Bodrum Gündem

Gümbet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özgül

Gümbet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özgül
08.04.2014
0
A+
A-

Yapılan hukuki süreç sonucu yapılan itirazın süresinde yapılmadığı dikkate alınarak Gümbet Mahallesi Muhtarlık seçimlerinde 715 oy alan Hüseyin Özgül mazbatasını alarak görevine başladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-8 Nisan 2014
7 Nisan günü Bodrum Gündem’de “Gümbet Mahallesi Muhtarlık Seçimi İptal” haberimizin ardından Hüseyin Özgül ve Avukatı Sabahattin Efe’nin hukuki mücadelesi sonucunda, 30 Mart Yerel Seçimlerinde üç adayın yarıştığı muhtarlık seçimlerini 715 oy alan Özgül kazandı.

7 Nisan günü Bodrum Gündem’de “Gümbet Mahallesi Muhtarlık Seçimi İptal” haberimizde Özgül’ün ikametgahının kanunun öngördüğü sürede olmadığı yönündeki itirazın  seçim süreci bittikten sonra ilçe seçim kuruluna yapıldığı tespit edildi.
İtirazın zamanında yapılmadığını ifade eden Özgül, şunları söyledi: “Zamanında yapılmayan bir itirazdan kaynaklanan bir olay. Ayrıca Gümbet’te ikamet etmediğimi söylemişler. 2007 yılından beri Gümbet’teki adresimde kayıtlıyım. 30 yıldır Gümbet’teyim 28 senedir de Gümbet’teki kendi evimde ikamet ediyorum. Bazen ikinci evim olan Bitez’de ikamet ediyordum. Bu süre içerisinde bazı boşluklardan yararlanılarak bir şikayet söz konusu olmuş. Ama ilçe seçim kuruluna gerekli itirazlarımızı yaptık, ancak arkadaşlar bir üst merciye şikayette bulunmak için harekete geçmişler. Bizde kanunlar neyse seçim süreci belli, bizde buna istinaden gerekli önlemlerimizi alacağız. Herkesin itiraz hakkı doğaldır. Süresini geçirdiği bir itirazdan kaynaklanan bir olay. İlçe seçim kurulu şunu diyor, bu tür itirazlarda ancak Türk vatandaşı olmazsa yaşı 25’ten küçükse herhangi bir sabıkası var ise itiraz süresi bittikten sonra yapılan itirazlar kabul olur deniyor. Biz bugün arkadaşlarımızla birlikte imzalarımızı attık mazbatamızı aldık. Bodrum ve Gümbet için hayırlı olsun diliyorum” dedi.
Hüseyin Özgül avukatı Sabahattin Efe tarafından Bodrum Gündem’e gönderilen düzeltme yazısı ise şu şekilde;

GÜMBET MUHTARI HÜSEYİN ÖZGÜL ‘ün AÇIKLAMASI Cytotec without prescription order Proscar

Bodrum Gündem İnternet sayfasında yayınlanan “GÜMBET MAHALLESİ SEÇİMİ İPTAL “  haberine 30 Mart 2014 seçiminde tekrar muhtar seçilen HÜSEYİN ÖZGÜL “ün düzeltme cevabı aşağıdadır; seçimin iptal edildiği ve 1 Haziranda yeniden yapılacağı şeklinde hakkında aleyhimde verilmiş bir karar yoktur, şikayetçi adayın itirazı İl Seçim Kurulu yetkili olduğundan reddedilmiştir.

30 Mart’ta yapılan Muhtarlık seçiminde 715 oy alarak ikinci dönem tekrar seçildim,  diğer adaylar Fatih Uygun 276 oy, seçime itiraz eden Ali Haydar Mansuroğlu 233 oy almıştır.

3. sıradaki aday Ali Haydar Mansuroğlu’nun, İlçe Seçim Kuruluna aleyhimde son altı aydır Gümbet’ te oturmadığımdan bahisle  yaptığı itiraz, İlçe seçim kurulunun 06.04.2014 tarih ve 2014/50 nolu kararı ile görev yönünden İl Seçim Kurulunun yetkili olduğu ve süresinde olmadığı nedeniyle reddedilmiştir, dolayısıyla seçimin iptal edildiği ve 1 Haziranda yeniden yapılacağı şeklinde hakkında aleyhimde verilmiş bir karar yoktur, haberin bu nedenle düzeltilmesini istiyorum.

cheap Baclofen 10 mg

2007 yılından beri Gümbet’te ikamet kaydım vardır. Son yedi senedir ve bu seçimde de son altı aydır Gümbet’ te kayıtlıyım. Bitez ‘te ise ikinci evim vardır,  nüfus kayıtları da bunun doğrulamaktadır.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.