Bodrum Gündem

TOKİ Ortakent’e (Asla) Girmeyecek

23.03.2014
0
A+
A-

Bodrum’un Geleceğini Göreceksen, Ortakent’e Bak”

TOKİ Ortakent’e (Asla) Girmeyecek

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, büyüdüğü ve iki dönem belediye başkanı olarak yönettiği Ortakent’te oldukça dikkat çekici bir konuşma yaptı. “Ortakent’i yeşil bıraktım, yeşil teslim alıyorum” diyen Başkan Kocadon, “Bodrum’un geleceğini göreceksen, gel ve Ortakent’e bak” diyerek, betona dayalı belediyecilik anlayışına karşı gönderme yaptı ve TOKİ’nin de Ortakent’e asla giremeyeceğini söyledi.

Fatih Bozoğlu/23 Mart 2014
CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon, “Gelecek Bodrum’un Mitingleri” kapsamında büyüdüğü ve genç yaşta belediye başkanlığı koltuğuna oturarak, 10 yıl chp ortakent miting 22 mart 2014 (21)boyunca belde belediye başkanı olarak görev yaptığı Ortakent-Yahşi Beldesi’nde vatandaşlarla buluştu. Son beş yıldan bu yana belediye başkanlığı yapan MHP’li Mehmet Onur Şahbaz’a “Ortakent’i yeşil bıraktım, yeşil teslim alıyorum” şeklinde ki övgü dolu sözler söyledi. Başkan Kocadon Konuşmasında Bodrum’un geleceğini göreceksen, gel ve Ortakent’e bak” diyerek, betona dayalı belediyecilik anlayışını da eleştirdi.

Otu çek, köküne bak… Cytotec no prescription
Kocadon konuşmasının sonunda ise oldukça dikkat çekici ifadeler kullandı. Başkan Kocadon “Bodrum’da herkes kendi Bodrum’unu yaşar. Bodrum zaten bundan dolayı güzel. ‘Otu çek, köküne bak’ derler.  İşte bu çok önemli! Üstünde güzel çiçekler açar ama altına baktığınız zaman şiddet ve tehdit yatar. Bunu asla unutmayın.” dedi.
Başkan Kocadon konuşmasındaki Bodrum şivesi vurguları ve mitinge gelen yurttaşlar ile sohbet eder gibi konuşması çoşku yaratırken, profesyonel bir ekip ile aylardan beri yoğun çalışmalar sonucu, titizlikle hazırlanan projelerini de halkın diliyle kısa kısa anlattı.

Önce CHP Bodrum Belediye Meclis Üyesi adayları tek tek tanıtılarak sahnedeki yerlerini aldılar. Başkan Kocadon’un eşi Hülya Kocadon’da “Her başarılı erkeğin arkasında dim dik duran bir kadın vardır” şelinde sahneye davet edildi.

chp ortakent miting 22 mart 2014 (40)CHP’li Meclis Üyeleri El Ele…
Mitingde ilk sözü alan Ortakent Yahşi Beldesi’nden CHP Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Ali Öztürk yanına Ortakent’in tanınmış ve başarılı turizmcisi ve aynı zamanda meclis üyesi adayı olan Dursun Yiğit’i yanına alarak konuşması ve Ortakent Belediyesi geçmiş dönem Meclis üyesi Şerife Türk Derin’e bu güne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etmesi mitinge katılan Ortekent’liler tarafından coşkuyla alkışlandı.

CHP Meclis Üyesi Ali Öztürk Vermox online “Biz biriz, bütünüz, biz bir ekibiz. Her zaman yanımda olan, bana güç veren ağabeyim Dursun Yiğit’i izninizle yanıma çağırmak istiyorum. Onunda meclise girmesi için hep birlikte, sabırla çalışacağımıza ve meclise taşıyacağımıza inanıyorum. Bir kişiye daha buradan teşekkürü borç bilirim. O önce bir anne, sonra bir meclis üyesi. Restaratör mimar kardeşim Şerife Türk. Siyasette bayraklar bazen el değiştirir. Bu bayrak bu gün benim elimde. Kendisine bu bayrak yarışında demokrasi adına vermiş olduğu katkıdan dolayı çok teşekkür ederim. Kendisini saygı ile selamlıyorum.” dedi.

Görev süresi boyunca halkına en iyi şekilde hizmet edeceğini belirten Öztürk, konuşmasını Ben vatandaşına yol gösteren değil, onun kolundan tutan ve işini halleden bir meclis üyesi olacağım. İşte bunun için söz veriyorum.” şeklinde tamamladı.

chp ortakent miting 22 mart 2014 (47)Ortakent Belediyesini Beraber Kurduk…

Öztürk’ün ardından sözü alan Ortakentli CHP Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Dursun Yiğit ise Başkan Mehmet Kocadon ile birlikte 15 yıl önce Ortakent-Yahşi Belediyesi’ni kurduklarını belirterek, “Başkanımız Mehmet Kocadon döneminde, üzerinde bulunduğumuz bu güzel meydan, PTT binamız, arkamda gördüğünüz okul yapıldı, araçlarımızın girmediği yollar açıldı. Her eve bir ambulans sloganıyla başlamıştık o yıllarda ve şimdi her evin kapısına bir ambulans da gidiyor, araba da gidiyor. Beldemizde birçok başarılı çalışmalar yapıldı, eksiklerimiz de oldu ancak bunların hepsinin çözümünü biliyoruz. Deneyimli ekibimizle birlikte tüm Bodrum Yarımadası’nın sorunlarına ışık olacağız.” diye konuştu.

Kocadon Meclis Üyelerini Arkasına Alarak Konuştu…

CHP Bodrum Belediye Başkanı adayı Mehmet Kocadon, meydanı dolduran Ortakent-Yahşi Halkını, “Değerli Ortakent-Yahşi Halkı, Bodrum’un güzel insanları, ekmeğini paylaştığımız bu güzel beldemizin aydınlık yüzlü insanları, hoş geldiniz güzel halkım!” diyerek selamladı. Başkan Kocadon konuşmasının başında; ülkenin zor günler yaşadığını ama bu zor günleri atlatmanın da zamanının geldiğini belirterek, “Şimdi birlik, beraberlik ve kucaklaşma zamanı. Özellikle bu 30 Mart’taki seçimlerin güzelliği de Türkiye’ye Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi’yle örnek olmak. Bodrum halkına da bu yakışır.” dedi.
chp ortakent miting 22 mart 2014 (17)Yeni Umutlar Korusu’nda Yeni Doğan Her Bebeğin Ağacı Var Artık
Sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yapan Başkan Mehmet Kocadon, “On yıl boyunca burada beraber çalıştık, birlikte mücadele verdik. Sonra da dediniz ki; hadi bakalım Kocadon, Bodrum’a! Beni Bodrum’a yolladınız… Buradan edindiğimiz bilgi ve tecrübelerle Bodrum’a hizmet etmeye başladık. Biliyorsunuz Bodrum’da, sosyal ve halkçı belediyeciliğin en güzel örneğini gösterdik. Halkımla belediyeyi burada nasıl birleştirdiysek Bodrum’da da birleştirdik. Özellikle kamusal alanları tekrar Bodrum halkıyla kucaklaştırdık, çok güzel kafeteryalar açtık, yürüyüş alanları, meydanlar yaptık. Cenaze hizmetlerini de halkımıza sunduk ve mezarlıklarımızı pırıl pırıl yaptık. Bununla beraber çocuklarımız, gençlerimiz için spor sahaları yaptık. Hatta yeni doğan çocuklarımız için hazırladığımız proje kapsamında ‘Yeni Umutlar Korusu’nu oluşturduk. Her doğan yeni çocuğumuz için bir fidan diktik. Çocuklarımız yaşarken bu ormanlık alanlarda büyüyecekler. Ağaçlara da yeni doğan çocuklarımızın adlarını vererek dün açılışını yaptık. Büyüklerimize saygı projelerimizle, onları evlerinde ziyaret ettik, hal ve hatırlarını sorduk.” dedi.
Bu Temeller Yıkılmaz…

Başkan Kocadon konuşmasında bu ne kadar Ortakentlilerin ve Bodrumluların her zaman yanında olduğunu ve gücünü buradan alarak başardığına vurgu yaparak, “Hem Ortakent-Yahşi Halkının, hem de Bodrum Halkının gücüyle Bodrum Yarımadası’na belediye başkanı olacağım. Bodrum’da artık bu temeller yıkılmaz, yıkamazsın bunları” dedi.

chp ortakent miting 22 mart 2014 (19)İstanbul Ayağını Kaldıracağız ve Dünyaya Direkt Açılacağız…

Başkan Kocadon, turizm konusunuda da iddialı sözler ile yurttaşlar ile paylaştı. Kocadon  “Benim projem için ‘çılgın proje’ diyorlardı. Sözünü şimdi yeniden veriyorum. Bodrum’u dünyaya direkt açacağım. Kış aylarında da İstanbul ayağını kaldıracağız, direkt dünyaya açılacağız.” dedi.

“Ortakent’i Yeşil Bıraktım Ve Yine Yeşil Teslim Alacağım”
Başkan Kocadon, geçmiş dönemlerde Ortakent-Yahşi’ye hizmet etmiş isimleri unutmadı. Özellikle Ortakent Belediye Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz için “Adı gibi onurludur” diyerek teşekkür etmesi coşku ile alkışlandı. Başkan Kocadon şöyle konuştu; “Bir masa ve bir tahta sandalyeyle, muhtarım İbrahim ağabeyimden teslim aldık. Çalıştık, çok güzel şeylerin altına imza attık. Şimdi yine hem Ali kardeşim, hem Dursun kardeşimle tekrar Ortakent Yahşi için birlik beraberlik içinde çalışmaya başlıyoruz, ama güzel olan bir şey var, Ortakent’i yeşil bıraktım ve yine yeşil teslim alacağım. Onun için de değerli başkan kardeşim Mehmet Onur Şahbaz’a, adı gibi onurludur kendisi, hem de meclis üyesi arkadaşlarıma huzurlarınızda bir teşekkür etmek ve onlar için bir alkış istiyorum sizlerden.”
chp ortakent miting 22 mart 2014 (9)Büyükşehir Yasasının Getirdiklerini Yurttaşlara Anlattı…

Yetkilerin büyükşehire geçmesiyle ulaşım, yol, otogar veya altyapı çalışmaları ve imar işlerinde Muğla Büyükşehir’in onayının alınmasının zorunlu hale geldiğini belirten Başkan Mehmet Kocadon, alt yapı konusunda Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz’ın başlattığı çalışmaların da hızlı bir şekilde devam edeceğinin altını çizdi. İmar konusuna da değinen Başkan Kocadon, bu konuda yaşanan sorunları da büyükşehirle bir arada çalışarak çözeceklerini; Yahşi, Gürece ve Yakaköy’de de imar planlarının tamamlanarak Bodrum Yarımadası’nın bütününe entegre edileceğini belirtti. Kocadon, “Kararları biz alacağız, büyükşehir de anında onaylayacak. Zaten imar planlarının da çoğu bitmek üzere… İmar planlarıyla birlikte tapu sorunları da ortak bir şekilde çözülecek. Zaten ben bunu başlatmıştım hatırlarsanız; birkaç arkadaşıma da tapu vermek nasip olmuştu. Şimdi yine bize nasip olacak. Demek ki Ortakent-Yahşi Halkı Mehmet Kocadon’u bekliyor arkadaşlar; daha güzel, daha ferah günlere geçebilmek için. Bu, büyükşehirle Bodrum Belediyesi’nin ortak alacağı bir karar. Onun için tapularınızı alacaksınız.” dedi. Başkan Kocadon’un “TOKİ ile ilgili sıkıntıları biliyorum. Hiç merak etmeyin arkadaşlar. Biz Ortakentimizi TOKİ’ye vermeyiz. Sizler rahat olun.” demesi en can alıcı söylem olarak değerlendirildi.
chp ortakent miting 22 mart 2014 (61) buy misoprostol “Bodrum’un geleceğini göreceksen, gel de Ortakent’e bak!”
Konuşmasının sonunda beton yığınına dönmüş bir Bodrum görmek istemediğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Tabii şimdi övünüyorlar ya hani ‘Bakacaksın, Bodrum’un geleceğini göreceksin’ diye. Bizler de diyoruz ki; esasında sen gel de Ortakent’e bak! Yeşilliğine, güzelliğine, narenciye bahçelerine, imara açılmayan güzel yerlerine bak. Artık narenciye bahçelerimizle turizmi buluşturacağız. Narenciye bahçeleri arasında ufak taş binalar, güzel evler olacak. Bu evleri turizme açacağız. Yeşil alanlarımızı koruyarak artık narenciye bahçelerimizi de turizmle buluşturacağız. Bizler aynı zamanda bu yeşillikleri, bu doğayı koruyarak, çocuklarımızdan miras aldığımız güzellikleri de koruyoruz. Biz görüyorsak, biz yaşıyorsak bu güzellikler arasında çocuklarımız, torunlarımız da yaşasın. Onun için betonla asfalta asla yenik düşürmeyelim bu güzel Bodrumunuzu.” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Yunus dedi ki:

    Sen varken korkmuyoruz kocadon başkanım sana güveniyoruz sende yarımadaya güven destek tam sana