Bodrum Gündem

Çağdaş Kente, Çağdaş Kart!

22.03.2014
0
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum’da uygulamasına başlanan Kentkart Projesi’nin tanıtımını yaparak uygulamaya konuldu.

Bodrum Gündem/22 Mart 2014
SS136 Motorlu Taşımacılar Kooperatifine ait 48 adet araçta 20 Mart 2014 tarihinden itibaren yolcular Bodrum Kentkart ile şehiriçi minibüslere binmeye başlıyor. Bodrum Belediyesi kentkart bodrumda (1) get Paxil purchase Tadalafil Başkanı Mehmet Kocadon’un hayata geçirmiş olduğu “Toplu Ulaşımda Dönüşüm” projesi çerçevesinde Kentkart ve Motorlu Taşımacılar Kooperatifi arasında imzalanan anlaşma ile Kentkart Bodrumlulara, Elektronik Ücret Toplama, Araç Takip, Araçiçi Kamera Güvenlik, Araçiçi ve Duraklarda Yolcu Bilgilendirme Sistemi hizmetleri sunacak. Yolcular bazı duraklarda yeralan akıllı durak ekranlarından araçlarının bulundukları yere kaç dakika içinde varacağını da an ve an takip edebilecekler.

Bodrum şehiriçi minibüslerinde geçerli olan sisteme göre, Bodrumlular artık bozuk para bulundurma derdinden kurtulacak, kamera ve araç takip sistemi ile daha planlı ve güvenli bir toplu taşıma hizmetine kavuşmuş olacaklar. Uygulanacak yeni sistem ile araçların vaktinde duraktan çıkıp çıkmadığı, güzergah değişiklikleri, kural ihlalleri, araç içi güvenlik, yolcu-sürücü ilişkilerinin analizi, verimli ve verimsiz hatların belirlenmesi, hat planlaması ve gerekli denetimler sistemden kolaylıkla yapılabilecek. Böylelikle şehiriçi toplu taşımanın daha verimli ve yüksek standartlarda çalışması sağlanacak. Yolcu bilgilendirme sistemi ile duraklarda beklenen süre azalırken, Bodrumlular akıllı telefonları üstünden yolcu bilgilendirme hizmetlerinden de Kentkart uygulamasını indirerek yararlanmaya başlayacaklar.

kentkart bodrumda (9)1 Nolu KentKart Mehmet Kocadon’a Hediye Edildi…

Bodrum için çok önemli bir proje olan Kent Kart’ın uygulamaya geçişi ile ilgili olarak yapılan törene Başkan Mehmet Kocadon ile birlikte Kent Kart Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Umur Basmacı,  Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ,  Kentkart Genel Müdürü Ercan Ünal, Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, SS. 136 Nolu Motorlu Taşımacılar Kooperatifi Başkanı Arif Karaman ve CHP’li Meclis Üyesi Adayları katıldı.

Tanıtımda “1” seri numaralı Kentkart, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a hediye edildi. Başkan Kocadon, kendisine hediye edilen kartla ilgili, kartın arkasındaki yazının çok önemli olduğunu belirterek, “Çağdaş kente, çağdaş kart!” işte olay bu. Medeniyetin güzelliklerinden biri de bu karttır.” dedi.
“Toplu Ulaşımda Dönüşüm” Projesi Uygulamaya Geçti…

Plavix buy online kentkart bodrumda (7)Başkan Kocadon, Kentkart uygulamasının büyük projelerinden sadece bir tanesi olduğunu ifade ettiği açıklamasında başlangıcının da şehir içi minibüslerinden yapılacağını belirterek şöyle konuştu:
“Bütün Yarımada’ya da dalga dalga yayılacak bu. Özellikle şehir içi minibüsçü arkadaşlara çok teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda özveriyle çalıştılar, bugüne kadar hiç yılmadılar. Çok araştırdılar, görüşler aldılar. Sonunda biraz biz de yardımcı olduk ama ben ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Süre sınırı olmasına rağmen en hızlı şekilde dolaşım sağlayan şehir içi minibüslerimizdir. Kentkart’ta biraz geç kalma nedenimize gelince, minibüsler yenilenince biraz erteledik ama bugün bakın gerçekten Bodrum’a yakışır, çağdaş kentimize yakışır şekilde oldu. Artık bundan sonra öğrenci rahat edecek, veli rahat edecek, gazimiz rahat edecek. Arkadaşlar bu kart, herkese gerekli kolaylığı sağlayacak. Bu kart sayesinde artık hiç kimse şoför esnafımızla, halkla karşı karşıya gelmeyecek. Şoför esnafımıza ve Bodrum’a hayırlı olmasını diliyorum, gerçekten Bodrum’a yakışan bir adım atılmış oldu.”
kentkart bodrumda (5)“Vatandaşlarımız Minibüsün Hangi Saatte, Duraktan Geçeceğini Bilecek”

Başkan Kocadon konuşmasının sonunda, emeği geçen Şoförler Odası ve Şehir içi Minibüsleri Kooperatif Başkanı başta olmak üzere bütün şoför esnafına kartın hayırlı olmasını diledi. Kocadon, şoför esnafıyla farklı bir bağı olduğunu da belirterek, “Ofis binamızın açılışını da hep beraber yapacağız. Gün, güzel bir gün… Hem ofis binamızın, hem de Kentkart’ın açılışını yapıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kontrol Merkezi’nin açılışıyla beraber, sistem hakkında bilgi de alan Başkan Mehmet Kocadon, “Artık şehir içindeki vatandaşlarımız minibüsün hangi saatte duraktan geçeceğini bilecek. Artık belki yolda beklemeler de olmayacak, herkes rahat edecek.” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. ahmet Saraçbaşı dedi ki:

    Evet bir miktar faydası olan bir kart olacağa benziyor fakat bu kart çoook yüksek olan minibüs fiyatlarını ucuzlatmada da faydalı olabilecek mi acaba? Türkiyenin en pahalı MİNİBÜS ve taksileriyle seyahat etme zorunluluğunda oldumua düşünülmüş mü?????

  2. Cano dedi ki:

    Başkan 5 yıldır aklınız neredeydi, niye hiç projeniz yoktu? Şimdimi aklınıza geldi proje üretmek? Birinden mi duydunuz yoksa

  3. Hülya akın dedi ki:

    Yazları sıcak eziyeti kışları da çok seyrek hizmet veren toplu ulaşıma önem verilmeli. Minibüsle olacak iş değil başkan mesafe kısa ücretler pahalı Toplu ulaşımda ucuzluk istiyoruz yoksa kent kartın olsa ne olur ???

  4. İrfan Asil dedi ki:

    Sayın Başkan, projelerinize bir de şu otopark rantiyesini ekleseydiniz. İzmir gibi bir metropolde 12 saat için 5.50 TL ödenirken Bodrum’da, 2-3 saat için 10-15 TL ödemek zorunda bırakılıyoruz. Turist olarak değil sürekli bu kentte yaşayanlara reva görülen fahiş otopark ücretlerini yeniden değerledirmenizi bekliyoruz.

  5. mukadder dedi ki:

    Toplu taşıma için projeniz var mı ? O kadar pahalı minubus ücretleri ile kart verilse ne olur ki ?

  6. Ukash dedi ki:

    Ukash Ekonomik Kart ekibi olarak makalenizi okuduk ve çok beğendik yazınızın devamını diliyor başarılarınızın devamını bekliyoruz.

  7. ofis taşıma dedi ki:

    makaleniz çok güzel bodrumdaki ulaşım için güzel bir proje tebrik ederiz

  8. www.egeevdenevenakliyat.net dedi ki:

    guzel calısma elınıze saglık

  9. Mehmet dedi ki:

    Çok Yararlı Oldu Teşekkür Ederim.

    http://parcaesyatasimacilik.org/

  10. güzel resimler cekilmiş cekenin eline sağlık

    1. ofis taşıma dedi ki:

      haklısnız gercektemde güzel karaler var

  11. Paylaşımlar için teşekkürler. Çok güzel bir uygulama

  12. bodrumsuz bir turkiye düşünülemez

  13. ofis taşıma dedi ki:

    Paylaşımlar için teşekkürler. Çok güzel bir uygulama

  14. ofis taşıma dedi ki:

    ofis taşıma hizmetleri