Bodrum Gündem

Sunay Akın “Bilimle Aydınlanın”…

19.04.2014
0
A+
A-

Türkiye’deki ilk oyuncak müzesini kuran şair, yazar, gazeteci, araştırmacı, tiyatro oyuncusu. Sunay Akın, geliri  Bodrum Sağlık Vakfında eğitim gören engelli öğrenciler ve Oyuncak Müzesi için kullanılacak olan “İki Kitap Bir Heves” isimli tek kişilik gösterisi ile Bodrumlularla bir araya geldi.

purchase Accutane Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber 19/04/2014 purchase Lamisil online buy Lithium online

Daha öncede Söz Gösterisi oyunuyla Bodrum’da sahne alan Sunay Akın’ın,  Bodrum  Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde sergilediği  “İki Kitap Bir Heves” isimli tek kişilik gösterisine yaklaşık beş yüz kişi katıldı.

Sunay Akın, yaklaşık iki saat süren tek kişilik gösterinin başlarında Oyuncak Müzesinin kuruluş hikayesini, uluslar arası platformda müze olarak aldığı ödülleri ve buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gerçek ve tüzel kişilerce işletilen her türlü müzelerin giriş ücretlerinin % 5’ni belediye payı olarak ayrılmasının adaletsizliğine dikkat çekti. Sunay “Bunlar madenlerle müzeleri aynı kefeye nasıl koyuyorlar anlamıyorum. Müzelerde sergilenen eserlerin bir çoğu da toprak altından çıkıyor ya, sanırım bu sebeple olsa gerek. Buna anlam veremiyorum. Büyükşehir Belediyesi içindeki madenler ve müzeler cirolarının %5’ni vergi olarak ödüyor. Net karının değil, cirosunun. Halbuki hiçbir müze kar amacı ile kurulmaz ve kar da etmezler” dedi.

Gösterinin ilerleyen saatlerinde Sunay Akın’ı Ramazan ayında Konya’da “Mahya Işıkları” isimli bir gösterisinde izleyen ve  kendisinde derin etkiler bıraktığı için Bodrum’daki gösteriye de geldiğini söyleyen ve adını vermek istemeyen genç bir öğretmenin bu gösteride anlatılanların duygularını incittiğini ifade ederek salondan çıkmak istemesi üzerine Sunay Akın “Gösterinin henüz başındayız. Sonuna kadar sabretmeni rica ediyorum. Çok seslilik bizler için güzeldir ve daha eğiticidir. Bu nedenle ne eleştirilere sert tepkiler gösterin, ne de duymazdan gelin.”

Sunay Akın “İki Kitap Bir Heves” isimli gösterisinde Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendi’nin Marifetnamesi,  şair Orhan Veli’ye arkadaşı  Halim Şefik Güzelson tarafından yazılan Otopsi isimli şiiri, Alman kral Fredrik’in bir değirmenci ile adaleti anlatan hikayesi,   Berlin belediyesini dolandıran ve belediye önüne heykeli dikilen Alman Yüzbaşı Vogit’i, Sultan Abdülaziz’in  Cebelitarık Boğazında fener işlevi yapacak ve yüzünün batıya dönük olmasını istediği bir anıtı  Parisli heykeltıraş Frederic Auguste Bartholdi’ye sipariş ettiği ve ücretinin büyük bir kısmını ödediği günümüzde ise aynı anıtın  tüm dünyaca  Amerika’da sergilenen Özgürlük Heykeli olduğunu hakkında anlattıkları salonda bulunanları büyüledi.  Sunay Akın “ Beni sığ sulara çekmeyin. Siz derinlere gelin. Bilgi ile aydınlanın, bilimden ayrılmayın” dedi.

Tek kişilik “İki Kitap Bir Heves” isimli gösterinin sonunda Sunay Akın dakikalarca ayakta alkışlandı. Akın’a Bodrum Sağlık Vakfı Ahmet Biçer ve yönetim kurulu üyesi Mazhar Vardar tarafından vakıf öğrencilerinin yaptığı seramik plaket verildi.  Gösteri sonrasında Sunay Akın  kitaplarını imzaladı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.