Bodrum Gündem

Mağdur Edebiyatı Yapılıyor

11.02.2014
0
A+
A-

Başkan Mehmet Tosun, köy ziyaretlerinin yanı sıra belde ziyaretlerini de sürdürüyor. Eleştirilerini ardı ardına sıralayan Başkan Tosun “Bitez’in İçerisinden Geçen 7 Yüz Metrelik Dere Islahının 5 Yıldan Bu Yana Yapılamamasının Sorumlusu Konacık Belediyesi mi?” dedi.

Bodrum Gündem/10 Şubat2014

Bitez’de kahvehane toplantısına katılan Başkan Mehmet Tosun, coşkulu bir kalabalık tarafından, “10. Yıl Marşı” eşliğinde karşılandı. Bitez’de yapılamayan işlerin kusurunun Konacık mehmet tosun bitezde (4)Belediyesi’nde arandığına dikkat çeken Başkan Mehmet Tosun, “Peki arkadaşlar, şu beldenin içerisinden geçen Atatürk Caddesi’ndeki 7 yüz metrelik dere ıslahının 5 yıldan bu yana yapılamamasının sorumlusu Konacık Belediyesi mi?” diye sordu, koruma kullanma dengesi gözetilerek vatandaşın arazisine evini yapabileceğini söyledi.

“Mağdur Edebiyatı Yapılıyor”

Her yağmurda Bitez’i su bastığına dikkat çeken Başkan Mehmet Tosun, bununla ilgili sorumluluğu Konacık Belediyesi’ne yıkmaya çalışılarak mağdur edebiyatı yapıldığını belirtip, “Peki arkadaşlar, şu beldenin içerisinden geçen Atatürk Caddesi’ndeki 7 yüz metrelik dere ıslahının 5 yıldan bu yana yapılamamasının sorumlusu Konacık Belediyesi mi?” diye sordu. Başkan Mehmet Tosun’un bu serzenişi alkışlarla destek buldu.

“Mümkün olduğu kadar, fırsat buldukça Bitez Beldesi’ne gelip sahilde de esnafla sohbet eden bir arkadaşınızım” diyen Başkan Mehmet Tosun, “Eşimle sahilde sık sık yürüyüş yapıyorum. Sizin kardeşiniz, bir dönem burada belediye başkanlığı yapmış Remzi Güngör Başkanımızın sahil düzenlemeleri aynen duruyor, üzerine hiçbir katkı yok değerli arkadaşlarım” şeklinde konuştu.

Bitez’in yeşilliğine, doğal güzelliğine dikkat çeken Başkan Mehmet Tosun, “İşte biz ekibimizle birlikte, Remzi Güngör Başkanımızla birlikte, yarım bıraktığı çalışmaları tamamlamak üzere, yeşilimize de, doğamıza da, denizimize de sahip çıkmak üzere göreve talibiz değerli hemşehrilerim” dedi.

mehmet tosun bitezde (5)Festival Üzerinden Eleştirdi

Başkan Mehmet Tosun, “Saygıdeğer Bitezliler! Bizim yönetimimizdeki Bodrum Belediyesi’nde narenciye bahçesi sahibi vatandaşlarımız kendi ağaçlarına düşman olmayacak. Bodrum Belediyesi narenciye bahçesi sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olacak arkadaşlar. Şimdi olduğu gibi sadece  festival zamanları döneminde narenciye üreticimizin yanında olmayacağız, üretim döneminde de yanında olacağız.” diye konuştu.

mehmet tosun bitezde (2)“Bırakın Turizmi Spor Yapacak Alanlar Yok”

Turizmin süresinin 2 aya kadar düştüğünü vurgulayan Başkan Mehmet Tosun, cheap Tadalafil “Kış aylarının son günlerini yaşadığımız bu günlerde bile Bodrum Yarımadası’nda hava günlük güneşlik, iklim güzel, neredeyse denize girilecek düzeyde değerli hemşehrilerim. Peki biz bu kadar güzel bir coğrafyada kongre turizmini yapabiliyor muyuz? Yapamıyoruz. Çünkü, uluslararası kongrelerin yapılabileceği bir kongre merkezimiz yok. Peki, spor alanlarımız var mı? Hayır, o da yok arkadaşlar. O yüzden, kongre merkezinin olmadığı bir yerde, kongre turizmini yapamazsınız, spor alanlarının olmadığı bir yerde spor turizmini geliştiremezsiniz. Bırakın şimdi siz spor turizmini geliştirmeyi, vatandaşımızın spor yapacak alanları yok. Bizim yönetimimizdeki Bodrum Belediyesi sporu halka yaygınlaştıracak, mahallelerimizde spor kompleksleri olacak, yediden yetmişe hep birlikte spor yapacağız “ dedi.

mehmet tosun bitezde (3) Sildenafil Hobi Bahçeleri Oluşturulacak

Başkan Mehmet Tosun, yakında açıklayacağı hazırlanan projelerden de ipuçları vererek, “Ayrıca hem Bitez özelinde, hem de Bodrum Yarımadası genelinde, vatandaşlarımızın hafta sonu vakit geçirebilecekleri, boş kaldıkları zamanlarında gidip uğraşabilecekleri hobi bahçeleri oluşturmayı düşünüyoruz. Bunlarla ilgili de proje hazırlığı içerisindeyiz. Dünyanın birçok bölgesinde bu tür alanlar var” açıklamasında bulundu.

Turizm Birimi ve Kurulu

Bir vatandaş Başkan Mehmet Tosun’a, “İmar konularına önem verdiğiniz kadar turizme de önem verecek misiniz? Turizmde profesyonel bir ekiple çalışmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Belediyede turizmle ilgili birim kuracaklarını anlatan Başkan Mehmet Tosun, bu soruya şöyle yanıt verdi:  “Turizmle ilgili de bir danışma kurulumuz olacak. Proje üretecek, turizmle ilgili politikalarımızı, turizmcilerle birlikte geleceğe yönelik hazırlayacaklar, onları hayata geçireceğiz”

mehmet tosun bitezde (7)Vatandaş: “CHP Balon Uçurdu” Nexium online

Bir başka vatandaş ise, “Bitez’in yıllardır çözülemeyen bir SİT sorunu var. Doğal SİT ilan edildi Bitezimiz. Geçmiş seçim döneminde CHP, ‘ekolojik turizm’ adı altında bir balon uçurdu, dedi ki; ‘bahçelere birer ev izni vereceğiz, içindekileri de tamir ettireceğiz ya da tamire destek olacağız, siz bunları turizm amaçlı ya da konaklama, kiralama amaçlı değerlendirerek para kazanacaksınız’ İnsanlarımız da buna inandı. Şimdi ne oldu? Sıfıra sıfır elde var sıfır. Korumadan bahsettiğimiz zaman, korumacılık boğdu insanları” diyerek, “Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Başkan Mehmet Tosun, yine Konacık’ta yaptıkları uygulamadan bahsederek soruya, “Vatandaşlarımızın, parsel ölçeğinde bir bina yapmalarının önünü açacağız. Bakın biz bunu Konacık’ta zeytinlik alanlarda yaptık. Tarım Müdürlüğü’nden aldık görüşlerini, imar planlarını yaparken yüzde 5 imar verdik, parselin bir kenarında, ihtiyacı olan 150 metrekarelik binayı yapabiliyor arkadaşlar. İsterse orada, konaklama sektörüne yönelik, pansiyonculuğa yönelik 250 metrekare inşaat yapabiliyor. Yani bunun önünü açarak, orayı hem korumasına hem de kullanmasına imkân tanıyabiliriz çünkü hakikaten kullanmadan koruyamayız” diye cevap verdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.