon süreci devam eden toplam 221 Oda/Borsanın Meclis ve Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Genel Sekreter ve personelinin katıldığı törenin açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, göreve geldikleri günden itibaren ‘takip eden’ değil, ‘yönlendiren’, ‘yol açan’ olmayı amaçladıklarını belirterek, akreditasyon sisteminin hizmet kalitesinin standardizasyonu açısından büyük önem taşıdığına işaret etti.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ile birlikte sertifika törenine katılan BODTO Heyeti Türkiye’deki 365 oda arasından en yüksek puanla A sınıfı akretidasyon belgesini Bodruma kazandırmanın gururunu yaşadılar. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’da törende ilk defa akreditasyon belgesi alan odalar arasında yer aldı.

BODTO, 2007 yılında “TOBB Akredite Oda/Borsa” unvanını alarak Muğla ilindeki ilk oda, Ege Bölgesindeki üçüncü oda olmuştu. Her sene yapılan denetimlerden başarıyla çıkılmış ve BODTO’nun Akreditasyon Belgesi 2010 yılında ikinci kez yenilendi. 3 yıllık belge süresi sonrasında 29 Ağustos 2013 tarihinde yapılan akreditasyon denetimi sonucunda, BODTO 3 yıl geçerli akreditasyon belgesi yenilendi. 2013 yılı denetimlerinde BODTO ülke genelinde en yüksek puanı alan ticaret odası olma özelliği taşıyor.

cheap Valtrex bodto akreditasyon sertifikası birincisi (15)365 ODA ARASINDA BODRUM BİRİNCİ… buy levonorgestrel

4 dönemde de en yüksek puanı alarak Türkiye’nin en başarılı odalar arasında ilk sırada yerini alan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, 2006 yılından bu yana yaptıkları çalışmaların sonucu dört ay önce A Sınıfı Akreditasyon Belgesi aldıklarını ifade ederek; “Akredite standartları sınıf sınıf. Bodrum Ticaret Odası olarak 365 oda içinde A Sınıfı Akredite olan on oda içinde yer alıyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluktur. İngiltere EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği’nin işbirliği çerçevesinde İngiltere ve Almanya oda sistemlerinin en iyi uygulamalarını dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelini geliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Odalar Birliği ile birlikte yürütülmekte. Amacımız Bodrum’a en yüksek standardı kazandırmak.” dedi.

bodto akreditasyon sertifikası birincisi (8)BAŞKAN HİSARCIKLIOĞLU BODRUM’U ÖRNEK GÖSTERDİ…

Akreditasyon Sertifika Töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Bodrum Ticaret Odasının yüksek standartlarda hizmet veren ve denetlemelerde en yüksek puanı aldığını belirterek Başkan Kocadon ve BODTO personelini tebrik etti.

Yaklaşık bir saat süren konuşmasında Türk iş dünyası, ekonomi ve odalar ve Borsaları çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler veren Başkan Hisarcıklıoğlu, odaların yaptıkları çalışmaları üyelerine ve kamuoyuna mutlaka anlatmaları gerektiğinin altını çizdi. 365 odanın 2013 yılında yerel basında 99 bin kez, Ulusal basında da 24 bin kez yer aldığını, yabancı basında da 9 bin kez yer aldıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, akredite olan oda/borsaların, 5 yıldızlı oda/borsa sayılacağını ifade ederek “Bu belge, Londra’da, Paris’te, Berlin’de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odalarımızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir. 221oda/borsamız belgesini aldığında. Oda borsalarımızın yüzde 60’ı akredite olmuş hale gelecek” dedi.

bodto akreditasyon sertifikası birincisi (12)ODA VE BORSALAR YOL AÇAN, YOL GÖSTEREN HALE GELDİ…

TOBB’un ve oda/borsaların faaliyetleri hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların üyeleri için yol açan, yol gösteren kurumlar haline geldiğini dile getirdi. Artık bilgi ihraç eder durumda olduklarını ifade eden TOBB Başkanı, 57 İslam ülkesinin genel sekreterlerine eğitim verdiklerini kaydetti. Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbeyev’e oda borsa sistemi hakkında özel bilgi verdiğini ve Kazakistan’ın Türkiye’deki sistemi uygulamak üzere harekete geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu,“Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı’nın da kendisine, ‘Alman oda sistemini dünyanın en iyisi biliyorduk, ama bizim sizden öğreneceğimiz şeyler var’ dediğini hatırlattı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ ODALARIN OMUZLARINDA…

İş dünyası olarak hep büyük resme odaklandıklarını söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin toplam istihdamının yüzde 60’ını oda ve borsaların sağladığına dikkat çekerek “Ülkenin ekonomik olarak büyümesi önemli. Çünkü ekonomi güçlü olmazsa ne vatandaşınızın refahı olur, ne de dışarıda bir ağırlığınız olur. O yüzden üyelerimizin önünü açacak adımlar attık. Kamuyu ekonomiye odaklanmaya zorladık. Çünkü bizim sorumlu olduğumuz kitle, Türkiye’yi taşıyan kitle” ifadesini kullandı.

Oda ve borsaların Türk Ticaret Kanunu’nun değiştirilmesiyle, özel sektörün üzerindeki 6 milyar TL’lik yükün kaldırılmasında çok önemli bir rol oynadığını belirten Hisarcıklıoğlu, çekte riski bitiren bir uygulama getirilmesi için de çaba gösterdiklerini dile getirdi.

İLK SERTİFİKALARINI ALAN 9. DÖNEM ODA / BORSALAR…

TOBB Birlik Merkezi’nde düzenlenen 9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni’nde ilk sertifikalarını alan oda ve borsalar şöyle: Akhisar Ticaret Borsası, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası, Bursa Ticaret Borsası, Çorlu Ticaret Borsası, Erdek Ticaret Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası, Menemen Ticaret Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Of Ticaret ve Sanayi Odası, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tire Ticaret Odası, Turgutlu Ticaret Borsası, Ünye Ticaret Borsası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası.

YENİDEN SERTİFİKA ALAN ODA/BORSALAR…

Yeniden akreditasyon sertifikası alan oda ve borsalar ise şunlar: Bodrum Ticaret Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası,Adana Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Eskişehir Ticaret Borsası, Balıkesir Ticaret Odası, Giresun Ticaret Borsası, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret Borsası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Karacabey Ticaret Borsası, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Ticaret Borsası, Kocaeli Ticaret Odası, Karapınar Ticaret Borsası, Kayseri Ticaret Odası, Ereğli ( Konya )  Ticaret Borsası, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Kuşadası Ticaret Odası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Bandırma Ticaret Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Biga Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası.

AKREDİTASYON SİSTEMİ NEDİR?

Sistemin amacı, Türk Oda/Borsa Sisteminin Oda/Borsalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda Sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasıdır.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.