Bodrum Gündem

“Konacık’ta Herkes Yanacak, Çünkü Her Yer Beton”

“Konacık’ta Herkes Yanacak, Çünkü Her Yer Beton”
17.02.2014
0
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon ile Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez site yöneticileri ile Bitez’de bir araya geldi. Filiz Vural yaptığı konuşmada yolları asfaltlamanın kolay olduğunu ifade ederek, “Biz Bitez’de yazları serin serin evlerimizde otururken, Konacık’ta insanlar sıcaktan bunalacak. Çünkü her yer beton ve asfalt oldu. Asfalt yapmak 3 günlük iş. Önemli olan doğayı ve doğal güzellikleri korumak” dedi.  

Bodrum Gündem/16 Şubat 2014

Başkan Mehmet Kocadon, Bitez sahilde ve köy içinde yaptığı esnaf ziyaretlerinin ardından Bitez İskele Kafe’de site yöneticileri ile düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Başkan Kocadon’un yanı sıra Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Cumhuriyet Halk Partisi Bitez Belde Başkanı Çağlar Serin hazır bulundu.

bitez site yöneticileri toplanti (1)“Sorunun Değil, Çözümün Parçası Olduk”
Başkan Kocadon, Bitez İskele Kafe’de yapılan toplantıda, buy Plan B online “Bugün Bitez’de esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Amacımız birlik ve beraberlik doğrultusunda sizlerle birlikte el ele yürümek. Biz bu sevda ile yollara düştük. Ben belde belediye başkanlığından gelen bir arkadaşınızım. Sitelerin sorunlarını biliyorum. Bu sorunların çözümü için de sizlerle çalışmaya her zaman hazırım. Bizler her zaman sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olduk” dedi.

bitez site yöneticileri toplanti (4)“Önemli Olan, Bunları Koruyabilmemiz”
İskele Kafe’de yapılan toplantıda konuşan CHP’li Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, dere ıslah çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu. Seçim çalışmaları sırasında Bitez’de yapılan bir toplantıda Bitez Belediyesi’nin eleştirildiğini ifade eden Çömez, kendisinin daha önce Konacık Belediyesi ile ilgili hiçbir açıklaması olmadığını söyleyerek, “Dedelerimiz bizlere Bitez’i bir park, doğal bir alan olarak bırakmış. Önemli olan, bunları koruyabilmemiz. Başkanlık sürecim boyunca en büyük direncim de bu konuda olmuştur. Ben, her beldede olan şeylerden benim beldemde de olsun istemedim, 12 metrelik yollarımız olsun istemedim. Bu Bitez’in bir ayrıcalığı, bir farkıdır. Arkadaşlar, bu söylediğiniz derelerin ıslahı konusu çok doğru fakat biz bunun mücadelesini yıllardan beri veriyoruz. Konacık Belediyesi’yle ilgili bir söylem ortaya atıldı. Ben bugüne kadar Bitez’deki derelerin ıslah edilememesinin veya oluşan sellerin faturasını hiçbir zaman Konacık Belediyesi’ne çıkartmadım” order Tadalafil şeklinde konuştu.

bitez site yöneticileri toplanti (3)“O Suyun Dönüp Dolaşacağı Yer Yine Burasıdır”
Xenical order Konu ile ilgili Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin bir rapor hazırladığını da belirten Başkan Çömez sözlerini şöyle sürdürdü: “Durum bilimsel olarak bana sunulmuş bir raporla belirtildi. Konacık ve Bitez olarak aynı çanağın içerisinde yer alan iki beldeyiz. Dere yatakları Konacık’tan doğuyor ve Bitez’den denize dökülüyor. Konacık’ın neresinden suyu dökerseniz dökün, o suyun dönüp dolaşacağı yer yine burasıdır. Bu bir fizik kuralıdır. Bizim bu suyu engellememiz, kendi başımıza yapabileceğimiz bir iş değildir. Bu çalışmayı biz Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ)  öğretim görevlileri getirerek tespit ettirdik. Bize verdikleri raporun neticesi ise bu sorunu tek başımıza çözemeyeceğimiz ancak iki beldenin ortak çalışmasıyla çözülebileceği doğrultusunda oldu. Çünkü bu suların belirli direnajlar yapılmak suretiyle toprak altına verilmesi gerekiyor. Ben yapılan toplantılarda da bunu dile getirdim. 650 metrelik dere yatağının düzenlemesi ile ilgili bir proje hazırladık ve aynı zamanda bu proje Bodrum Yarımadası’nın 50 yıllık yağış rejimlerini de göz önünde bulundurarak yapılan bir projeydi. Maliyeti de 800 bin TL’lik bir  projeydi ve yapamayacağımız bir proje asla değildi. Peki, neden yapmadık? Bakın arkadaşlar, bu dere yatağı bir gaz deresiydi. Bu dere yatağı, Devlet Su İşleri’nin kontrolü altında ve onların onayı olmadan hiç bir şey yapamazsınız. Su işlerinin dediği ise şu: ‘burayı asla üstü kapalı yapamazsınız, üzerini açık yapmanız gerekiyor’. Peki, nasıl yapalım? İmar planı yok, zamanında yapılmamış. Biz de gittik, uzun çalışmaların ardından Bitez için bir imar planı çıkarttık ve bu imar planını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdik. Sonuç olarak yaklaşık 4 aydır da hiç bir cevap alamadık. Plan yaklaşık 4 aydır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın masasının üzerinde duruyor”

bitez site yöneticileri toplanti (6)Çömez “O’na Niye Sormamışlar”
Bitez’de yapılan bir toplantıda konunun gündeme getirildiğini söyleyen Başkan Çömez, “Toplantıda, belediye başkan adayının yanında eski belediye başkanı arkadaşımız da oturuyordu. Ona niye sormamışlar bu çalışmaları, niye yapmadın, planları niye hazırlatmadın diye. Burada konuşmalar yapılıyor ama gerçekleri bilmek lazım. O dere yatağını o hale getirenler, onlar. Dere yatağını, binasının önüne kadar getirdi ve orada bıraktı” şeklinde konuştu.

“Önemli Olan Doğayı Ve Doğal Güzellikleri Korumak”
İbrahim Çömez’in konuşmasının ardından söz alan Filiz Vural ise yolları asfaltlamanın kolay olduğunu ifade ederek, “Bakın arkadaşlar, biz Bitez’de yazları serin serin evlerimizde otururken, Konacık’ta insanlar sıcaktan bunalacak. Çünkü her yer beton ve asfalt oldu. Asfalt yapmak 3 günlük iş. Önemli olan doğayı ve doğal güzellikleri korumak” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Kibar Feyzo dedi ki:

    Çok özür diliyorum genellikle sürekli bir şeyleri eleştiriyor gibi gözüküyor olabilirim yaptığım yorumlar ile. Ancak öok sevgili Bitez Belediye Başkanım. Neden her yaz otellere su sattığınız için asıl olan bizler yani şu sıcak dönemde oy istediğiniz bizleri susuz bırakıyorsunuz. Hem de her yaz. Asfalt dökmek 3 gün. Neden Bitez Bit Pazarı ve çevresinin hatta köy içinden sahile kadar olan yolu adam gibi asfaltlayamadınız? Ramada Otel kendi önünü asfaltladı peki sonrası. Bitez mi Bodrum Belediyesinin sınırlarında mı? İki başkan yanyana düşünebildiniz mi?. Bilmem kaç senedir asfalt atılmayan yol nedense bir anda aklınıza geldi bir de özür dilerim ama halt varmış gibi Bodrum Belediye Başkanı başında durdu. Şimdi mi aklınıza geliyor bunlar. Şu seçim dönemlerinde ne yapacağınızı ne dediğinizi ve ne yapamadıklarınızı unutuyorsunuz. Bitez nasıl Turizm sektörüne hitap ediyorsa Konacık’ta hafif sanayi yönünde atılım yapıyor. Ha kimse sanmasın ki ben birilerinin tarafıyım. Konacık Bld. Bşk’ı ile ilgili de eleştirilerim var haberlerin altında. Ancak sizlerden biraz dönüp en azından kendinize dürüst olmanızı istiyoruz. Geçtiğimiz zamanlarda Bitez Belediyesi olarak bir şanssızlık (tırnak içinde şanssızlık diyelim) yaşadınız. Alt yapı sorunu ve yolları zamanında bitiremediniz bütçe ayarlanmadı hükümetten destek gelmedi vs. Bunlar geçti gitti. Peki Bİtez belediyesi olarak iş yerlerine ait bir düzenlemeniz var mı? Pazar yerlerini kapalı olarak değiştirmeyi düşünür müsünüz yoksa cehennem sıcağında ya da yağmur altında vatandaşı bırakmak hoşunuza gidiyor mu? Yamaçlarda bulunan sitelerin her yağmurda sular altında kalması ile ilgili ne yapacaksınız? Dere yatakları ıslahı ile ilgili bu sene ne gibi bir çalışma yaptınız? Yattığınızda rahat uyuyabiliyor musunuz bu tip açıklamalar yaptıktan sonra?
    Sevgilerimle

  2. Kibar Feyzo dedi ki:

    İlk yorumuma eklerseniz sevinirim O dere yatağını o hale getirenler, onlar. Dere yatağını, binasının önüne kadar getirdi ve orada bıraktı” şeklinde konuştu. yazmışsınız. o kişiler öyle yaptı diye öyle kalmak zorunda mı? Hatayı düzeltmek görevleri değil mi? Öyle bırakarak bizlere mi ceza kesiyorlar. Ayıp be söylerken insan utanır biraz.