Bodrum Gündem

PROJELER Mİ? ODA NE?

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon ve MHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun projelerini kamuoyu ile paylaştılar. Her ikisi de aylardan bu yana devam eden projelerini nedense son haftaya bıraktı.

Ben anlamadım, siz anladınız mı?

Doğrusunu söylemek gerekirse, Mehmet başkanların projeleri profesyonellerin elinden çıkmış, üzerinde kafa yorulmuş, birçoğu yapılması olası ayağı yere basan projeler. Lakin bu projeler (şimdilik) Bodrumluları heyecanlandıramadı. Zira projelerin birçoğunun kaşları çatık ve koyu renk takım elbiseli. Bu projelerin adayların son 10 gün içinde yapacakları mitinglerde sergileyecekleri performansları ile çok daha iyi algılanabilir umuyorum.

Seçilme olasılığı olmayan adayların projeleri çok daha cazip çok daha heyecan verici. ÖDP Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Çilsal adaylığını açıklamasının hemen ertesi günü kimilerine göre radikal kimilerine göre olanaksız birçok proje açıkladı. Ne diyor Çilsal methotrexate online “Bodrum’un bütün tarihi eserlerini tekrar ortaya çıkaracağız. Üstünde ev, iş yeri ne varsa istimlak edip, yıkacak ve restore ederek, gündelik hayata katacağız. Hukuki olarak elbette mümkün. Zira zaten suç işlemişlerdir. Kıyılardaki devasa yatırımlarla yapılan oteller, kamusal alanı işgal etmekle kalmamış, atıklarını, kimyasallarını denize salmışlardır. Bu işgalci tesisleri anında yıkacağız.” Erectile Dysfunction

Doğru mu? Doğru.

Yapılabilir mi?

Zor…

DSP adayı Ümit Baltutan ise çevreye duyarlı, büyük sermaye karşıtı söylemleri ile dikkat çekmeye çalışıyor. Baltutan’ın söyledikleri doğru olmasına doğru lakin seçilebilecek durumda olsaydı söyleyebilir miydi? Ne diyor Baltutan “Kıyı şeridinde işletmeciyi mal müdürlüğüne, halkı işletmeciye ezdirmeyeceğiz. Kıyı şeridini kiralayarak, planlamanın ve düzenlemenin belediye tarafından yapıldığı halk plajları oluşturacağız.”

Doğru mu? Doğru…

Yapılabilir mi?

Zor…

TKP Bodrum ve Halkevleri Bodrum Örgütleri 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Bodrum Gezi Dayanışmasını destekleyeceklerini belirterek gerekçelerini şöyle açıklıyorlar; “Kenti ve kentsel hizmetleri meta yığını, kentte yaşayan insanları ise müşteri olarak gören sömürücü, rantçı belediyecilik anlayışlarına karşı halkçı, demokratik, katılımcı, toplumcu bir yerel yönetim anlayışını kitlelere ulaştırma ve onları yöneten konumuna getirme hedefiyle Bodrum’da, Bodrum Gezi Dayanışmasını desteklediğimizi tüm Bodrumlulara duyuruyoruz.”

Doğru mu? Doğru…

Yapılabilir mi?

Zor…

Diğer adayların söylemleri ve projeleri de heyecan verici. Lakin uygulanabilir mi? Çok zor. Oysa Bodrum geleceği için yaşama geçirilmesi gereken çok ciddi projeler.

Mehmet Kocadon’un proje sunumunda, projelerden daha çok Mehmet Kocadon’un “Yarımada’yı yeni dönemde tek güç olarak görüp, bütüncül projelerle ele alacağız. Gökova limanı ve Gökova’daki bakir koyların bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Muğla’da CHP ve Osman Gürün, Bodrum’da ise yine CHP ve Mehmet Kocadon olarak büyük yatırımlara imza atacağız, bu güç birlikteliğiyle Bodrum’u huzur dolu, aydınlık yarınlara taşıyacağız. Söz veriyorum.” şeklindeki konuşması çok daha heyecan ve umut vericiydi.  Şu bir gerçek, Mehmet Kocadon kendi tarzı, samimi konuşması ile projelerini anlatırsa çok daha etkili oluyor. Başkan Kocadon’un kahvelerde, köylerde yaptığı konuşmalar, merkez seçim ofisinin açılışında halkının içine girerek konuşması, Turgutreis ve Bitez’de kürsüden Bodrumlular ile sohbet ederek konuşması hep puan kazandırdı. Projeleri akademik bir ciddiyet ile sunarsa puan kaybedecektir. Zira Bodrumlu “Bizim Mehmet” diyorsa bir bildiği vardır.

Mehmet Tosun da projelerini profesyonel bir ekiple hazırlamış. Proje sunumunu da 3 bin kişiye yapmış olması çok doğru bir hamleydi. Üstelik meclis üyelerini de arkasına alarak konuşması, önemliydi. Hazırladığı broşür ise kısa net ve anlaşılır. Lakin yine projelerinin yer aldığı tabloid gazete ise hiç olmamış. Projelerin ciddiyetine ve güvenilirliğine gölge düşürmüş. Çok daha profesyonel olmasında fayda vardı. Bence Mehmet Tosun’un projeleri arasında en etkileyici ve heyecan verici olanı Kumbahçe Meydanı projesi. Zira sunumu da mükemmel oldu. Mehmet Tosun bu projeyi aynen şöyle sundu;Kumbahçe Parkı ve Meydanı tekrar eski kimliğine kavuşturulmalıdır. Projemizde bu alanda yaşam mekânları oluşturmanın yanında, ahşap yat yapımında, süngercilikte, denizcilikte emekleri geçen “Mustafa Denizaslanı”, “İbrahim Doksan”, “Ömer Kaptan”, “Kalafat İsmail”, “Gavur Ali”, “Ali Cengiz”, “Namin’in Mehmet”, “Lamloka Mustafa”, “Kara Abidin”, “Payzan”, “Aksona Mehmet”, “Şeytan Ahmet”, “Deli Hüseyin”, “Deli İbrahim”, “Halil Bilgiç”, “İbrahim Lanat”, “Ömer Cizdar”, “Kemal Aras”, “Vapora” , “Ali Kemal Denizaslanı”, “Engin Denizaslanı”, “Timuçin Bender”, “Çolak Erol”, “Ziya Usta”, “Güven Diren”, “Mehmet Özyurt”, “İbrahim Dayı”, “Mehmet Karakaya”, “Erol Özyurt”, “Mehmet Mercan” gibi isimleri ölümsüzleştirmek ve bu sektörü yerli ve yabancı konuklarımıza tanıtmak amacıyla bu alanı bir Denizcilik Açık Hava Müzesi olarak tasarladık.” Proje sunumu buram buram Bodrum kokuyor. İşte can alıcı nokta burada. Projenin ne olduğundan çok, projenin kimlere ithaf olduğu dikkat çekiyor.

Bir diğeri ise Barış ve Özgürlük Meydanı projesi.  Şu anda Bodrum Otogarı olarak kullanılan alan, otogarın şehir dışına çıkarılmasıyla beraber Barış ve Özgürlük Meydanı olarak Bodrumlunun hizmetine sunulmasını vaat ediliyor. Yine projeden daha çok dikkat çeken, MHP’li bir belediye başkanı adayının bir meydana Barış ve Özgürlük Meydanı adı vereceğini söylemesi. methotrexate no prescription

Projeler açıklandı, fikirler gün yüzüne çıktı. Artık seçmen düşünmeye başlamalı.

Belli ki; iki Mehmet arasında seçim yapacağız…

Ve unutmamak gerekir ki her seçim bir vazgeçimdir…

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. ayla gürpınar dedi ki:

    Sn.Tosun Bodrum’un geleceğini ağırlıklı olarak yapılaşmalar üzerine kurmuş. Her biri ayrı, ayrı fizibilitesinden tasarımına, tasarımınından projelendirilmesine ve yapılaşmasına kadar ağır projelerdir. Bu yapıların bazıları beni ürkütmektedir. Örneğin; Bodrum pazarının altta kapalı bir mekana alınarak, üstünün otopark yapılması…! Oysa Bodrum Yarımadası’nın açık pazarları otantiktir ve iyileştirilerek korunmaları gerekir ve kesinlikle bu açık pazar alanlarını kalıcı yeşil alanlarla bütünleştirmek gerekir. ” Kapalı pazar” denmektedir. Böyle bir açılım olabilir mi! Kapalı ise bir süper-markettir, istenildiği kadar tavanına 60m2 lik açıklıklar (camlı veya değil) yapın, sonuçta kapalıdır. Halka da soracağım, isterlerse yapacağız demektedir. Halkın onayına sunulacak olan bu projeleri mimari proje yarışmalarıyla mı yapmayı düşünmektedirler! Belli değil.

  2. Tayyar Eryılmaz dedi ki:

    SEÇİMİMİZİ YAPMALIYIZ..YAPARAK YOK MU EDECEĞİZ..YOKSA KORUYARAK YAŞATACAKMIYIZ…
    Geldiğimiz nokta KORUYARAK YAŞATMALIYIZ Kİ YAŞAYALIM…Bu nedenle İnşşat temelli Belediyeciliği Bodrum kadırmaz..Seçeceğimiz Başkan iki TT ye dikkat etmek zorundadır.TARIM VE TURİZİM..Biri diğerine tercih edilemeyecek kadar önemli Sektörler bunlar..Adeta bir bedenin iki ayağı gibidir..Seçilecek Başkan Bu iki sektörü bir birini besleyen bir yapıya kavuşturmak zorundadır..Bununla birlikte Ulaşım ve DOLMUŞ yoğunluğunun yarattığı olumsuzluk ilk öncelikler arasın da olmalıdır..Ancak bunları yapan Başkanlar Bodruma gerçek hizmet etmiş olacaklardır..

  3. Cano dedi ki:

    Mehmet Kocadon Bodrumu 5 yılda halletmiş de sıra Gökova’ya gelmiş artık orayı düşünüyor. Bodrum’un içinde kazılmadık yol kalmamış yine! her zamanki gibi… Bodrum halkını aptal yerine koymayı bıraksın, biz burada yaz kış yaşayan insanlarız, yaz yaklaşınca yol yapmasın bize! Çünkü o yolları bodrumda yaşayan insanlara yapmıyor, tatile geleceklere yapıyor. Oy istemeye, proje sunmaya utanır normal bir insan

  4. gul ilalan dedi ki:

    Umarım doğru değildir Mehmet Başkan 3 aydır belediye kahvelerinde çalışanların parasını ödemiyormuş, mesela bu doğruysa benim için herşey değişir.Emeğiyle çalışan insanın hakkını yemektir.

  5. Nayil Kabak dedi ki:

    Mehmet Kocadon’
    GÜLERYÜZÜNLE…
    Hergün yüreklerimize çiçekler ekiyorsun
    Biz senin en başta sevgi dolu yüreğine sevdik,
    Türkiyede dikduruşun sembolusun..
    ve de
    en çok dikduruşunu sevdik senin DİKDURUŞUNU….

    Proje mi dediniz ” o da ne”
    MUĞLA DA OSMAN GÜRÜN VAR OSMAN GÜRÜN
    Ve
    BODRUMDA MEHMET KOCADON VAR KOCADON
    Mehmet kocadon bizim zeybeğimiz, efemiz..
    BİZİM OĞLANIMIZ..
    CANIMIZ CİĞERİMİZ..

    OSMAN GÜRÜN-MEHMET KOCADON ELE ELE YÜREK YÜREĞE
    Abi kardeş onlar…

    Projeler sununulandan daha çok daha güzel olacak biliyoruz…

    Nayil Kabak..

  6. Alim dedi ki:

    Yaparsa mehmet kocadon yapar biz bodrum halkı metropol olmak istemiyoruz konacık gibi sitelerle dolu bir şehir istemiyoruz bizler bodrumu hafızalarımızdaki gibi sıcacık bir tatilin adresi olarak bırakmak ve bulmak istiyoruz

  7. Gaye dedi ki:

    Başkanım okadar düzgün konuşuyorsunuzki sizi dinlememek imkansız.diğerleri size sataşırken durmadan ağzınıza hiç isim almıyorsunuz.seviyeli ve dürüstsünüz.boğazlarını yırtarak konuşanlara bile teşekkür edecek kadar erdem sahibisiniz.sizi dün karaovada dinledik halk size bayıldı.sadece kendii konuşan kimseye sataşmayan adam gibi adam gördü karaova.herdaim yanınızdayız 🙂

  8. Alim dedi ki:

    Mehmet kocadonun ekibi çok sağlam ve hepsi çok iyi okumuş kaliteli insanlar bu ekip yarımadayı sallayacak hepsini çok seviyoruz.tam destek arkanızda bu halk

  9. Yusuf Akat dedi ki:

    Bir CHP li olarak…Kişisel çıkarların dışında toplumsal çıkarları benimseyen bir insan olarak. Tosun bodruma yakışacağı kanısındayım.

  10. halil dedi ki:

    Alim sen çok yaşa emiii ! güldürdün beni bu strresli günümde.. Kocadon ekibi çok iyi okumuş kişiler haa ? Listeyi incelemediğin ne kadar belli ya ! İlk 10 da 4 aday ilkokul mezunu iyi bak sen bi okumuş adamlara …. Batmanın Sason’unda bile bu derece eğitim seviyesi düşük bi meclis listesi yok ….