Bodrum Gündem

30 Mart 2014 Yerel Seçiminde Seçilen Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri Kimler?

01.04.2014
0
A+
A-

30 Mart 2014 Pazar günü yapılan seçimler sonucu Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri de belli oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-1 Nisan 2014

30 Mart 2014 Yerel seçim sonuçlarına göre Bodrum Belediye Meclisi 31 üye ve bir başkandan oluşuyor. Bodrum Belediye Meclisinden 6 üye ve başkan Büyükşehir Belediye Meclisinde de görev alacak.

Bodrum Belediyesi Meclisi kesin olmayana oy oranlarına göre CHP 3 kontenjan ile birlikte 22, MHP ise 9 Meclis üyesi ile temsil edilecek. Bu sonuca göre Bodrum Belediye Meclisi şu isimlerden oluşuyor;

Mehmet Kocadon CHP

Dursun Göktepe CHP

Mustafa Saruhan CHP

Önder Batmaz CHP

Taner Uslu CHP

Mustafa Paşalı MHP

Birol Aydın MHP

Mehmet Özalın (Kontenjan)

Tuğrul Acar (Kontenjan)

İsmail Altındağ

Niyazi Atare

Güneri Günaydın

Seval Aktaş

Funda Akçalı

Mehmet Durmaz

Cafer Doğan

Mehmet Melengeç

Ali Öztürk

Refik Ülgen

Hüseyin Özten

Özden Baysal

Naciye Tanrıkulu

Osman Küçükyüzbaşı

Nurten Çakıcı Bıçak

Abdülmecit Poyraz

Süleyman Mazı

Mazlum Ağan

Remzi Güngör

Hülya Aşkın

Mahmut Özbelen

Mustafa Dağdelen

Erdinç Tekinkaya

Oy oranlarına bakıldığında kesin olmayan sonuçlara göre CHP, Mehmet Kocadon Başkanlığında 1.sıra kontenjan adayı Dursun Göktepe, 1.sıra Meclis adayı Mustafa Saruhan, 2.sıra Meclis adayı Önder Batmaz, 3.sıra Meclis adayı Taner Uslu ve MHP’de 1.sıra Meclis adayı Mustafa Paşalı, 2.sıra Meclis adayı Birol Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde görev alacaklar.

Ak Parti yüzde 10 barajını aşmasına karşın seçilebilmek için en az oy miktarı olan 12 bine (yaklaşık bir rakamdır) ulaşamadığı için meclis üyesi çıkaramadı.

Bodrum Belediye Meclisinde başkan ve 22 üye ile CHP iktidar olurken, MHP 9 meclis üyesi ile tek başına muhalefet yapacak.

Ak Parti yüzde 10 barajını aşmasına karşın seçilebilmek için en az oy miktarı olan 12 bine (yaklaşık bir rakamdır) ulaşamadığı için meclis üyesi çıkaramadı.

Bodrum Belediye Meclisinde başkan ve 22 üye ile CHP iktidar olurken, MHP 9 meclis üyesi ile tek başına muhalefet yapacak.

mehmet kocadonMEHMET KOCADON

1963 yılında Bodrum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bodrum’da tamamladı. 1999 yılı yerel seçimlerinde, yeni kurulan Ortakent-Yahşi Belediyesi’de iki dönem Belediye Başkanlığı yaptı. 2009 Yerel Seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanı seçildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bugüne kadar Bodrum Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Bodrum Devlet Hastanesi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Bodrum Spor Yönetim Kurulu Üyeliği, Ortakent-Yahşi Spor Derneği Kurucu Üyeliği, Bodrum Vergi Dairesi Yeminli Takdir Komisyon
Üyeliği, Bodrum İlçesi Demokrat Parti Yönetim Kurulu Üyeliği, Bodrum Adliyesi Bilirkişi Üyeliği, Bodrum Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı ve Bodrum Devlet Hastanesi Derneği Denetleme Kurulu Üyeliği görevlerini başarıyla yerine getirmiş deneyimli bir yönetici ve iş adamıdır. Mehmet Kocadon halen sürdürdüğü Bodrum Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra Bodrum Belediyeler Birliği Başkanlığı, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanlığı ve Bodrum Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir.

DURSUN GÖKTEPE

1949 yılında Bodrum’da doğdu. İlkokul ve ortaokul öğrenimini Bodrum’da, lise öğrenimini de Burdur Lisesinde tamamladı. ODTÜ Mühendislik Fakültesinden Elektrik Mühendisi olarak mezun olduktan sonra, yine ODTÜ’de Yüksek Lisansını tamamlayarak, Elektrik Yüksek Mühendisi ünvanını aldı. Halen turizm ve konaklama sektöründe iş yaşamına devam ediyor. 2009-2014 yılları arasında (CHP) Bodrum Belediye Meclis üyeliği yaptı. İyi derecede İngilizce biliyor.

MEHMET ÖZALIN

18 Temmuz 1972 Bodrum doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bodrum’da tamamladı. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünü bitirdi. Bodrum’un en eski yerel gazete olan Bodrum Ekspres Gazetesi ve Matbaasını işletmektedir. Turizm ve taşımacılık alanlarında faaliyetleri devam etmektedir. CHP Belediye (1 Dönem) Meclis Üyeliği, CHP Belediye (5 Dönem) Encümen Üyeliği ve son olarak Bodrum Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İngilizce biliyor.

TUĞRUL ACAR

1949 yılında Bodrum’ da doğdu. İlk ve orta okulu Bodrum’ da bitirdi. 1967 yılında İzmir Mithat Paşa Erkek Sanat Enstitüsü’nden mezun oldu. 1968 yılında vergi mükellefi olup, baba mesleği motor ve torna atölyemi 1994 yılına kadar devam ettirdi. Bir dönem Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyeliği, bir dönem Bodrum Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu üyeliği, 1984-1989 yılları arasında Bodrum Belediyesi meclis üyeliği, 1994-1999 yılları arasında Bodrum Belediye Başkanlığı yaptı.

MUSTAFA SARUHAN

1969 Yılında Yalıkavak’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Yalıkavak’ta tamamladı. Ardından Muğla Meslek Lisesini bitirdi. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetiminde eğitimine devam ediyor. 2004 yılında Yalıkavak Belediye Başkanı seçildi. 2009’da yapılan yerel seçimlerde % 64 gibi rekor bir oranda oy alarak ikinci kez Yalıkavak Belediye Başkanı seçildi. İngilizce biliyor.

ÖNDER BATMAZ

1972 Bodrum Turgutreis doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Turgutreis’te lise eğitimini Muğla’da tamamladı. İngiltere’de özel bir okulda Executive English ve Management eğitimi aldı. Londra’da şarap eksperliği yaptı. Turizm, tarım ve ticaretle uğraşıyor. CHP Turgutreis Gençlik Kolları Baskanlığı, Belde yönetim kurulu üyeliği, İlce yönetim kurulu üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.

TANER USLU

1974 yılında Milas’ta doğdu. Pınarlıbelen’de ilk ve Karaova ortaokulunda da orta öğrenimini tamamladı. Milas Lisesinin ardından İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Jeofizik Mühendisi olarak mezun oldu. TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Bodrum Temsilciliği ve Bodrum İKK üyesi.  2009 yerel seçimlerinde Bodrum Belediye Meclis üyeliğine seçildi ve CHP grup sözcülüğü yaptı. İngilizce biliyor.

MUSTAFA PAŞALI: 

1960 İstanbul’da doğdu. İşletmeci Belediye Başkan yardımcılığı Bodrum Belediye Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı, Meclis üyeliği. Evli, iki çocuk babası

BİROL AYDIN:

1966 ‘da Mumcular’da doğdu, Lise mezunu olup, Mumcular Orman İşletme Şefliği, Zabıta Memurluğu,Yazı İşleri Müdürlüğü ve  Mumcular Belediyesi Başkanlığı görevini yaptı. Evli, üç çocuk babası

İSMAİL ALTINDAĞ

1963 Bodrum doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler mezunu. 17 sene Bodrum Belediyesinin çeşitli birimlerinde görev yaptı. Yazı işleri ve personel müdürlüğünden 1999 yılında istifa ederek Yalı beldesinde seçime girdi. İlk belediye başkanı olarak Yalı Belediyesi’ni kurdu. Halen üç dönemdir belediye başkanlığını yönetmektedir.

NİYAZİ ATARE

1986 Yılında İzmir’de doğdu. İlkokulu Merkez Turgutreis İlkokulu, Ortaokulu Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulunda, Liseyi Bodrum Lisesinde okudu. 2007 Cumhuriyet Halk Partisinde başladığı siyasi yaşamına, CHP Bodrum Gençlik Kolu Başkanlığı, CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çarşı ve Bodrum Beşiktaşlılar Derneği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevler aldı.

GÜNERİ GÜNAYDIN

1967 yılında Milas Akyol Köyünde doğdu. 1980-1986 Yılları arasında Milas Sporda amatör ve profesyonel futbol oynadı. 1988 yılından itibaren ticari ve futbol yaşamını Bodrum’da sürdürdü. 1989 yılından beri GÜNTOP TURİZM LTD.ŞTİ.’nin Yönetim Kurulu Başkanı. Bodrum Ticaret Odası’nda 2 dönem Meclis Üyeliği, 2007-2009 Yıllarında Bodrumspor Yönetim Kurulu üyeliği ve 2010-2011 Yılı Bodrumspor Kulüp Başkanlığı yaptı.

SEVAL AKTAŞ

1956 Bodrum doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimimi Bodrum’da bitirdi. İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümünü ve Eskişehir Açık Öğretim Fakültesi Lisans tamamlama programını okudu. 1979’da Siirt’te başladığı öğretmenlik mesleğime Kahramanmaraş, Kayseri, Çankırı, Muğla (Kavaklıdere) ve 1990 yılından sonra da Bodrum Merkez okullarında devam etti. Sivil toplum örgütlerinde (ÇYDD) gönüllü çalışmalarım devam ediyor.

FUNDA AKÇALI (PEKDEMİR)

1965 İzmir doğdu. Ziraat Mühendisi. Çeşitli firmalarda ürün kontrolörü ve işletme yönetmeni görevlerinde bulundu. Turgutreis’de Süs Bitkileri Üretim aile işletmesinin sahibi. 2007-2009 yılları arası CHP Turgutreis Belde Yönetimi,2011-2013 yıllarında CHP Turgutreis Belde Başkanlığı görevinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Turgutreis Belediyesi Meclis Üyesi seçildi.

MEHMET DURMAZ

1954 Bodrum doğumldur. 1978 yılından bu yana Bodrum’un en önemli sektörlerinde birisi olan Yat imalat ve çekek işine başladı. 1974 yılında Kıbrıs harekatına katılarak gazi oldu. 2004-2009 yılları arasında CHP’den Bodrum Belediye Meclis üyeliği yaptı. 2006-2009 yılları arası Bodrumspor Başkanlığı ve 2 dönem CHP Kurultay delegeliği yaptı.

CAFER DOĞAN

1965 İzmir Büyük Çiğli doğumlu olup aslen Sivas’lıdır. Bektaşi kültüründendir. 1987 yılında Bodrum ‘a yerleşti. 1991 yılında  Doğan Cam adını verdiği kendi işyerini açtı. Bodrum ile birlikte büyüyen işyeri marka oldu.  2006 yılından bu yana Bitez’de ikamet etmekte. BESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünde görev yapmaktadır.

MEHMET MELENGEÇ

Bir çok sivil toplum örgütünün kuruculuğunu ve başkanlığını yürüttü. 1999 yılında Konacık Spor Kulübü kuruculuğunu üstlendi. Halen kulüp başkanlığı görevimi aktif olarak sürdürmekte.  2011 yılında Bodrum merkezinde olan Sanayi Çarşısı’nı Torba’daki yeni yerine taşımak üzere Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kuruculuğu yaptı ve halen yönetim kurulu başkanlığını yapmakta.

ALİ ÖZTÜRK

1972 Bodrum doğumlu. Yeniköy ilkokulunda,  Mumcular Ortaokulunda, Milas lisesinde tamamladı. 1990-1992 Trakya Ünv. Edirne Meslek Yüksek Okulu Harita Kadastro bölümünü derece ile bitirdi. 1994-1998 Yıldız Teknik Ünv. Harita ve  Kadastro Mühendisliği  bölümünden mezun oldu. 2000 yılından bu yana Bodrum da serbest mühendis olarak çalışmakta. Harita, planlama ve imar konularında uzman.

REFİK ÜLGEN

1965 Bodrum doğumlu. Lise mezunu ve Emekli Bankacı. 2009-2014 Yalıkavak Belediyesi  CHP’den meclis üyeliği görevinde bulundu. Sporcu olan Refik Ülgen Yalıkavak’ta bir çok çevreye duyarlı ve sosyal projede yer alırken özellikle çocuklar ve gençlerin spor yapmalarını sağlayacak projelerin yaşama geçirilmesi için çalıştı.

HÜSEYİN ÖZTEN

1962 Bodrum, Gündoğan doğumlu. 1992 yılında Gündoğan SHP Belde Başkanılığı, SHP– CHP birleşmesi sonrasında CHP Belde Başkanı olarak görev yaptı. 2004-2009 döneminde Gündoğan Belediye Meclis Üyeliği ve 2005-2007 Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2009 seçimlerinde Gündoğan Belediye Başkan Adayı oldu. 2010-2012 döneminde Beldelerden Sorumlu Bodrum İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

ÖZDEN BAYSAL

1967 Yılında Aydın ili Çine ilçesinde doğdu. İlk öğretimimi Çine ilçesi Kabalar köyü, orta öğrenimimi Akçaova ortaokulu, lise öğrenimimi Çine endüstri meslek lisesi elektrik bölümünden elektrik teknisyeni olarak mezun oldu.1989 yılında Göltürkbükün de kurduğu Baysal elektrik firmasının sahibi olarak elektrik işleri üzerine çalışmakta. 2009-2014yılları arasında  CHP Göltürkbükü belediye meclis üyeliği yaptı. 2009-2013 yılları arasında  Göltürkbükü belde başkanlığı görevi yaptı.

NACİYE TANRIKULU

1984 Bodrum doğumlu. İlk ve orta öğrenimimi Bodrum’da tamamladı. Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğretmenlik mezunu. İş Güvenliği firmasında uzman eğitmen olarak görev yapmakta. CHP Gençlik Kollarında yöneticilik yapıyor.

OSMAN KÜÇÜKYÜZBAŞI

1958 Fethiye doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Fethiye’de tamamladı. Üniversite öğrenimini ise Ankara’da  Hacettepe Üniversitesinde yaptı.  Biyoloji lisans diploması ile Biyolog ünvanını aldı. 1984-1985 yıllarında  istanbul’da  özel bir firmada ilaç müessili olarak çalıştı. 1987’den bu yana Bodrum’da iş yaşamını sürdürüyor. Emekli ve 1973’den beri CHP üyesi.

NURTEN ÇAKICI BIÇAK

1970 Söke doğumlu. Köylü ve çiftçi bir ailenin evladı. 1992 yılından bu yana Bodrum’da yaşamakta. Serbest Mali Müşavir ve Muhasebecilik yapıyor. İlk ve Orta öğrenimini Söke ve İzmir’de tamamladı. Gazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitelerinden mezun. CHP Bodrum İlçe Yönetiminde görev aldı.  Çeşitli STK’larda görev yaptı. İngilizce biliyor.

ABDÜLMECİT POYRAZ

1969 Batman doğumlu. Mersin/Silifke nüfusuna kayıtlı. Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm Ve Otelcilik eğitimi aldı. Diana Turizm A.Ş. muhasebe müdürlüğü, 1999-2005 STG Enternasyonal A.S. Mali işler uzmanlığı, 2006-2007 Tantur Turizm A.S. (TUİ) mali işler, 2007-2010 Milta Turizm İşletmeleri Bodrum Marina Şubesi’nde mali işler uzmanlığı yaptı. Bodrum Kent Konseyi komisyonlarında çalışıyor.

SÜLEYMAN MAZI:

1963’de İslamhaneleri’nde doğdu. İki üniversite bitirmiş olup; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik görevini sürdürmektedir. Evli, üç çocuk babası.

MAZLUM AĞAN;

1965 Kumbahçe’de doğdu. Ortaokul mezunu tersane işletmeciliği yapmakta olup, Bodrum Belediyesi Meclis üyeliğinde bulundu ,evli iki çocuk babası.

REMZİ GÜNGÖR:

1958 yılında İstanbul’da doğdu. Lise mezunu olup; 1999-2008 Bitez Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Turizmci, evli, üç çocuk babası.

HÜLYA AŞKIN:

1973’de   İzmir ‘de doğdu,Lise mezunu ,Anavatan Partisi ilçe Başkanlığı  ,Bodrum Belediye Meclis üyeliği,Bodrum Spor  Yönetim Kurulu üyeliği  ve birçok  sivil toplu kuruluşlarında  görev almış olup tekstil mağaza işletmeciliği yapmakta.

MAHMUT ÖZBELEN:

1954 Karakaya’da doğdu. Üniversite mezunu, Bodrum lisesi Müdürlüğünden emekli oldu. Gümüşlük Belediye Meclis üyeliği, evli iki çocuk babası.

MUSTAFA DAĞDELEN:

1965’de Bodrum’da doğdu. Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyeliği, Bodrum spor yönetim kurulu üyeliği, Bodrumspor yelken şube sorumlusu görevlerinde bulunmuştur. Evli 2 çocuk babası.

ERDİNÇ TEKİNKAYA;

1975 ‘de Bodrum’da doğdu,Ortaokul mezunu,Halk Eğitim Merkezi marangozluk ustalık belgesi var.Evli iki çocuk babası .

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. ayla gürpınar dedi ki:

    Bodrum Yarımadası CHP yi, ilçe örgütünü ve Sn.Seymen’i ve Bodrum’luları buradan bir daha kutlamak istiyorum.
    Yüzümüz gülmekte ve geleceğe umutla bakmaktayız.
    Türkiye’ de Bodrum’a bakmaktadır.
    Bundan sonra;
    gelişme, sosyal , şeffaf ve katılımcı belediyecilik için atılacak olan her adım Türkiye’ye örnek olacaktır.
    Sn.Kocadon başkanlığındaki ekibin önünde zor ama eminim keyifli olacak bir 5 sene vardır.
    Sivil toplum örgütleri, halk ve bu ekip biraraya gelince doğru yatırımların altına imzaların atılacağı kesindir.
    Şaşırmayalım ve şaşırtmayalım.
    Bodrum Yarımadasının yolu açık olsun.
    Halk takipte olacaktır.

  2. etem köprücü dedi ki:

    MADALYONUN ÖBÜR YÜZÜ…..

    ADAY SEÇİMİ KONUSUNDA,CHP GENEL MERKEZİ.
    KIYASIYA ELEŞTİRİLEBİLİNİR….
    ÇOĞU YERDE ,ÖN SEÇİM YAPILMAMASI.ADAYLARIN YANLIŞ SEÇİMİ
    UMULMAYAN YERLERDE HEZİMETİ GETİRMİŞTİR…..
    BU DOĞRU………

    ÇOK BAŞARILI GÖZÜKEN İZMİR İN 5 İLÇESİ KAYBEDİLMİŞTİR.
    BAZI BÖLGELERDEKİ ADAYLARIN YETERSİZLİĞİ CHP YE
    HATIRI SAYILIR OY KAYBINA UĞRATMIŞTIR.BU DA DOĞRU.

    MADALYONU ÇEVİRELİM..
    İSTANBUL DA SARIGÜL YERİNE GÜRSEL TEKİN İLE YA DA BİR
    BAŞKA ADAYLA SEÇİME GİRİLSEYDİ,BAŞKANLIK KAZANILCAK MIYDI..
    ANKARA DA ADAYLIĞI ELEŞTİRİLEN MANSUR YAVAŞ YERİNE,
    EMİNE ÜLKER TARHAN YA DA MUHARREM İNCE İLE GİRİLSEYDİ.
    MELİH GÖKÇEK DEVRİLCEK MİYDİ….
    HAYIR……ALINAN OYLAR HEMEN HEMEN YARIYARIYA OLACAKTI…
    MUHARREM İNCENİN YALOVA SI KAYBEDİLMİŞTİR..KILIÇDAROĞLU NUN
    DERSİM İ KAZANILMAMIŞTIR…………

    GELELİM BODRUM A…
    CHP İLÇE VE BELDE ÖRGÜTLERİ,GENÇLİK VE KADIN KOLLARI
    ÖZVERİLİ DİSİPLİN İÇİNDE ÇALIŞMIŞLARDIR..
    KOCADON UN KARİZMATİK YAPISI,CHP NİN YARIMADA İÇİNDEKİ GÜCÜ
    SEÇİMİ TOSUN UN KARŞISINDA BU KADAR RAHAT ALABİLİRLERMİYDİ SANMIYORUM.
    PEKİ BU KADAR RAHAT ALMALARININ NEDENİ NE…
    NE CHP NİN GÜCÜ NE KOCADON…
    CHP YE KATILAN ESKİ ANAP VE DOĞRU YOLCULAR..
    TUĞRUL ACAR IN BU BAŞARIDAKİ PAYI YADSINMAZ BİR GERÇEKÇÇ
    KEZA ETEM ÖZYURT VE DİĞER ESKİ SAĞ TÜFEKLERİN..
    BİRAN BU İSİMLERİN TOSUN UN YANINDA YER ALDIĞINI DÜŞÜNÜN..
    SONUÇ BÖYLE OLURMUYDU…….
    CHP BELEDİYE SEÇİMLERİNDEKİ BAŞARILARI,ÖZELLİKLE BELDELERDE
    SAĞ TANDASLI ADAYLARLA OLMUŞTUR…..
    BU GERÇEK GÖZARDI EDİLEMEZ…..

    CHP YE YENİ KATILANLARI,DÜN BÖYLEYDİ,YARINDA AYNISI OLURLAR
    DEMEK YERİNE ,BİRLEŞTİRİCİ VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLMAK GEREKİİR
    CHP ,KURUMSALLAŞARAK İDEOLOJİSİNİ DEĞİL,FELSEFESİNİ YENİDEN
    YAZMAK ZORUNDADIR…..
    YOKSA KİTLE PARTİSİ OLMAKTAN ÇIKAR….YÜZDE 25,30 BANDINDA
    GİDER. GELİR….
    KÖRLERLE, SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR MİSALİ,,,,,

    KARAMSARLIĞA KAPILMADAN İÇE DÖNMEDEN DEĞİŞİM ZAMANI…
    HAYDİ TÜM DİNAMİK GÜÇLER GÖREVE………

    ETEM K.