Bodrum Gündem

YORGANDA KENE VAR

08.04.2014
0
A+
A-

Nefis bir Roman şarkısıdır “Yorganda Kene Var, Kopar Kopar Gene Var.”

Bizim Badem Takımının yorganında o kadar çok kene var ki, kopar-kopar bitmiyor, yaptıkları yanlışları düzel-düzelt bitmiyor.

Hiçbir demokratik ülkede olmayacak işler oluyor, söylenmeyecek sözler söyleniyor, duvarın yüzü olsa kızaracak, bizim Bademlerin umurunda değil.
-Başbakan Erdoğan, oğlu ile zuladaki avanta paraların “sıfırlanması” hesabı yapıyor.
-Başbakan Erdoğan’ın kızı, amca dediği işadamıyla Villaların yapım işlerini konuşuyor.
-Başbakan Erdoğan’ın Damadının Gazetesi için, devletten iş alan kişiler 630 Milyon Dolar haraç verdiklerini kabul ve ilan ediyorlar.
-Başbakan Erdoğan, “Kuvvetler Ayrılığı” bize ters gelir, diyor.
-Başbakan Erdoğan ve Bakanları, “Yargı Kararına Saygı duymuyoruz” diyorlar, hem de defalarca.

Tüm bu ve benzeri “Keneleri” yakalayıp, temizleriz ama şimdi anlatacağım olayın gideceği yer, Türk Mahkemeleri değil, “ order Cytotec Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesidir.”

Dünyaca ünlü Gazeteci Seymour M. Hersh, “London Review of Books” sitesinde yayınlanan “The Red Line and the Rat Line” (Kırmızı Çizgi ve Pislik Çizgisi BuyNoRx1.com diye çevrilebilir) adlı makalesinde Türkiye’yi sarsacak bir iddia ortaya attı.
Hersh, geçtiğimiz Ağustos ayında Suriye’nin Şam Kenti banliyösü Guta da,
SÂRİN Gazı ile öldürülen pek çok sivilin ölümüyle sonuçlanan saldırının arkasında Erdoğan Hükümetinin olduğunu öne sürdü.

Hersh, Erdoğan Hükümetinin bu saldırıyı El-Kaide’ye bağlı El-Nusra örgütüne yaptırdığı ve amacının ABD’ nin Suriye’ ye saldırması olduğunu da yazdı.
İngiliz İstihbaratı, katliamda kullanılan gazdan örnekler almış ve bunların Suriye envanterindeki gazlarla uyuşmadığını saptamıştı. Bu bulgu Pentagon’da kuşkuları arttırmış ve Suriye’ye yapılan saldırı ertelenmişti.

Amerikan İstihbaratının verdiği bilgiye göre, Erdoğan’ın geçen yılki Washington ziyareti sırasında bir yemekte buluşmuşlar ve yemekte Obama, Fidan’a “Suriye’de radikallerle ne yaptığınızı biliyoruz cheap Viagra ” demişti…

Umarız ve temenni ederiz ki, bu iddialar doğru değildir. Başbakan Erdoğan’ı bir “Savaş Suçlusu” olarak yargılanırken görmek, onun bir türlü söyleyemediği “Türk Milletinden” olan hiç kimseyi memnun etmez.

Fakat Erdoğan’ın ve “Pers Prensinin” daha önce yaptıkları işleri hatırlayınca insanın kafası karışıyor!

*Türkiye’nin güney sınırının adeta Peşaver’e döndürülüp, El-Kaide Terör örgütünün ve yan kuruluşlarının serbestçe girip-çıktıkları bir hale gelmesinin sorumluları kimlerdir?

*Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatında görevli Büyükelçi Tacan İldem; “Reyhanlı’da 57 Türk Vatandaşının ölümü ile sonuçlanan bombalı saldırıyı El-Kaide Terör Örgütü yaptı” dedi.
Hemen dakikalar sonrasında TC Dışişleri Bakanlığının kendi Büyükelçisini yalanlayarak, “Hayır, Reyhanlı saldırısını El-Kaide yapmadı, Suriye yaptırdı” demesinin arkasındaki korku ve telaşın uluslararası ilişkilerdeki anlamı çok açıktır. Bu ifade “El-Kaide bize saldırmaz, adamımızdır” demektir.

*Dışişleri Bakanlığının yasa dışı olarak dinlendiği ve kamuoyuna servis edilen konuşmada, Fidan’ın sözlerini hatırlıyor musunuz?
Bu dinlediklerimiz eğer doğru ise kendi ülkesine füze atacak, kendi askerine saldırı düzenleyecek kadar gözü dönmüş bir devlet memurunun ve dünya dengeleri hakkında hiç bilgisi olmayan Başbakan’ın neler yapabileceğini düşününce ürpermeden edemiyorum.

Değerli Okurlar;
Hersh’in iddiaları çok ciddi iddialardır ve bizzat Başbakan Erdoğan tarafından açıklama getirilmelidir.
Kimsenin ama hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin itibarını, Krallıkla yönetilen Arap Ülkelerinden daha aşağılara atmaya hakkı yoktur.
Elbette ki bunun da hesabı sorulacaktır.

Erdoğan ve Fidan şunu unutmamalıdırlar. Bu korkunç ithamı da “Paralel” “Haşhaşin” diyerek atlatamazsınız.
Nasıl ki bizde katıldığı her toplantıyı kayıt altına almakla ünlü devlet görevlileri varsa, adım gibi eminim ki, Obama ile yenen yemek-orada konuşulanlar- azarlanan yetkililer, hepsi kayıt altına alınmıştır. Hem de renkli olarak!
Bu yüzden açıklama yaparken çok dikkatli olunmasında yarar vardır.
Tape’lerimizi görüntülü olarak bir de dünya sinemalarında seyretmeyelim.

Roman Açılımı yapılırken, Erdoğan’ı öpen Kiboş ne diyordu?
Yorganda Kene Var, Kopar Kopar Gene var…
Ne keneymiş be, öyle bir yapışmış ki, bir türlü düşmedi yakamızdan yahu…

Sağlık ve başarı dileklerimle 08 Nisan 2014
Rifat Serdaroğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.