Bodrum Gündem

DANANIN KUYRUĞU

Neredeyse bir yıldan bu yana süren seçim sürecinin sonuna gelindi.

Bodrum Ticaret Odası Seçimleri ile başlayan, Muhasebeciler Odası, Şoförler Odası, Esnaf Odası seçimleri derken seçim süreci, 30 Mart akşamı en geç 22:00 itibarı ile Bodrum Belediye Başkanını ve 31 Meclis üyesini belirlenmesi ile sona erecek ve yeni bir dönem başlayacak.

Anadolu halk deyimi ile Buy Viagra “Dananın Kuyruğu Kopacak” Order Retin-A online order Fluoxetine .

Bu seçim, diğer seçimlerden bir çok farklılık gösteriyor. Çünkü idari yapı değişiyor. Muğla bütün şehir sitemine entegre olacak ve Muğla Büyükşehir Belediyesi 12 bin 851 kilometrekareye ve 866 bin 665 kişiye hizmet vermeye başlayacak.

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler sonucu, bir Büyükşehir Belediye Başkanı, 13 ilçe Belediye Başkanı ve 255 meclis üyesi seçilecek. 255 meclis üyesinin 52’si Büyükşehirde, ilçe belediye başkanları ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisinde görev yapacaklar.

Bodrum’da da bir belediye başkanı ve 31 meclis üyesi seçilerek, yeni dönemde görev yapmaya başlayacaklar. Partilerin oy oranlarına göre başkan ve ilk sıradaki 6 meclis üyesi aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde Bodrum’u temsil edecek.

Yeni sisteme ne kadar sürede uyum sağlanacak?

En çok merak edilen ve kaygı duyulan konu bu.

Belediye Başkan ve Meclis adaylarının istisnasız tamamı, geçiş sürecinde muhtemelen meydana gelebilecek sıkıntılar için önlemlerini almış olmalarını umuyoruz. Özellikle iddialı olan partilerin büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı ve meclis adaylarının hazırlıksız yakalandık mazereti, Bodrumlular tarafından asla kabul edilmeyecektir.

Bodrum’da seçim sonucunu belirleyecek birkaç noktaya dikkat çekmek isterim. Geçmiş dönemlerde Kumbahçe, Yokuşbaşı ve Türkkuyusu Mahalleleri seçimin sonucunu belirlerdi.

Şimdi durum çok farklı.

Elbette Bodrum Merkez 30 Mart seçimlerinin birinci sırada yer alan belirleyicisi olacak.  Lakin Turgutreis ve Karaova oyları en az merkez kadar önemli. Turgutreis Bodrum Merkezden sonra en çok seçmene sahip olan belde, ardından da Karaova (Mumcular) bölgesi geliyor. O nedenledir ki; adayların hemen hepsi de Turgutreis ve Karaova’ya onlarca kez ziyaretlerde bulundular ve bir yıldan bu yana özellikle Kocadon ve Tosun başkanlar bu bölgede hizmet yarışına girdiler.

Turgutreis’te 15 bin 266 seçmen, birçok kez ziyarette bulunarak bire bir çalışma yapan CHP’li Mehmet Kocadon ve MHP’li Mehmet Tosun, Turgutreis’in geçmişte iki dönem belediye başkanlığını yapan Ak Parti’li Ali Server Yazgan arasında tercih yapacak. Muhtemeldir seçmen üç adaya da üç aşağı, beş yukarı eşit davranacak diye düşünüyorum.

Karaova bölgesinde ise tercihler çok açık değil görünüyor.  Bir yanda Kemer köyünün evladı Bodrum Belediye Başkanı adayı MHP’li Mehmet Tosun, Mumcular Belediye Başkanı MHP’li Birol Aydın, diğer yanda ise bölgede çok iyi tanınan ve özellikle son bir yıldan bu yana bölgeye önemli hizmetler veren CHP’nin Bodrum Belediye Başkanı adayı Mehmet Kocadon, CHP’li Meclis Üyesi adayları Taner Uslu ve Ali Öztürk, bölgeye önemli hizmetleri olan İl Genel Meclisi üyesi Mükerrem Uyar var. Karaovalı’nın durumu tam da Bodrum Gündem’in manşetinde verdiğimiz gibi “Her seçim bir vazgeçim”

Öyle yada böyle 30 Mart geldi, çattı. Muğla ve Bodrum yeni bir yerel idare sistemi ile yönetilmeye başlanacak. Seçim önemli, lakin esas olan seçim sonrası kentin yönetimi.

İşte dananın kuyruğu da bundan sonrası için kopacak…

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.