Bodrum Gündem

Gerçekler Tiyatro Sahnesine Taşındı

22.02.2014
0
A+
A-

İstanbul Erol Günaydın Tiyatrosu tarafından Bodrum’da sahnelenen “Yargıtatör” adlı tiyatro oyunu, aydınlardan ve sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

treat impotence

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-21 Şubat 2014 Topamax 100 mg

Gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın kendi yaşamından yola çıkarak kaleme aldığı Buy Natrexone “Yargıtatör” adlı tiyatro oyunu OASİS Kültür Merkezinde seyircilerin karşısına çıktı. Yoğun bir ilginin mustafa balbay muğla gazeteciler cemiyetinde (4)olduğu oyun için Bodrumlu gençler Tufan erkan Yakar ve Ferdi Arıbaş çok emek harcadılar ve neredeyse kapı kapı dolaşarak oyunun tanıtımını yaptılar.

Mustafa Balbay, Silivri hukukundan esinlenerek kaleme aldığı bu tiyatro için şöyle diyor: “Gerek benim tanık olduğum Ergenokon davasında, gerekse Balyoz, Odatv, KCK başta olmak üzere benzer kurguya sahip davalarda yaşananlardan esinlenerek bir oyun yazmaya soyundum. Bu yargılamalardaki hukuksuzluklar alt alta yazıldığında liste dört haneli rakamlara ulaşıyordu. Bütün bunları iki perdelik bir oyunun boyutlarına sığdırmak elbette olanaksızdı. Üstelik hukuksuzluğun pek çok boyutu vardı. Her şeyi anlatmaya girişmek zaten karmaşık görünen konuyu daha dağınık hale getirebilirdi. Oyunu okuyan, izleyen tüm sağduyulu kesimlerin üzerinde birleşeceğini umduğum bir ana fikir etrafında gerçek olaylardan esinlenerek bu işe giriştim. Oyunda yer alan sahne, onlarca benzerinden harmanlanarak kaleme alındı. Oyun, toplumun hukuksuzlukları görmesinde, adalet arayışına katılmasında küçük de olsa bir rol alırsa kendimi özgür hissedeceğim.”

Yargıtatör oyununa CHP Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Adayları, CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri ve Bodrum’da tiyatroya ilgi duyan sanatseverler izledi. Hülya Kocadon’da oyunu izleyenler arasındaydı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. sevgi kul dedi ki:

    salon niye boş. siz balbaya böylemi sahip çıkarsınız?