Bodrum Gündem

Muğla Kültür Envanteri’nin 3. Cildi Bodrum’da Tanıtıldı…

19.04.2014
0
A+
A-

Bodrum Yarımadasının arkeoloji ve sanat tarihi kalıntılarının  altına alındığı Muğla Kültür Envanterinin 3. cildi  OASİS AVM’de bulunan Cinemarine sinemalarında düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı.

isotretinoin without prescription purchase Topamax Bodrum Gündem Haber
buy Proscar
OASİS Alışveriş Merkezinde düzenlenen tanıtıma, kitabın proje yürütücüsü Prof. Dr. Adnan Diler, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şevki Ulugün, Bodrum’un yeni emniyet müdürü Can Candaş, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tanıtım programında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Pedasa Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, Muğla Kültür Envanterinin bugüne kadar “Bodrum Yarımadası Kentsel Sit Halikarnassos” ve “Bodrum Yarımadası Etnografik Eserleri” adlı ciltlerinin yayımlandığını hatırlatarak  Bodrum Yarımadası’nın Arkeoloji ve Sanat Tarihi  adı verilen 3. Ciltle ilgili şunları söyledi “Eşsiz Bodrum Yarımadası’nın zengin geçmişine ilişkin her türlü bilgiye bu ciltlerde ulaşabileceksiniz. Yarımada kültür envanterinin öncelikli amacı, tescilsiz kalıntıları belirlemek ve ülke envanterine kaydetmek. Süreç içerisinde eserlerin geçirdiği bozulmaları ve taşıdığı risklerin tanımlanmasına da özen gösterilmiştir.”

Turizm haftası içerisinde bulunduğumuzu dile getiren Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, “Muğla Kültür Envanteri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında yapılmış olması çok büyük bir eksikliğin tamamlanmış olmasını ifade etmektedir” dedi.

Tanıtım toplantısına katılmak üzere Bodrum’a gelen Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Muğla genelinde değişik etkinliklerle kutlanan 38. turizm haftasının en kıymetlisi içinde bulunduklarını ifade ederek şöyle konuştu “Bu bir kültür muhafaza çalışması. Hepimiz çok iyi biliyoruz, kültür yaşayan bizatihi insanlar tarafından korunan ve üretilen bir fenomen. Bizler hem geçmişin kültür değerlerini korumak hem de geleceğe yeni kültür değerleri yaratarak miras bırakmak sorumluluğu altındayız.”

Konuşmaların ardından, tanıtıma katılan vatandaşlara Muğla Kültür Envanteri’nin 3. cildi ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bodrum Yarımadasında bulunan Arkeoloji ve Sanat Tarihi kalıntılarının tek tek kayıt altına alınarak güncel durumlarının belirtildiği bu kapsamlı akademik çalışma, iki cilt ve yaklaşık 1750 sayfadan oluşuyor. Çalışma Muğla Valiliği İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Karya Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin işbirliğinde bastırıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.