Bodrum Gündem

5.Kez KaliMerhaba

5.Kez KaliMerhaba
07.04.2014
0
A+
A-

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Türk-Yunan Dostluk ve Kültür Buluşması”nın beşincisi, Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’nda 17-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. buy Premarin online Order Tadalafil

Bodrum Gündem/7 Nisan 2014 Muscle Relaxant

Bodrum Dans Kulübü tarafından, bu yıl beşincisi düzenlenen Türk-Yunan Dostluk ve Kültür Buluşması, 17-18 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan’ın İstanköy Adası’nda düzenlenecek. bodrum kos dans festivali 1Etkinliğe BDK Sirtaki bölümü, Halk Oyunları bölümü, Latin Dansları bölümü, Bodrum’da ve İstanköy adasında yaşayan Türk ve Yunan halkı ile her iki tarafın halk oyunları gösteri ekipleri ve dans grupları katılacak.

Bodrum Belediyesi, İstanköy Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Yunanistan Konsolosluğu ve Bodrum Ferry Boat’un desteğiyle düzenlenecek etkinlikte dans gösterileri yapılacak. 17 Mayıs’ta Bodrum’dan feribot ile İstanköy’e geçecek olan ekip, akşam saatlerinde Zia Köyü’ndeki Fantazia Restoran’da canlı müzik eşliğinde her iki tarafın yöresel halk dansları gösterileri ve sürpriz gösteriler gerçekleşecek. Türk ve Yunan müzikleri eşliğinde, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ederken, saat 23.00 den itibaren gece yarısı şehir merkezinde Bodrum Dans Kulübü Latin Bölümü ve İstanköy adasındaki Latin Dans Kulüpleri’nin katılımı ile “Latin Dans Gecesi” de düzenlenecek. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Latin Dans Gecesi, Bodrumlu dans severleri İstanköy Adası’ndaki dansçılarla bir araya getirecek.

fatih_ozvezneci_bodrumgundemBodrum Dans Kulübü başkanı Fatih Özvezneci bu yıl etkinliğe bin kişinin üzerinde bir katılım beklediklerini belirterek, “Bodrum Dans Kulübü Sirtaki Bölümü’nün “mezuniyet gezisi” olarak da anılan “Türk-Yunan Dostluk ve Kültür Buluşması” ilk başlarda, Sirtaki derslerimize katılarak eğitimlerini tamamlayan kursiyerimiz için düzenlediğimiz bir etkinlikti. Ancak zaman içinde Bodrum ve İstanköy Adası’nda yaşayan halkın da ilgisi ve katılımı ile giderek büyüdü ve dev bir organizasyona dönüştü. Geçen yıl yaklaşık 530 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğe bu yıl daha geniş bir katılım olmasını bekliyoruz. Yunanlı eğitmenimiz Giannis Mastoros ve asistanımız Zeynep Çakır tarafından verilen Sirtaki derslerimize katılan elliye yakın kursiyerimizin mezuniyet gezisi olmasının yanı sıra, birbirine bu kadar yakın iki milletin farklı fakat birbirine çok benzer iki farklı kültürünü de bu gecede yaşatacağız. Zeybek gösterilerimiz, Sirtaki gösterileri, Türk ve Yunan oyun havaları eşliğinde hem eğleneceğiz hem de birbirimize kültürlerimizi öğreteceğiz” dedi.

Özvezneci, “Ekonomik kriz içinde bulunan Yunanistan’a bir dost eli uzatmak, yoğun geçen iş hayatınızda hafta sonunda bir soluk almak, Ege müzikleri eşliğinde hem Zeybetiko hem de zeybek yapmanın keyfini bizlerle paylaşmaları için Pasopartu ve schengen vizesi olan herkesi gezimize davet ediyoruz” dedi.

18 Mayıs’ta yapılacak ada turunun ardından saat 16.00’da kalkacak feribot ile grup Bodrum’da geri dönecek.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.