Bodrum Gündem

İçimize Sindiremiyoruz

İçimize Sindiremiyoruz
07.04.2014
0
A+
A-

5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile Muğla Barosu Bodrum Temsilciliği tarafından yayınlanan basın açıklamasında Avukatların çalışma zorlukları ile yargının bağımsızlığına dair önemli noktalara vurgu yapıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-5 Nisan 2014

5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında yapılan etkinliklerde Bitez Adliye Sarayı önünde Muğla Barosu Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Hakim Mehmet Güner’inde katılımı ile Bodrum Baro Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit ve baroya bağlı avukatlar Atatürk heykeline çelenk koydu.

cavidan özyiğit karaöz5 Nisan Avukatlar Günü’ nü her yıl olduğu gibi bu yıl da gururla kutlanmakta olduğunu ifade eden Bodrum Baro Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit açıklamasında buy plavix Gönül isterdi ki; böyle önemli bir günü ve bu günün dahil olduğu haftayı büyük bir coşkuyla kutlayabilelim. Ancak mesleğimizin ve yargı sisteminin gerek ulusal ve gerekse yerel bazda sahip olduğu sorunları görmezden gelmek ve böyle bir günde dahi olsa bu sorunları dile getirmeden kutlamalar yapmayı içimize sindirmek mümkün değildir.” dedi.

DEVLETE ve YARGIYA GÜVEN YOK OLUYOR…

Bodrum Baro Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit’in yaptığı basın açıklamasında devlete ve yargıya olan güvenin yok olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi; order Clonidine Bu onurlu mesleği; yargılama sürecini uzatan, bulandıran, engelleyen gereksiz bir unsur olarak gören  bakış açısı; yargının diğer unsurlarınca terk edilmeli, tüm ilgi ve enerji artık yargı sisteminin kangren halini alan, insanların yargıya, adalete ve dolayısıyla devlete olan güvenini her geçen gün daha fazla yok eden sorunlarına yöneltilmelidir. buy Robaxin online Savunma olmadan, hak dağıtımından, yargı bağımsızlığından söz edilemez. Bağımsız Avukatlar, hiçbir baskı altında kalmaksızın üstlendikleri görevle vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak öteden beri yargı bağımsızlığının teminatı olmuşlardır. Ancak bugün avukatlar bu kutsal görevlerini çok zor şartlar altında yerine getirme gayreti içerisindedirler. Yargıya olan güvenin her geçen gün azaldığı, yargının bağımsızlığını yitirdiği, savunma hakkının gasp edildiği, yargılama aşamasında Avukatların yok sayıldığı, duruşma salonlarından kaba kuvvetle çıkartıldığı, aralarında menfaat çatışması dahi olan onlarca sanığın ve sanık müdafiinin bulunduğu duruşmalarda bütün sanık ve müdafilerini temsilen bir tek avukata ve sadece birkaç dakika ile sınırlı savunma hakkı lütfedildiği,  mesleğimizin ve meslektaşlarımızın saldırılara maruz kaldığı, Baro yönetim Kurullarının yargılanmadan infaz edildiği bir ortamda; hukukun, hukuksuzluğu terk edeceği ümidimizi bu yıl da tüm iyiniyetimiz ve sabrımızla muhafaza etmekteyiz.”

avukatlar günü 5 nisan 2014EĞİTİM DÜZEYİ ARTIRILMALIDIR…

Bodrum Baro Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit, Hukuk Fakültelerinden mezun olarak avukatlık mesleğine başlayanların geometrik olarak artmakta olduğunu ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi için, Hukuk fakültelerindeki eğitim düzeyinin arttırılması, avukatların sınav, staj ve meslek içi eğitimlerine yönelik yasal düzenlemelerin bir an önce yapılarak hayata geçirilmesi şart olduğu vurguladığı basın açıklamasının devamında “Biz avukatlar; haklı ya da haksız kimi nedenlerle toplumla iç içe yaşama şansına sahip olamayan yargının tüm diğer unsurlarının aksine toplumla iç içe yaşarız. İşyerlerimiz vatandaşların işyerleriyle, evlerimiz evleriyle bir aradadır. İzole edilmiş bir hayat sürmeye mahkum değiliz. Alışverişimizi esnaftan, tüccardan kendimiz yapar;  ikram edilen çayın ya da edilen sohbetin samimiyetinden şüphe duymayız. İşyerimizin her daim açık olan kapısından girenler bizim için sadece birer  “davacı” ya da “davalı” değildir. Dert dinleriz, sırdaşlık yaparız. Hem müvekkilimizin hem borçlumuzun düğününde de, cenazesinde de biz varız. Adalet arayan herkesin yanında dün olduğu gibi  bugün de, yarın da biz varız.” dedi.

Basın açıklamasının ardından 5 Nisan Avukatlar Günü kutlama töreni Adliye Sarayı Toplantı salonunda devam etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.