Bodrum Gündem

Tek Belediye, Tek İmar Planı

Tek Belediye, Tek İmar Planı
18.04.2014
0
A+
A-

 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda yarımadanın tek belediye haline gelmesinin ardından imarla ilgili tüm faaliyetlerin geçici bir süre durdurulduğunu açıkladı.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber  18/04/2014

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda yarımadanın tek belediye olmasının ardından her mahallenin kendine özel olan imar planları nedeni ile bir bütünlük sağlanamadığını, bunu ortadan kaldırmak ve yarımada genelinde tek imar planını uygulamak için imarla ilgili tüm faaliyetlerin geçici bir süre durdurulduğunu açıkladı. Kocadon, özellikle yürürlükteki mevzuata ve ruhsat projelerine  uygun olarak yapılmakta olan hiçbir  işin Bodrum’daki inşaat yasağı süresine kadar durdurulmayacağının altını çizdi.

İnşaatlara Zorunlu Ara…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yeni göreve başlayan  çiçeği burnunda  belediye başkan yardımcısı İsmail Altındağ ile birlikte girdiği toplantıda imarla ilgili olarak atılacak adımları sırasıyla açıkladı. Kocadon, ilk çalışmaların imarla ilgili olmasına “Bulanık Sularda Balık Avlamak Gibi Bir Niyetimiz Yok”  cümlesi ile başladı. Kocadon konuşmasına şöyle devam etti “Tabi bu süreçte de ilk olarak imarla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.  Bunun için bulanık suların durulması lazım. Bu nedenle özellikle imar planlarımızı toplayıp düzgün bir hale getirebilmemiz için, mevzuata uygun olarak alınmış devam eden inşaatlar ve onlara verilen iskanların dışında diğer bütün faaliyetleri geçici bir süre için durdurduk. Bunun altında yatan neden artık Bodrum’da beldelerinde kapanmasıyla beraber iyi bir imar müdürlüğü oluşturmak ve bundan sonrada birlik beraberlik içinde, özellikle imar planlarını aynı seviyeye, aynı düzeye getirip hiç kimsenin hakkını yemeden güzel bir Bodrum yaratmak için geçici bir süre için bu planlara dur dedik. Tabi sizler merak ediyorsunuz bu ne kadar sürecek diye? Bu 15 günde olabilir, daha fazla da uzayabilir.  İnşaat sezonu da bitiyor ama hızlı bir süreçte bu inşaat yasağının sonuna gelmeden tekrar sizlerle beraber bu olayı paylaşıp, en kısa zamanda da imar müdürlüğümüzü devreye sokup, yine yatırımcımızın yanında olacağız. Bu sürece Bodrum Belediyesi olarak ihtiyacımız var. Aynı zamanda Bodrum’da yaşayan halkımızın da gelecekte Bodrum’u çocuklarına iyi bir şekilde emanet edebilmeleri için bu sürece ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz ve böyle bir karar aldık.”

Bodrum, İmarda Büyükşehir,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İle Entegre Çalışılacak… cheap Fluoxetine

İmar yasağının Bodrum merkez ve bütün mahallerinde aynı şekilde uygulanacağına dikkat çeken Mehmet Kocadon “Artık belde diye bir şey yok.  Bir tek Bodrum var ve mahallelerimiz var. Tabi 50 yıllık bir belediyenin kapanması kolay değil. Halkımız  dilekçesini yazarken hala Turgutreis diye yazıyor, Yalıkavak diye yazıyor, Gümüşlük diye yazıyor. Sonuçta imar olsun, destek ve fen hizmetleri olsun, zabıta olsun hepsi tek elde yürütülecek arkadaşlar. Bunun içinde özellikle ilk etap da Bodrum’u çok ilgilendiren, taşı toprağı pırlanta olan yarımadamızın geleceği için baştan dediğim gibi bulanık suda balık avlamanın bir alemi yok. Şu bulanık su bir durulsun.  Bu süreçte herkesin bize yardımcı olmasını diliyorum. Biliyorsunuz belde belediyelerini teslim aldık ve oradaki deneyimli memur arkadaşlarımızı şuan da görevlendirdik. Onlarda hızlı bir şekilde mahallelerimizi sezona hazırlıyorlar . Bizdeki plan yetkilerini toplayıp büyükşehir ile görüşeceğiz , sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile bu entegreyi yapmamız lazım.  Bodrum’un çarpık yapılaşma görüntüsünden kurtarmamız için birlik ve beraberliği sağlamamız lazım. Yani biz burada yatırımcımız da düşünüyoruz, halkımızı da düşünüyoruz ama bu sürece hepimizin ihtiyacı var. Çünkü Yalıkavak’ta yaşayan vatandaşımız dilekçe yazıyor imar durumunu istiyor. Bir bakıyorsunuz o imar durumuyla Bodrum’un bir çok yerinde uyuşmazlık var .  Artık tek bir yönetimsek, tek bir düzenleme ise bu entegreler hızlı bir şekilde yapılıp artık halkımızı düzenli, sağlıklı bilgiler ile karşılaştırmak istiyoruz”dedi generic Valtrex .

Mevzuata Uygun Projeler İnşaat Yasağına Kadar Serbest. Amaç Plan Bütünlüğünü Sağlamak…

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, imar konusundaki yasakların mevzuata uygun olan projeleri kapsamadığını dile getirdi. Kocadon konuşmasına şöyle devam etti “Burada mevzuata uygun olarak alınmış ruhsatlar devam ediyor ama bunlarda inşaat yasağı başlayınca zaten duracaklar. Mevzuata aykırı  olanların işlemlerine başladık. Şu anda durdurmaya başladık kendilerini. Şu anda tam rakamı bilmiyorum ama her dönemde olur bu seçimi fırsat bilip bu binalar çıkar iner ama bu sefer bu fırsatçılara bir son vereceğiz. Çünkü Bodrum gerçekten tanrının bize bir lütfudur, bu güzellikleri korumamız lazım. Hepimiz için korumamız lazım, Bodrum’un geleceği için korumamız lazım, Bodrum’u turizm için korumamız lazım, halkımızın ekonomik seviyesini yükseltmek için korumamız lazım. Yani biz herkesin hakkını, hukukunu vereceğiz. Kimsenin elinden yasal yetkilerini alma gibi bir düşüncemiz yok, herkes rahat olsun. Buradaki amaç plan bütünlüğünü sağlamak. İmza atacağımız imar durumunun altına, vereceğimiz ruhsatın altında artık hiçbir şaibe olsun istemiyoruz. Vay arkadaş burada imar şu kadar, burada bu kadar gibi böyle konuşmalar Bodrum’da son bulacak artık. Tek belediye var arkadaşlar, planlarda tek olacak.”

İmarla İlgili Tüm Belgeler Bir Yerde Arşivlenecek…

Yarımada genelinde her beldenin kestiği bütün ruhsatların tek bir yerde toplanması gerektiğini söyleyen Mehmet Kocadon “Şu ana kadar kestiğimiz dünya kadar ruhsat var. Yalıkavak, Turgutreis, Konacık var. Önce bunları bir arşivlememiz lazım. Bakın arşivleme de çok önemli. Bunların hepsini yapabileceğim düzgün bir binada bu işe devam edeceğiz. Şu anda bunun için çalışıyoruz. Vatandaşın hızlı ulaşabileceği, benim hızlı ulaşabileceğim Bodrum’un içinde olur belediyemizin içinde bir yerde. Belediyelerimiz yavaş yavaş kapanırken oradaki elemanlarımızda toplamak lazım. Dağıtımı,  görevlendirmeyi ona göre yapmak lazım. Mevcut belediye binalarımızı bunlar için kullanacağız, yani hiçbir binamızı boş geçirmek istemiyoruz. buy Cialis super active Turizm Bakanlığı’ndan ruhsat almış tesislerle ilgili ruhsatını almış, bitme aşamasına gelmiş, iskan müracaatını yapmış yatırımcılarla ilgili incelemeleri de yapıp iskanlarını tabii ki veririz. Devam eden hiçbir şeyi durdurma gibi bir durum yok. Sadece kaçakları kontrol altına almak ve düzenlemek amacıyla yapıyoruz bu çalışmayı” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Kumbahçeli CHP'li dedi ki:

    İlk işin İmarı durdurmak değil, o danışmanı değiştirmek olmalıydı Sn. Kocadon !
    Sn. Kocadon, O hem AKP’lilere hem de MHP’lilere danışmanlık yapanı seçim sonrası göndereceğim diyordun bu işin aslı nedir, Muğla’daki davalarında gizli sırların mı var? Ey 22 kişiden oluşan CHP’li meclis üyeleri Sözüm sizlere, geçen sefer yarısı belediye kiracısı olan meclisin gücü yetmemişti bazı aymazlıklara , sizler yarımadanın her yerinden seçilerek geldiniz kırın zincirleri, Bodrum’un önünü açınız, oyumuz o zaman helal olacak CHP’ye ..

  2. bodrumlu dedi ki:

    Kumbahçeli şimdiki meclisten de birşey bekleme. duyduğuma göre boş yerlerde sıraya konulmuş.ilk yer yelken kafe imiş.