Bodrum Gündem

Bodrum İçin 10 Yarımada İçin 14 Büyük Proje

21.03.2014
0
A+
A-

Başkan Mehmet Tosun, Bodrum ve Yarımada için hazırladıkları toplam 24 büyük projeyi, halkın geniş katılım gösterdiği toplantıda tanıttı.

Bodrum Gündem/21 Mart 2014

Yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı toplantıda projelerin sunumunu bizzat yapan Başkan Mehmet Tosun, “Bodrum Halkı’nın görüşünü almadığımız hiçbir mehmet tosun projeler (26)projeyi hayata geçirmeyeceğiz. Bunlar Bodrum Yarımadamızı, tüm ilçemizi geleceğe taşıyacak önemli projeler. Diğer detaylara hiç girmedik.” dedi.

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, ekibiyle birlikte projelerini halka tanıttı. MHP Bodrum Seçim İletişim Merkezi’nde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, Yarımada genelinden yaklaşık 3 bin 500 kişi katılırken, kalabalık çadıra sığmadı. Dışarıda kalanlar için LED ekranlardan canlı yayın yapıldı. Toplantıya MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ile MHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Melek Topçu Yılmaz da katıldı.

order methotrexate online mehmet tosun projeler (23)“Mutlu Bodrum Projeleri”

Başkan Mehmet Tosun bizzat sunumunu gerçekleştirdiği projelerini, “Aldığımız sorumluluk gereği, 7 aydan beri seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. O günden bu güne, Bodrum Yarımadası’nı karış karış geziyoruz. Sizlerden aldığımız bilgiler doğrultusunda, proje ekibimizin, bilimsel veriler ışığında hazırlamış olduğu projeleri, yani Mehmet Tosun ile 30 Mart’tan itibaren “Mutlu Bodrum Projeleri”ni takdirlerinize sunuyoruz.” dedi.   

mehmet tosun projeler (20)Halka Sormadan Yapmayacak…

Başkan Mehmet Tosun, “Belediyede işe başladıktan sonra, belediyeyi çalışır hâle getirdikten sonra, bilimsel verilerin ışığında hazırladığımız, Bodrum’un turizminden ticaretine, eğitimden sağlığına her alanda hayatımıza katkı sağlayacak projeleri, sizlere danışarak, sizlerin görüşünü alarak birer birer hayata geçireceğiz. Yani Bodrum Halkı’nın görüşünü almadığımız hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu, sözlerini “Evet, ne diyorduk; ‘Bodrum için geliyoruz’ diyorduk. Ne diyorduk; ‘adil, şeffaf, çalışkan bir yönetim Bodrum Halkı’na sözümüzdür’ diyorduk.” diye sürdürdü.  

“Bodrum Mucizesi’ni Gerçekleştirmeye Var mısınız?”

“Belediyecilik insan hayatını kolaylaştırma sanatıdır.” diyen Başkan Mehmet Tosun, “Biz 10 yıl içerisinde ‘Konacık Mucizesi’ni gerçekleştirdik. Şimdi ‘Bodrum Mucizesi’ni gerçekleştirmeye var mısınız?” diye sorduğu kalabalıktan, alkışlarla cevap aldı.

mehmet tosun projeler (12)“Bunlar Önemli Projeler Detaylara Hiç Girmedik”

Başkan Mehmet Tosun, sunumda sadece önemli projelere yer verdiklerini belirterek, “Bunlar Bodrum Yarımadamızı, tüm ilçemizi geleceğe taşıyacak önemli projeler. Diğer detaylara hiç girmedik; yolların yapılması, elektrik hatlarının yer altına alınması, çevre temizliği, köylerde yapacağımız yol çalışmaları, el sanatları köyleri, festivaller… Bunların hiçbirisine burada değinmedik, bunlar turizmimizi, ticaretimizi ve kendi geleceğimizi teminat altına alacak büyük projeler olarak bunları sunduk. Ayrıca her beldeye özel çalışmalarımız var, mitinglerde o projelerimizi de ayrıca siz Bodrumlu hemşehrilerimizin takdirine sunacağız.” diye konuştu.

mehmet tosun projeler (5)“Hababam Sınıfı”nın Film Müziği ile Geldi

Projelerin videolu sunumunun ardından Başkan Mehmet Tosun ekibini sahneye davet ederek, vatandaşlara tanıttı. CHP’den MHP’ye geçerek Başkan Mehmet Tosun’un ekibinden meclis üyesi adayı olan emekli öğretmen Mahmut Özbelen sahneye çıkarken çalınan “Hababam Sınıfı” film müziği, çadırda nostalji estirdi.

Başkan Mehmet Tosun, “Bu projeleri gerçekleştirirken, Atatürk’ün izinde yürüyeceğiz, Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız, ezanımıza da bayrağımıza da sahip çıkacağız.” dedi, “Bodrum Belediyesi’nde görüşmek üzere.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıda çadıra sığmayanlar için LED ekranlardan canlı yayın yapılırken, sunum sonrasında Başkan Mehmet Tosun, Kalabalığın arasına karıştı, vatandaşlarla kucaklaştı.    

Toplantıda tanıtılan projeler ise şöyle:

Bodrum İçin 10 Büyük Proje

Hipodrom1- Bodrum Pazar Yeri ve Otoparkı

Otogarın taşınmasıyla beraber Bodrum Pazar Yeri ve otopark alanında yeni düzenlemeler yapılarak Bodrum’a yakışır bir pazar yeri vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

Pazar yeri alt kata alınarak, 15 noktadan 60 metrekarelik ışıklıklar açılarak, hem daha çok aydınlanması hem de havalanması sağlanacak. Yapılacak yeni düzenlemeyle pazar kapasitesi yüzde 20 artırılırken, otopark üst kata alınarak 192 araçlık açık otopark düzenlenecek.

Eski pazar yerinin çatı örtüsü kaldırılarak, Bodrum girişindeki kötü görüntü de yok edilmiş olacak.

Herodot-Kongre-Fuar-Kultur-Sarayi2- Hipodrom

Bodrum, binlerce yıl sonra tarihi değerlerinden birine daha kavuşacak.

Şehrin merkezinde kalan ve olumsuz çalışma koşullarıyla Bodrum’a yakışmayan küçük sanayi sitesi, esnafımız mağdur edilmeden daha iyi şartlarda çalışabilecekleri mekânlar yaratıldıktan sonra yeni yerlerine taşınacak.

Boşaltılan bu alanın altında bulunduğu bilinen Antik Hipodrom’un gün yüzüne çıkarılması için kazılar başlatılacak ve tarih Bodrumla tekrar buluşturulacak.

Bodrum-Otogari3- Cumhuriyet Ortaokulu

Birçok Bodrumlunun eğitim hayatını tamamladığı, anılarının olduğu Cumhuriyet Ortaokulu, bugün maalesef çağdaş eğitimin ihtiyacı olan fiziksel koşullara sahip olmadığı gibi, Bodrum’un en önemli tarihsel değerlerinden, Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri Mausoleum’un da şehirle bağını kesmektedir.

Uygulayacağımız yeni projeyle Cumhuriyet Ortaokulumuz, 2 No’lu Sağlık Ocağı’nın bulunduğu alanda inşa edilecek, yeni binaya taşınarak yüksek kalitede eğitim veren koşullara kavuşturulurken, Mausoleum da eskiden olduğu gibi denize açılacak.

Okulun kalktığı alanda ise bir Etnografya Müzesi inşa edilecek ve British Museum‘daki eserlerin kopyaları burada da sergilenecektir.

Ataturk-Meydani4- Yağmur Suyu Drenajı ve Altyapı (Tünel Sistem)

Bodrum’un en önemli sorunlarından biri olan su baskınlarına son vereceğiz. İmar alanlarında, yer altında iç ölçüleri 2X2 metre olan hazır tünel sistemleri ile dağlardan gelen ve şehir içinde oluşan yağmur suları toplanarak denize ulaştırılacaktır.

Bu tüneller aynı zamanda yer altı zemin sularının toplanmasında, elektrik, internet, telefon, temiz su, pis su, arıtma geri dönüşüm suları hatları için de kullanılacaktır.

5- Herodot Meydanı

Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Aya Nikola Kilisesi aslına uygun rekonstrüksiyon projesiyle ayağa kaldırılarak, oluşturduğumuz kültür-sanat meydanının başyapıtı olacak. Bu kilise, projemizde müze olarak faaliyet gösterecektir. Meydanın orta yerinde Bodrum’un tek sanayisi olan ve Akdeniz çanağındaki en önemli ahşap yat yapımını simgeleyen, çelik ve su birleşimi tekne bulunmaktadır.

Gerek bu meydanda, gerekse tüm çarşı boyunca bina cepheleri geleneksel Bodrum ve Ege mimarisi tarzında restore edilecektir. Sokaklarda Bodrum mimarisine uygun gölgelikler oluşturulacaktır.

Orman işletme ve gümrük binalarının SİT olmayan bölümleri kaldırılarak meydan denizle buluşturulacaktır.

6- Cumhuriyet Parkı-Cevat Şakir Açık Hava Müzesi

Son yıllarda çevresindeki meyhaneler ve restoranlarıyla, Bodrumluların ve yerli-yabancı misafirlerimizin ilgi odağı haline gelen manavlar önündeki alan, o bölgenin ve Cevat Şakir Caddesi’nin nefes alan alanlarındandır.

Uygulayacağımız proje ile bu alan Bodrumluların ve yerli-yabancı turistlerin kullanımına açılarak, çarşı esnafının kapasitesinin artırılması hedeflenmektedir.

Bu amaç ile bu alan, su ve peyzaj öğelerinin desteklediği park ve aynı zamanda Cevat Şakir Açık Hava Müzesi olarak tasarlanmıştır.

7- Barış ve Özgürlük Meydanı

Şu anda Bodrum Otogarı olarak kullanılan alan, otogarın şehir dışına çıkarılmasıyla beraber Barış ve Özgürlük Meydanı olarak Bodrumlunun hizmetine sunulacak.

Bu alan, şehir hatlarının ara durakları ve meydan olarak düzenlenmiştir. Otogardan kalkan şehir hatları minibüslerine her hat için 1 durak tahsis edilmiş, toplam 22 durak tasarlanmıştır. Ayrıca 16 adet taksinin toplanacağı alan mevcuttur.

Alanın güney tarafında, 4820 metrekarelik bölümünde tamamen Bodrum ve antik çağları anımsatan mimarisiyle yeni bir meydan yaratılmıştır. Bu alanda insanların gösteri yapabilecekleri, oturabilecekleri anfiler yaratılmış su ve peyzaj ile desteklenmiştir.

8- Atatürk Meydanı-Neyzen Tevfik Açık Hava Müzesi

Bodrum Belediyesi’nin önünde bulunan meydan, Atatürk Meydanı ve Neyzen Tevfik Açık Hava Müzesi olarak yeniden düzenlenecek.

Yeni projemizde gümrük ve çarşı servis yolları meydanın dışından verilerek, meydanı bölmesi engellenecek. Kutsal ve anıtsal değerimiz olan Adliye Cami, duvarlar ile çevrelenerek şadırvan sınırlar içine alınacak ve 3 giriş kapısı ile zenginleştirilecek.

Meydana adını veren Ulu önder Atatürk’ün heykeli dört cepheli ve herkesin görebileceği şekilde konumlandırılacaktır. Özellikle törenlerin, gösterilerin, mitinglerin, anma toplantıların kolay bir şekilde yapılması, Ulu Önder Atatürk’ün turistler için ilgi odağı haline getirilip hayatını, eserlerini, sergilediğimiz bir açık hava müzesi konumunda tasarlayacağız.

Belediye binasının hemen önünde bulunan hurma ağaçlarının altı ise park olarak düzenlenecek, su öğesiyle desteklenerek Neyzen Tevfik Açık Hava Müzesi olarak tasarlanacaktır.

9- Kumbahçe Meydanı

Kumbahçe Parkı ve Meydanı tekrar eski kimliğine kavuşturulmalıdır. Projemiz de bu alanda yaşam mekânları oluşturmanın yanında, ahşap yat yapımında, süngercilikte, denizcilikte emekleri geçen “Mustafa Denizaslanı”, “İbrahim Doksan”, “Ömer Kaptan”, “Kalafat İsmail”, “Gavur Ali”, “Ali Cengiz”, “Namin’in Mehmet”, “Lamloka Mustafa”, “Kara Abidin”, “Payzan”, “Aksona Mehmet”, “Şeytan Ahmet”, “Deli Hüseyin”, “Deli İbrahim”, “Halil Bilgiç”, “İbrahim Lanat”, “Ömer Cizdar”, “Kemal Aras”, “Vapora” , “Ali Kemal Denizaslanı”, “Engin Denizaslanı”, “Timuçin Bender”, “Çolak Erol”, “Ziya Usta”, “Güven Diren”, “Mehmet Özyurt”, “İbrahim Dayı”, “Mehmet Karakaya”, “Erol Özyurt”, “Mehmet Mercan” gibi isimleri ölümsüzleştirmek ve bu sektörü yerli ve yabancı konuklarımıza tanıtmak amacıyla bu alanı bir Denizcilik Açık Hava Müzesi olarak tasarladık.

10- Dünyanın Yedi Harikası’ndan Biri: Mausoleum  

Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan bu şaheser, artık tarihte olduğu gibi denize açılıyor. Kentin arasında sıkışmış, adeta kaybolmuş bu muhteşem eserin kalıntılarına artık Neyzen Tevfik Caddesi’nden de ulaşabilecek. Okulun kalktığı alanda yeni bir etnografya müzesi inşa edilecek ve British Museum‘daki eserlerin kopyaları burada da sergilenecektir.

Yarımada İçin 14 Büyük Proje

1- Herodot Kongre Fuar ve Kültür Sarayı

Bodrum yıllardır beklediği kongre, fuar ve kültür merkezine kavuşacak.

“Tarihin Babası” Herodot’un adını taşıyacak bu muhteşem eser, 3516 kişilik büyük oditoryumu, 1542 kişilik küçük oditoryumu, 6 kişiden 3300 kişiye kadar toplantı yapılabilecek 32 adet salonları, 3500 metrekare fuar alanı, 900 kişilik balo ve düğün salonu, 4 adet 220 kişiye kadar yemekli toplantı yapılacak salonları, 600 kişilik alakart restoran, 220 kişilik fast-food salonu, 140 kişilik cafe-barı, 180 kişilik Türk mutfağı restoranı, 1950 araçlık kapalı otopark, 450 araçlık açık otoparkı ile Türkiye’nin en büyük kongre, fuar ve kültür sarayı olacak.

2- Begonvil Yaşam Köyü

Bodrum, yaşlı bakım evi, kadın konuk evi ve engelli rehabilitasyon merkezini bünyesinde barındıran Begonvil Yaşam Köyü’ne kavuşacak.

Yardıma ihtiyaç olan her yerde biz varız. Başımızın tacı büyüklerimiz, kadınlarımız, engelli kardeşlerimiz için huzur duyacakları, mutlu olacakları bu yaşam köyü, konuklarımızın rahat edebilecekleri en üst düzeyde konforda tasarlanmıştır.

Ortakent-Yahşi’de, Yalı’ya inen yolun başında, doğu yamacında inşa edilecek tabiat manzaralı bu tesis, yaklaşık 50 dönümlük bir arazi üzerinde kurulacak.

3- Yeni Bodrum Otogarı

Bodrum yeni otogarına kavuşuyor.

Buy Levitra

Torba Kavşağı’ndan Yalı Çiftlik’e giden yol üzerinde, kavşağa 680 metre uzaklıkta imar planlarında işlenmiş alanda inşa edilecek modern otogarımız, 18 araçlık bindirme, 10 araçlık indirme yeri, 58 araçlık şehir içi minibüsleri alanı, 18 servis araçları alanı, 60 araçlık otoparkı 110 araçlık otobüs-minibüs depolama alanı, 12 adet kargo merkezi, 1 adet servis istasyonu, restoranları, kafeterya ve hediyelik eşya satış mağazalarına sahip olacak.

Otogar, 1200 metrekarelik bekleme alanı, 18 büyük-14 küçük yazıhane alanlarına sahip olacaktır.

Bodrum’un özgün mimarisi ile inşa edilecek otogar, ziyaretçilerimiz için Bodrum’un dış dünyaya açılan modern yüzü olacak.

4- Spor Salonu ve Gençlik Merkezi

Bodrum 5118 seyirci kapasiteli uluslararası organizasyonlarda yapılabilecek spor salonuna kavuşacak.    

Bodrum Arena, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, tenis, sovash, briç, satranç, folklor, dans, bale, halter, boks, karate, wushu, bilgisayar, resim, heykel, müzik, grafik, bilardo, bowling, jimnastik, fitness, okçuluk, atıcılık gibi 26 branşta faaliyet gösterilebilecek gençlik merkezi, 600 kişilik tribünlü açık tenis kortu, 2 adet tribünsüz tenis kortu, 600 kişilik tribünlü açık basketbol-voleybol sahası, 2 adet açık basketbol-voleybol sahası,1350 araçlık kapalı otopark,480 araçlık açık otoparkı ile ülkemizde kategorisinde en modern yapılarından bir tanesi olacak.

5- Geçici Hayvan Bakım Evi

Bodrum Yarımadası küçük bir hayvanat bahçesini de içerisinde barındıracak, rehabilite etme ve sahiplendirme esasına göre çalışan modern bir hayvan barınağına kavuşacak. Yarımada’daki mevcut tüm evcil ve sokak hayvanları ile yeni giriş yapan evcil hayvanlar, kayıt altına alınacak. Hayvan dostlarımızın yaz aylarında bakılıp, daha sonra sokağa terk edilmesinin önüne geçilecek.

Ayrıca mobil ekiplerimizle sokak hayvanlarımızı yerinde bakıma ve beslemeye kararlıyız.

Projedeki merkezimizde 360 hayvan için barınma yerlerimiz, 128 adet pansiyon barınağı, yarışma ve gösterilerin düzenlenebileceği parkur, hayvanat bahçesi, kuş cenneti olacak. Proje sadece hayvan dostlarımızı barındırmak için değil, vatandaşlarımızın boş zamanlarında keyifli vakit geçirebilecekleri hayvan sevgi yaşam merkezi olacaktır.

6- Yalıkavak Belediye Kompleksi

Yalıkavaklı vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak kültür, sanat ve yaşam merkeziyle bölgeye yeni bir enerji gelecek.

Yalıkavak merkezinde yapılacak olan 4138 metrekarelik ısıtmalı-soğutmalı kapalı alan, belli günlerde modern pazar yeri olarak, sair günlerde ise konser, gösteri, toplantı, düğün salonu olarak kullanılabilecek.

Her türlü kültür-sanat faaliyetlerinin de gerçekleşebileceği kültür merkezi, 1800 kişilik anfi tiyatrosu, spor müsabakaları, gösteri, konser yapılabilecek 3400 kişilik açık alanı, kafeterya, çocuk parkı, açık fitness alanları, el sanatları çarşısı, 3120 araçlık kapalı otoparkı ile Yalıkavaklıların kültür,sanat ve yaşam merkezi olacak.

7- Turgutreis Belediye Kompleksi

Turgutreis’te yapılacak çok amaçlı bir tesis ile halkımızın pazar yeri, fuar, sergi, konser ve düğün salonu ihtiyaçları tek çatı altında çözüme kavuşturulacak.

Tesis, zeminde 2090 metrekare, 1. katta ise 1790 metrekare olmak üzere toplam 3880 metrekare alana sahip olacak. Tesisin hayata geçirilmesiyle birlikte Turgutreisli hemşerilerimiz pazar alışverişlerinin yanında, ısıtma ve soğutma sistemli olan bu alanlarda fuar, sergi, konser ve düğün etkinlikleri düzenleyebilecekler.

8- Turgutreis Kültür ve Sanat Bedesteni

Turgutreis merkezinde hayata geçirilecek projeyle, el sanatları çarşısı, kafeteryaları, restoranları, çocuk parkı, her türlü kültür-sanat faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği kültür sanat merkezi, 418 araçlık kapalı otoparkı, 2200 kişilik konser, gösteri, toplantı yapabilecek açık avlusu ile Turgutreislilerin kültür, sanat ve yaşam merkezi olacak.

9- Açık Spor Alanları

Sağlıklı, mutlu çocuklar ve gençler yetiştirmeyi en önemli görevlerimizden sayıyoruz.

Açık spor alanı, çocuk parkı ve kafeteryası olan bu modern projemizi, Yarımada’nın her mahallesine en az 1 adet yapmayı hedefliyoruz.

10- Çevre Yolu ve Kavşaklar

Bodrum’un önemli sorunlarından biri haline gelmeye başlayan çevre yolunda yaşanan trafik sıkışıklığı, kavşaklardaki sinyalizasyon frekanslarının farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Çevre yolunda yapacağımız kavşak düzenlemeleri ve sinyalizasyon frekanslarını eşitleyerek yeşil dalga sistemi uygulamasını devreye sokacağız.

Ortalama 80 km. hız ile Yalı-Çiftlik Kavşağı’ndan Turgutreis’e kadar hiçbir trafik ışına yakalanmadan gitmek mümkün olacaktır. Yan yollardan çıkan araçlar ise sadece bir kereye mahsus olmak üzere 35 saniye bekleyecekler.

11- El Sanatları Merkezi

El sanatlarımız ne yazık ki gün geçtikçe kaybolmaya yüz tutuyor. Bir zamanlar birçok köyümüzün en önemli geçim kaynağı olan el sanatlarımızı tekrar eski günlerine döndürmek ve bu bölgelerde yaşayan halkımıza yeni gelir kapıları açmaya kararlıyız. El sanatları merkezlerimizde Bodrum’a özgü her türlü el sanatı faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

12- Karaova Soğuk Hava Deposu

Tarım, Bodrum’un bir kültürü ve Mumcular bölgemizin en önemli geçim kaynağıdır. Tarımı geliştirmek ve köylümüzün tarımsal ürünlerden elde ettiği gelirleri artırmak için Karaova bölgesine hizmet edecek bir modern soğuk hava deposu inşa edilecektir.

13- Olimpik Yüzme Havuzu

Üç tarafı denizlerle çevrili Yarımada, uluslararası organizasyonların yapılabileceği olimpik yüzme havuzuna kavuşacak. Turgutreis’te gerçekleştirilecek proje, 1600 izleyici kapasiteli tribünleri ve 450 araç kapasiteli otoparkı ile uluslararası normlara sahip olacak.                                

14- Yeni Şehir Stadyumu

Bodrum’da sporu ve Bodrumsporumuzu hak ettiği liglere taşıma yolunda daha büyük kapasiteli ve modern bir stadyum inşa edeceğiz.

Torba Kavşağı’na 2300 metre uzaklıkta bulunan ve imar planlarında spor alanı olarak işlenmiş olan alanda, Bodrum’a yakışan ve kapasitesi kademeli olarak 10.000 kişiye ulaşabilecek yeni Bodrum Şehir Stadyumu’nu kuracağız.  

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.