Bodrum Gündem

Rock’çı Kurmay Albay Son Yolculuğuna Uğurlandı…

14.04.2014
0
A+
A-

Türkiye’nin ilk vokal gurubunun kurucusu son yolculuğuna uğurlandı. Bodrum’da  geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren emekli kurmay albay ve Türkiye’deki ilk rock gurubunun kurucusu Sonay Sonata olarak bilinen Erkan Gürsal,  Turgutreis’te  son yolculuğuna müzisyen ve emekli subay arkadaşları tarafından uğurlandı.

Retin-A online Bodrum Gündem Haber purchase Baclofen Retin-A without prescription

Turgutreis beldesinde Semiray sitesindeki villasında yalnız yaşayan ve geçtiğimiz Çarşamba günü beyin kanaması geçirerek arkadaşları tarafından    önce Bodrum Devlet Hastanesi, ardından Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan ancak yaşamını yitiren Türkiye’nin ilk rock müzik gurubu kuruculusu 76 yaşındaki Erkan Gürsal çok sevdiği Turgutreis’te ikindi namazının ardından toprağa verildi.

Türkiye’nin İlk Vokal Gurubunu Kurdu

1955’li yıllarda Harp Okulu’nda iken arkadaşları ile gizlice takma isimlerle kurduğu Türkiye’nin ilk vokal gurubu olan Somer Soyata,  gurubu ile dünyada rockn roll fırtınasının estiği yıllarda 5 denizci arkadaşı ile fırtına gibi esen piyanist Gürsal’ın cenaze törenine Amerika’da yaşayan oğlu Somer Gürsal, müzisyen arkadaşı emekli albay Ersin Yüce, sınıf arkadaşı emekli albay Okyay Çağlayan , KKK Eğitim Merkezi Komutanı Yarbay Mustafa Pancar katıldı. Cenazesi Türk bayrağına sarılı olarak askerler tarafından getirilen ve son olarak İzmir Güney Saha Deniz Komutanlığı Başkanlığından emekli olan Gürsal Turgutreis Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Akçaalan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Rock Müziğin Kilometre Taşlarından Biriydi.

Cenaze töreni öncesinde birlikte Gürsal ile müzik yapan Ersin Yüce göz yaşları içinde arkadaşını anlatı “Erkan rock müziğin Türkiye’deki kilometre taşlarından biriydi. Yasak olmasına rağmen takma isimlerle müzik gurubu kurmuş ve müziğe gönül vermiştik. O günün şartlarında hapishaneye bile atıldık. 5 denizci olarak ama yılmadık müzik aşkı uğruna çıktığımız hapishaneden yeni besteler yaparak müziğe devam ettik. Ardından Deniz Harp Okulu Orkestrası olarak çaldık” dedi.

Somer Ayata ise annem 4 yıl önce ölünce babama “Burada kalma gel bizimle Amerika’da yaşa, demiştik , korktuğumuz yalnız yaşarken başına bir şey gelmesiydi, oda başımıza geldi. Babam bize ben vatan toprağından ayrılmam deyip çok sevdiği Bodrum’da yaşamaya devam etmek istemişti” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.