Bodrum Gündem

Bodrum’a Çok Yakıştı

11.04.2014
0
A+
A-

Cytotec generic Türkiye Şampiyonası Tamam, Sırada Olimpiyatlar! Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve Bodrum Vosvos Derneği’nce organize edilen Türkiye Özel Sporcular Voleybol Şampiyonası, Türkiye’nin 48 ilinden 500 sporcunun katılımıyla Bodrum’da başladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-10 Nisan 2014

Özel Sporcular Türkiye Voleybol Şampiyonası Bodrum’a bereket getirdi. Yaklaşık 500 sporcu ve yakınları ile birlikte bin kişiyi konuk eden Bodrumlular “Bodrum’a bereket geldi” dediler.

özel çocuklar türkiye voleybol şampiyonası bodrum (24)Bodrum’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Voleybol Şampiyonası, Bodrum Vosvos derneğine bağlı araçlar ile birlikte Bodrum Belediye meydanında başlayan kortej yürüyüşü, Askeri Kampa kadar sürdü. Özel sporcular sponsor araçlar ile Gümbet dolgu alanındaki Vospark’a ulaştılar.

Türkiye’nin 48 ilinden antrenör ve özel sporcular ile yakınlarının da katıldığı etkinliğe Muğla Valisi Hakan Güvençer, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, İl Gençlik ve Spor Müdürü Bekir Çeker, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şevki Ulugün, Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer, Bodrum Sağlık Vakfı öğrencileri ve Özel Yahşi Uygulama ve Eğitim Merkezi öğrencileri ve Bodrumlular katıldı.

Bodrum Belediyesi ve BODVOSDER tarafından organize edilen Türkiye Şampiyonası açılış töreninde konuşan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, son yıllarda Türkiye’de engellilerin altın çağını yaşadığını söyledi. Başkan Aydın, “Devletle engelliler kucaklaşmıştır. Bugün buraya 500 çocuğun getirilmesi, geçen hafta bin kişi ile Antalya’ya gitmemiz devletimizin engellisine sahip çıktığını, kucakladığını göstermektedir. Engellisini seven bir Başbakanımız var. Türkiye’de bütün engellilere spor yaptırmak istiyoruz” buy Levitra online dedi.

özel çocuklar türkiye voleybol şampiyonası bodrum (14)Açılış törenine katılan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise, bu tür etkinliklerin Bodrum’da yapılmasının kendilerini çok mutlu edeceğini belirterek, her zaman engellilerin yanında olduklarını kaydetti. Vali Mustafa Hakan Güvençer’de şampiyonanın Bodrum’da yapılmasından mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, şampiyonaya desteklerinden dolayı Muğla Valisi’ne, İl Gençlik ve Spor Müdürü Çeker’e, BODVOSDER Başkanı Didem Pekdemir’e ve etkinliğe katkıda bulunan Bodrumlulara birer plaket verildi. Vali Güvençer şampiyonaya katılan okullar için özel olarak hazırlattığı tişörtleri de çocuklara dağıttı.
Gümbet’teki plaket törenlerinin ardından Yahşi Özel Uygulama Okulu öğrencileri bir halk oyunları gösterisi sundu. Daha sonra Atatürk İlkokulu minikleri, Kerimoğlu’nu konuklar için oynadı. Turnuvanın açılış maçı ise Bodrum’da yaşayan ünlü sanatçı Yonca Evcimik’in de aralarında olduğu “Ünlüler Takımı”nın katılımıyla Gümbet’te gerçekleştirildi.

Plan B online özel çocuklar türkiye voleybol şampiyonası bodrum (3)ŞAMPİYONADA İLK MAÇLAR…

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca düzenlenen, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı, Bodrum Vosvos Dayanışma Derneği ve Bodrum-Yahşi Özel Sporcular Kulübü Derneği desteklediği, Özel Sporcular Türkiye Voleybol Şampiyonası’nın ilk maçları yapıldı.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Kızılbuğa yaptığı açıklamada, sporcuların seviyelerinin belirlenmesinin ardından şampiyona maçlarına başlandığını bildirdi. Kızılbuğa, sporcuların maçlar için 3 gruba ayrıldığını, A grubunda 12, B grubunda 10, C grubunda 22 takımın bulunduğunu kaydetti.
Türkiye’de engellilerin son 12-13 yıldır konuşulduğuna değinen Kızılbuğa, “Devlet dairelerinde, okullarda, toplu taşıma araçlarında engelliler kendilerini gösterince, kurumlar kendilerini engellilere göre konumlandırmak zorunda kaldı. Son zamanlarda engellilere yönelik atılan adımlarla daha iyi noktalara geldik” diye konuştu.
Kızılbuğa engelliler için kurulan takımların okullarla sınırlı kalmamasını istedi. Derneklerin bu takımları sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Kızılbuğa, engelli takımlarının altyapısının güçlendirilmesi ihtiyacına da işaret etti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.