Bodrum Gündem

Burnumuza Kanalizasyon Kokuları Geldi

05.03.2014
0
A+
A-

  buy Accutane online Başkan Mehmet Tosun, Bodrum’un Torba Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. “Buraya gelirken burnumuza kanalizasyon kokuları geldi.” diyen Başkan Mehmet Tosun, “Denizlerimizi kaybedersek, Bodrum Yarımadası’nı kaybederiz.” diye uyararak, Yarımada’nın acil çözülmesi gereken sorunlarının başında kanalizasyon ve arıtma olduğunu söyledi. Sahilleri devletten kiralayarak halkın kullanımına açacaklarını belirten Başkan Mehmet Tosun, Torba için hazırladıkları projeleri izletti.

Bodrum Gündem/5 Mart 2014

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, ekibiyle birlikte Torba Mahallesi’ndeydi. Sahil tosun torba mahallesi (9)kenarında düzenlenen toplantıya katılan Başkan Mehmet Tosun’u dinlemeye gelenler arasında ünlü sanatçı Fedon ile Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar da vardı.

“Burnumuza Kanalizasyon Kokuları Geldi”

Yarımada’nın hızlı yapılaşması ve altyapı eksikliklerine dikkat çeken Başkan Mehmet Tosun, “Bodrum Yarımadası’nın geleceğini, bir sefere mahsus, hep birlikte doğru planlamamız gerekiyor. 135 binin üzerinde konut var. Oysa ki bizim kış nüfusumuz 140 bin 700. Neredeyse bir konutta bir kişinin yaşadığı bir Bodrum Yarımadası’ndayız. Başka bir şey söyleyeyim size; Bodrum Yarımadası’ndaki ticari işletmelerin sayısı 11 bin 416. O da belediye ruhsatlı olanları söylüyorum. Ciddi bir rakam ve fazlalık söz konusu. Yani ihtiyacımızın üç dört katı fazla yapılaşma var, ihtiyacımızın üç dört katı ticari işletme sayısı var. Yani biz üzerinde yaşadığımız coğrafyada, çevreyle, doğayla barışık yaşayamamışız. Altyapı, üstyapı sorunlarımızı biriktirmişiz. Şu anda toplantı yaptığımız Torba’da arıtma tesisi olmadığını ben biliyorum. Beş yıl su gibi aktı geçti, bakın aynı sorunları bir daha konuşuyoruz. Buraya gelirken burnumuza kanalizasyon kokuları geldi. Çamurların içerisinden geldik. Bu eksikleri görmemiz lazım. Kaldı ki Bodrum Yarımadası’ndaki sahillerimizin her geçen gün beton yığınına döndüğünü görüyoruz. Denizlerimizin hızla kirlendiğini görüyoruz. Denizlerimiz kaybedersek, Bodrum Yarımadası’nı kaybederiz.” dedi.

tosun torba mahallesi (6)Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi… order Clonidine

Başkan Mehmet Tosun, “Esasında Bodrum Yarımadası bir kültür ve sanat şehri. Yani Antik Tiyatro’dan bunu anlayabiliyoruz ama bugün kültür ve sanat şehri miyiz? Cevabı kocaman bir ‘hayır’ arkadaşlar. Bu gerçekle de yüzleşerek, Bodrum Yarımadası’nın kültür ve sanat politikalarını yeniden gözden geçireceğiz, yeni bir vizyon ortaya koyacağız. İşte, uluslararası kongre ve kültür merkezi yapmayı planlıyoruz. Yeri, projesi hazır, yakında sunumlarını yapacağız.” şeklinde konuştu.

Sahillerin Sahibi Belediye Olacak… buy cytotec

“Sahilleri defterdarlıktan kiralayıp, düzenleyip vatandaşlarımızın kullanımına açmayı planlıyoruz. Bununla ilgili projelerimiz var, hem Torba’nın hem de Yarımada’nın diğer sahilleri için…” diyen Başkan Mehmet Tosun, halkı yeniden denizle buluşturacaklarını söyledi.

Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili projenin güncellenmesi gerektiğini belirten Başkan Mehmet Tosun, artık büyükşehir olunması dolayısıyla yapılacak tesisin Milas ve hatta Aydın’ın Didim İlçesi’ne de hitap etmesi gerektiğini, Yatağan ile birlikte dört ilçenin ortak bir katı atık bertaraf tesisi olmasının çevre açısından, yatırım maliyetleri açısından daha iyi olacağını, Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olan bu konunun sıkı takipçisi olacağını söyledi. Torba’daki çöplerin vahşi depolama yapıldığı alanın ise yeniden ağaçlandırılarak doğaya kazandırılması gerektiğini belirtti.

Toplantıda Torba Mahallesi için hazırlanan, projelerin anlatıldığı kısa bir sunum da izletildi. Sunumda sahil düzenlemesinden, yol ve çevre düzenlemelerine ve arıtma tesisine kadar birçok proje yer alıyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.