Bodrum Gündem

Türkiye’de İlk Deniz Filmleri Festivali Bodrum’da…

21.04.2014
0
A+
A-

Türkiye’de ilk  kez  deniz filmleri ile ilgili festival Bodrum’da gerçekleştirildi. Bodrum Deniz Filmleri Festivali yine  Türkiye’de ilk kez gösterilen “Kon-Tiki” isimli film ile başladı.

purchase Sildenafil Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber generic Cialis Professional 19/04/2014 Clonidine Online

Milta Bodrum Marina ana sponsorluğu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi desteği ile düzenlenen Bodrum Deniz Filmleri Festivali boyunca  2,5 gün içinde toplam 11 adet film seyirci ile buluşacak. Festivalde  Mehmet Arıkök’ün katılacağı “Serbest Dalışın Büyülü Dünyası” isimli bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Festivalin ilk filminin gösteriminin öncesinde katkı sağlayanlara plaket verildi. Plaket verilenler arasında son süngerci  Aksona Mehmet de yer aldı. Bodrum Deniz Filmleri Festivali hakkında görüştüğümüz Aksona Mehmet konu ile ilgili şunları söyledi “Bana göre Bodrum’da geç kalmış bir organizasyon. Ben emeği geçen herkese, gelmiş ve geçmiş tüm zamanların sünger avcıları adına ve deniz adamları adına saygıyla selamlıyorum.”
İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi başkanı Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, bu festivalin Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olduğunu ve Bodrum olarak gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyduklarını kaydetti. Nalbantoğlu sözlerine şöyle devam etti “Şehrimiz zaten ilklere imza atmaya her zaman meraklı ve başarılı bir kent. Dolayısıyla bu konuda da Türkiye’de yeni bir ilk ve de gösterilecek filmler arasında Oscar ödüllü Kon-Tiki isimli filmde yine Türkiye’de ilk defa gösterilecek bir film. Bu eğer kısmet olursa geleneksel hale getirip her sene bunu daha geniş bir şekilde, denizi daha fazla kavrayacak bir şekilde geliştirmek istiyoruz.”
Bodrum’daki pek çok sivil toplum kuruluşunun organizasyonu destev veren Cinemarine sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin “Bugünden itibaren toplam 2,5 gün içinde toplam 11 adet film seyirci ile buluşacak. Denizi ve denizciliği anlatan denizcinin hikayesini anlatan ve denizin zorlu yolculuğunu anlatan bu filmlerle denizi tarif edeceğiz, denizi anlatacağız. Temennim o ki, denizle ufaktan yakından alakası olmayan herkes bir şekilde gelip bu filmleri izlesin. Denizciliği nereden nereye ne şartlarda geldiğini konusunda fikir sahibi olsun. Festivaldeki film gösterimlerini ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşturuyoruz” dedi.
Festival kapsamında deniz kültürü, keşif, deniz ve macera sporları, deniz ve insan konulu filmler ve çarpıcı belgeseller bulunuyor.
Festival boyunca, Kon-Tiki, Tierra Del Fuego, Denizi Aşmak, Ve Sonra Yüzmeye Başladık, Son Süngerci, Hulda’nın Festivali, Shackleton’ın Kaptanı, Sualtı Arkeolojisi 1960-1962, Kutuplardaki Derin Deniz, Tabarly, Sona Doğru isimli yapımlar izleyicilerle buluşacak.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.