Bodrum Gündem

23 Nisan’da, Masal Tadında Bir Dünya İstiyorlar…

22.04.2014
0
A+
A-

buy Plavix online 23 Nisan’da devlet büyüklerinin koltuklarına çocukların oturması etkinliğinde Bodrum kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan’ın  ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürünün makam koltuklarına  dörder  öğrenci sırasıyla oturdu.

order Baclofen online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem  22/04/2014 buy Asacol online

Geçtiğimiz yıllarda milli bayram kutlama yönetmeliğinde meydana gelen değişiklik nedeni ile 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde devlet adamlarının koltuklarına çocukların oturması gibi uygulamalar iptal edilmişti. Bu uygulamanın yasa ve yönetmelikte yeri olmamasına rağmen gelenek haline gelmesinden dolayı bu yıl da söz konusu  uygulamaya devam edildi.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın makam koltuğuna Mahinur Cemal Uslu Ortaokulundan Lara Selek ve Tuana Tahsin ve Umurça İlkokulundan Egehan Uslu ve Berkay Korkut sırasıyla oturdular. Çocukların oldukça heyecanlı oldukları gözlenirken, kaymakamlık makamına ilk olarak Lara Selek oturdu. Selek, Bodrum’a kaymakam olarak neler yapacaksın diye soran Dr.Mehmet Gödekmerdan’a “Görme özürlüler için trafik lambalarının sesli olmasını ve oyun alanlarında güvenlikli tırmanma duvarı yapılmasını sağlayacağım” dedi. Daha sonra sırasıyla kaymakamlık makam koltuğuna oturan Tuana Tahsin “Yeşil alanlarda yürüyüş yolları yaparak halka açılmasını”, Berkay Korkut “Ana sınıf çocuklarına oyun alanları ve yeni eğlence merkezleri açmayı”, planladığını aktarırken okul öğrenci başkan temsilcisi Egehan Uslu “Okullarımızdaki sportif malzeme eksiklerinin tamamlanmasını ve etüt merkezleri açılmasını  sağlardım” dedi.  Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum belediyesi meclis üyesi Taner Uslu’nun oğlu Egehan Uslu’ya “Sen de baban gibi siyaset yapmayı düşünüyor musun” diye sorunca küçük Egehan “Hayır ben siyaset yapmayacağım” şeklinde cevap verdi.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü makam koltuğunu müdür yardımcısı Emin Geçim, Hüseyin Boyacı ilkokulundan Samira Simpil, Nilsu Başara, Mustafa Gül ve Abdurrahman Ateş isimli öğrencilere devretti. Diğer öğrenciler adına bir konuşma yapan Samira Simpil, Atatürk’ün sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramın büyüklerin büyüklüklerini gösterip, şeker tadında, masalsı bir dünya yaşatmalarını diledi. Samira Simpil “Bizler hiç yorulmamak ve yanılmamak üzere ulu önder Atatürk’ün izinden yürüyeceğiz” dedi.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Lara dedi ki:

    o sarı saçlı kızında adı Lara ve 1. sınıfta çok iyi arkadaştık 🙂 onunla gurur duyuyorum 🙂