Bodrum Gündem

Enerjinizi Yenileyin

Enerjinizi Yenileyin
01.02.2014
0
A+
A-

esomeprazole price

BESİAD 30 Ocak 2014 Perşembe Günü Delfi Otelde düzenlediği Perşembe Toplantısında Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar‘ı konuk etti. BESİAD üyeleri “ Yenilenebilir Enerji” konusunda ayrıntılı bilgiler öğrendiler.

Bodrum Gündem-1 Şubat 2014

BESİAD Geleneksel Perşembe toplantısını “Yenilenebilir Enerji” konusuna ayırdı.  Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar‘ın konuk olduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan BESİAD Başkanı besiad 19 aralık perşembe (12)Engin Ali Kaplan bütün projelerinde çıkış noktasının Bodrum ve ülke ekonomisine fayda sağlamak olduğunun altını çizerek; “Üyelerimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomisinin, istihdamının gelişmesidir. Bodrum turizm tesisleri olan, güneşi çok olan bir bölge. Dolayısıyla güneş ve rüzgar enerjisini üretmek, satmak, kendi tesislerimizde enerji ihtiyacımızı bedavaya getirmek bizim coğrafyamızda mümkün. Bu bizim hem ekonomimize büyük girdi sağlayacak, hem muhtemel çıktının önüne geçecek önemli bir konu.  Yenilenebilir enerjiyi bunlardan da önemlisi şu yüzden önemsemeliyiz. Evrende etrafımızda var olan ve maliyeti çok düşük olan bir enerji var. En verimli olanı rüzgar ve güneş enerjisi. Ve bu enerjiye sahip olup, evlerimizden sanayi tesislerine kadar girmesi  için milyonlarca insanın öldüğü savaşlara gerek yok. Güzel dünyamızı mahvetmeye de gerek yok. Sadece karar vermek yeterli. Bu toplantı, bu konuyu gündeme taşıdığımız ön toplantımız.  Bir sonraki toplantımızı, daha kalabalık, makine mühendisleri, inşaat mühendisleri, turizm tesisleri, dernekler, belediyeler, hatta öğretmenlerin ve öğrencilerin de katıldığı bir panel olarak planlıyoruz. Sayın Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bizimle bugün bu bilgileri paylaşacak” Where to buy Xenical dedi.

besiad_persembe_ 30ocak2014 (3)ENERJİDE ÇÖZÜM ÖNCELİKLE ENERJİNİN ETKİN KULLANIMI…

Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, 2,5 saat süren konuşması BESİAD üyeleri tarafından dikkatle izlendi. Prof Dr. Tanay Sıdkı Uyar konuşmasında; Buy Orlistat “1970 deki petrol krizi ile birlikte dünya birinci çözüme yani enerjinin etkin kullanımına zorunlu olarak yönelmiştir. Enerjinin etkin kullanımı daha az enerji ile daha çok iş yapmak anlamına gelmektedir. Petrol krizi sonrası ABD başta olmak üzere endüstrileşmiş ülkeler yenilenebilir kaynak ve teknolojilerini gündemlerine aldılar. OECD ülkeleri bir araya gelerek yenilenebilir enerji araştırma projeleri oluşturdular.  Kendi enerji bakanlıklarının koyduğu destekle güneş pillerini, rüzgarı, sıcak su üretimini, jeotermal enerjiyi,  bio-kütle enerjisini geliştirme yollarını aradılar. O teknolojileri, şu anda insanlığın gündeminde olan proses ısısı ve elektrik üretiminde nasıl kullanabileceklerinin peşine düştüler” dedi.

Prof Dr. Tanay Sıdkı Uyar günümüzde yenilenebilir enerji teknolojileri en ucuz, ve en temiz olarak ticari kullanıma girdiğine dikkat çekerek; “Isıl enerji ve elektrik depolama teknolojilerinin ticari hale gelmesiyle 4 temiz enerji teknolojisinde dünya çapında bir devrim yaşanmaktadır. Bunlar karada rüzgar türbinleri, güneş pilleri, LED ampuller ve elektrikli otomobillerdir.” dedi.

Toplantı, üye ve misafirlerin Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’a yönelttikleri sorularla devam etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.