Bodrum Gündem

Bodrum Ticaret Odasına Yeni Genel Sekreter

Bodrum Ticaret Odasına Yeni Genel Sekreter
18.02.2014
0
A+
A-

Bodrum Ticaret Odası Genel Sekreterliğine Prof. Dr. Fuat Önder atandı.

Bodrum Gündem/17 Şubat 2014

Uzun yıllar BODTO’nun kalite çalışmalarının başında yer alan Prof. Dr. Fuat Önder, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi ve CÜ Mühendislik Fakültesi mezunu. 1982’de İngiltere Southampton Prof. Dr. Fuat ÖnderÜniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Fuat Önder Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde 1992 de Profesör olduktan sonra 2002 yılında emekli olmuştur. Bu Üniversite’de Mühendislik Fakültesi Dekan Vekilliği, Dekan Yardımcılığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü yaparak bu birimlerin kuruluş ve kurumsal olarak yeniden yapılandırılmasını gerçekleştirmiştir. Ayrıca Üniversitenin farklı tüm kurullarında görev alarak idari deneyimlerini güçlendirmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Fuat Önder, çok iyi derecede İngilizce biliyor.

Bodrum Ticaret Odası’nın Genel Sekreterliğini yürütecek olan Prof. Dr. Fuat Önder’in kısa özgeçmişi şöyle;

İDARİ DENEYİMLERİ:

          1976-1978: Enerji Bakanlığı, MTA Genel Müd. Temel Araştırmalar Daire Başkanlığı Proje Başkanı

          1979-1982: Southampton Üniversitesi (İngiltere) Araştırma Asistanı

          1983-2002: Cumhuriyet Üniversitesi Müh. Fak. Öğretim Üyesi

          1983-1984: Senato Üyesi, Cumhuriyet Üniversitesi

          1983-1989: Müh. Fak. Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi, Cumhuriyet Üniversitesi

          1984-1990: Dekan Yardımcısı, Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

          1993-1996: Senato Üyesi, Cumhuriyet Üniversitesi

          1993-1996: Enstitü Müdürü, Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

          1993-1996: Araştırma Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreteri, Cumhuriyet Üni.

          1993-1996: Müh. Fak. Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi, Cumhuriyet Üniversitesi

          1994-1997: Yönetim Kurulu Üyesi, Cumhuriyet Üniversitesi

          1997-2001: Müdür, Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksek Okulu

·         1998-2000: Üst Disiplin Kurulu Üyesi, Cumhuriyet Üniversitesi

·         2002 -2011 Cumhuriyet Üniversitesi’nden Emekli Öğretim Üyesi

·         2003 –2012: Kalite ve Çevre Kurulu İk.İşlt. İtiraz Komitesi Üyesi

·         2004-2012: Kalite Güvence Sistemi İk. İşlt. Belgelendirme İtiraz Komitesi Üyesi

·         2004 2012: TURKAK Belgelendirme Sektör Komitesi Üyesi

PROJE DENEYİMLERİ

·         Türkiye genelinde 500’ün üzerinde olan meslek yüksekokulundan 31’i YÖK tarafından Dünya Bankası’nca desteklenen 1. ve 2. Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda desteklenen Sivas Meslek Yüksekokulu’nun Müdürü olarak İnşaat, Makine, Elektrik ve Bilgisayar Bölümleri laboratuar ile atölyelerinin kurulmasını ve işletmeye açılmasını, eğitim programlarının revize edilmesini ve yeni binaların bitirilerek eğitime açılmasını sağladı. Bu destek kapsamında, “Eğitimde Kalite Sistemleri” ve “Diplomaların Akreditasyonu” konularında İskoçya ve Danimarka’da projelere katıldı. Ayrıca Tayvan Hükümeti’nin bursu ile petrol şirketlerinde “Yönetim Sistemleri” eğitimi aldı.

  • Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu’nun üç yıl başkanlığını yaparak yörede bu ilişkinin gelişmesini sağlarken, rektörlüğün verdiği izinle KOBİ’lere ISO9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kurulması konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti vermeye başladı.1996’dan bu yana 300’ün üzerinde KOBİ’ye hizmet sunmuş, YÖNETİM DANIŞMANLIĞI yapmıştır.
  •  Ankara’da Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nde olan Kalite ve Çevre Kurulu İktisadi İşletmesi’nin YENİDEN YAPILANDIRILMASI çalışmaları içinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve EN17025 laboratuar Akreditasyon projelerini tamamladı. Standardizasyon projelerinin tamamlanıp belgelendirilmesinden sonra, Birliğin, çimento sektöründe muayene ve belgelendirme kuruluşu olarak kabul edilebilmesi için gereken EN45004 ve EN45011 standartlarına uyumlu dokümantasyonları tamamlayarak Türkiye Akreditasyon Kurulu’ndan akredite ettirdi. Bu belgelendirmenin Bayındırlık Bakanlığı’ndan yerel akreditasyonu da yapılarak KÇK İktisadi İşletmesinin, bu alanda Entegre Yönetim Sistemine örnek ve Akredite olmuş Türkiye’deki ilk kuruluş olmasını sağladı.
  • İstanbul’da bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği bünyesinde Kalite Güvence Sistemi İktisadi İşletmesi’ni de YENİDEN YAPILANDIRILMASI çalışmaları içinde aynı modelde kurarak sözü edilen akreditasyon projelerini başlattı. ve 2006 da hazır beton sektöründe muayene kuruluşu olması için akredite edilmesini sağladı.
  • İPEK Yönetim Ve Kalite Danışmanlık Ltd. Şti. ve NEJEM Company cheap Fluconazole işbirliği ile Lübnan ve Suriye’de ISO9001 KYS ve Toplam Kalite eğitim projelerini 2004- 2013′ yılları arasında sürdürmüştür.
  • İPEK Yönetim adına Ankara, İstanbul, İzmir, Malatya, Kayseri, Gaziantep, Çorum, Düzce, Kocaeli ve Konya gibi illerde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 22000 ve HACCP benzeri kalite projelerini 300 den fazla kurum ve kuruluşta yürütmüştür.
  • İstanbul Sanayi Odası’nın bir vakıf kuruluşu olan Türk Loydu İktisadi İşletmesi how to buy Plavix Belgelendirme Bölümü’nün sanayicilere ve belediyelere düzenlediği Kalite eğitimlerini vermiştir.
  • Bilkent Üniversitesi Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümünde Toplam Kalite Yönetimi eğitimleri vermiştir.
  • Avrupa Birliği ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği arasında imzalanan protokole göre ilk defa 3 ilde oluşturulan kuruluşlardan ABİGEM-Kocaeli ve ABİGEM Gaziantep’ de Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği, Girişimcilik eğitimlerini vermiştir. Yine ABİGEM tarafından desteklenen Girişimcilik eğitimlerini Kocaeli, Yalova ve Düzce illerinde vermiştir.
  • Sanayi Bakanlığı –KOSGEB tarafından yürütülen ve Dünya Bankası kredisi ile desteklenen ‘İş Kurma ve Yönetimi Eğitim ve Danışmanlık Projesi’ni (KOIDD) Eskişehir ve Ankara illerinde yürütmüştür. Ankara, Sivas, Kayseri, Kocaeli ve Niğde illerindeki Üniversitelerde ‘Genç Girişimcilik’ programlarını 2004 -2005de yürütmüştür.
  • 2008-2010 eğitim öğretim dönemlerinde Ankara’da ODTÜ, Hacettepe ve TOBB ETU üniversitelerinde Genç Girişimcilik eğitimleri vermiştir. n “eğiticinin eğitimi”
  • TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülen “Ticaret ve Sanayi Odaları ile Borsaları KURUMSAL OLARAK YENİDEN YAPILANDIRILMASI projesi içinde Stratejik Plan hazırlama eğitim ve danışmanlık hizmetlerini”  Bodrum Ticaret Odası dâhil yirmiden fazla il ve ilçedeki oda ve borsalarda  2009 – 2014 yıllarında başarıyla tamamlamıştır. Ayrıca Bodrum Ticaret Odası’nda KURUMSALLAŞMANIN GELİŞTİRİLMESİaçısından “Kalite Alt Yapısı ve Akreditasyon Destekleme Projesi” danışmanlık ve personel eğitim hizmetleri şeklinde 2012 yılı sonuna kadar sürdürülmüştür.
  • Düzce Üniversitesi’ cheap albuterol nde (Şubat 2011)  Laboratuarların akreditasyonu ile ilgili olarak Kalite ve EN 17025 Laboratuar Akreditasyonu Standardı eğitimlerini vermiştir.
  • Muğla Ticaret ve Sanayi Odası “Kalite Alt Yapısı Geliştirme Projesi” Nisan 2013’de tamamlanmış ve BODTO ile birlikte ayni yıl ”A” kategorisinde akredite olmuşlardır.
  • 2010 -2012: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Toplam Kalite ve Entegre Yönetim Sistemleri eğitimlerini vermiştir. Bu eğitimler üniversitenin tüm bölümleri öğrencilerine açık olup ilgili kalite ve akreditasyon standartları gerekliliklerini de kapsamaktadır.

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.