Bodrum Gündem

ÇYDD Bodrum’a Yakışır Etkinlikler

07.04.2014
0
A+
A-

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi,  5 ve 6 Nisan’da üç ayrı etkinlikle bir kez daha Bodrum halkıyla kucaklaştı.

Online Xenical buy Meltem Ulusoy/Bodrum Gündem-7 Nisan 2014

ÇYDD Bodrum Şubesi, 30 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 hafta gecikmeli de olsa, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde Geleneksel Bodrum Yarımadası Okulları Arası Tiyatro cydd tiyatro (12)Şenliği’nin 5.sini gerçekleştirdi. ÇYDD Bodrum Şubesi Çocuk Birimi’nin “Doğa Bize Küserse” ve Gençlik Birimi’nin  “Bir Bodrum Hikayesi” adlı oyunlarıyla katıldığı şenlikte toplam 14 grup tüm yaratıcılık ve yeteneklerini ortaya koyarak, konuklara 5 saat boyunca çok keyifli anlar yaşattılar. Oyunlar arasında şube üyesi Şükran Atmaca tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan slayt gösterileri ve sunucu gençlerin aktarımıyla tiyatro hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcı oyunculara sembolik olarak renkli maskeler armağan edildi.

ÇYDD GENEL BAŞKANI BODRUM’DA…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Aysel Çelikel’in de şenlikte bulunması şube üyeleri ve konuklar için ayrıca büyük bir mutluluk nedeni oldu. Açılış konuşmasını şube üyesi Hatice Yücel’in yaptığı şenlikte, sırasıyla ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ve derneğin Genel Başkanı Aysel Çelikel de birer konuşma yaparak tiyatronun toplumların yaşamındaki yeri ve önemi vurguladılar. Şenliğin bu yılki tiyatro sanatçısı konuğu Turan Özdemir, konuşmasının büyük bir bölümünü kapatılması gündemde olan Devlet Tiyatroları konusuna ayırarak tiyatronun büyük emek ve özveri gerektirdiğini, bugünkü toplumsal cinnetin altında sanata ve sanatçıya verilen değerin azalmasının yattığını , “güzel kadın, güzel adam” olmanın tiyatro ve sinema oyuncusu olmak için yeterli olmadığını belirtti.
Sunuculuğunu ÇYDD Çocuk Birimi ve Gençlik Birimi üyelerinin yaptığı şenlik, 6.sında yine hep birlikte olmak dilekleriyle sona erdi.
cydd imza (12)ER MEKTUBU GÖRÜLMÜŞTÜR İMZA GÜNÜ…

5 Nisan Cumartesi günü Nurol Kültür Merkezi’nde bulunan İmge Kitabevi’nde, Balyoz tutuklusu subaylara gelen destek mektuplarından oluşan ve tüm geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlanan “ER MEKTUBU GÖRÜLMÜŞTÜR” adlı kitabın imza günü vardı. Dernek Genel Başkanı Prof.Dr. Aysel Çelikel, tutuklu Albay İsmet Çınkı’nın eşi Nil Çınkı ile kızı Ece Çıngı’nın kitapları imzaladığı etkinlik Bodrum halkından büyük destek ve ilgi gördü.

ÇYDD 25.YIL YEMEĞİ…

5 Nisan Cumartesi akşamı derneğin 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle LVZZ Otel’de bir yemek düzenlendi. Aysel Çelikel, Nil Çınkı ve Ece Çıngı’nında onur konuğu olarak bulunduğu yemeğe şube üyeleri ve pek çok destekçi katıldı. Keyifli ve dostluk kokan sohbetlerle geçen yemekte, şube üyeleri Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası kurucusu Nadi Atasoy kemanıyla, yılların eskitemediği ses Zaliha Özgen de seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla konuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Cytotec no prescription Order Furosemide çydd er mektubu imza turgutreis (9)ER MEKTUBU ‘’TURGUTREİS’TE DE’’ GÖRÜLDÜ

Balyoz tutuklusu subaylara gelen destek mektuplarının derlenmesiyle kaleme alınan ve tüm geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlanan “ER MEKTUBU GÖRÜLMÜŞTÜR” kitabının yarımadadaki 2. imza ve söyleşi günü 6 Nisan’da Turgutreis’te düzenlendi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Turgutreis Amiral Kafe’de düzenlenen etkinliğe Turgutreis’te yaşayan çok sayıda konuk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ve üyeleri de katıldı. Samimi bir ortamda geçen günde ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel ile tutuklu Hava Kurmay Albay İsmet Çınkı’nın eşi Nil Çınkı ile kızı Ece Çıngı hem kitapları imzaladılar, hem de toplantıya katılanlarla sohbet etme fırsatı buldular.

Toplantıda birer konuşma yapan ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, CKD Turgutreis Şube Başkanı Funda Akçalı, ÇYDD Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ile Albay Çınkı’nın ailesinin ortak paydası, Türkiye’de sekteye uğrayan adalet sistemi ve ülkede yarattığı huzursuzluk oldu. Aydınlık bir geleceğin ancak çağdaş eğitim almış bir nesille mümkün olacağı vurgusunun yapıldığı konuşmalardan sonra, gün hep birlikte yenen yemekle sona erdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.