Bodrum Gündem

Bodrum’un Onursal Hemşehrisi Bülent Akkurt Vefat Etti…

28.04.2014
0
A+
A-

Gazeteci, yazar ve Bodrum’un Onursal Hemşehrisi Bülent Akkurt, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

generic Premarin Asacol online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 28/04/2014 treatment of depression

Milas İzan hastanesinde tedavi gören gazeteci yazar Bülent Akkurt dün hayat gözlerini kapadı. Güneş hanımla evli olan Bülent Akkurt, Hale isminde bir kız ve bir torun sahibi idi.

Gazeteci, yazar ve Bodrum’un onursal hemşehrisi Bülent Akkurt’un cenazesi Salı günü Bodrum belediye Meydanında bulunan Adliye camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Bitez’de bulunan mezarlığa defnedilecek.

Bülent Akkurt, son olarak Güneş Akkurt ile altmış yılı aşmış olan evliliklerinin müşterek birikiminden oluşan, çok değerli sanatçıların eserlerinin bulunduğu özel koleksiyonu için OASİS AVM’de bulunan Nurol Sanat galerisinde bir sergiye ev sahipliği yapmıştı

1954 yılında İstanbul Üniversitesi  İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsünden mezun olan Bülent Akkurt, 1953 de Milliyet gazetesi spor yazarlığı ile başladığı gazetecilik hayatına çeşitli gazetelerde yazı işleri müdürü ve genel yayın müdürü olarak devam etti. İstanbul’da Arena Tiyatrosu’nun kurucularından olan Akkurt, 1963 yılında Ankara’da Asaf Çiyiltepe ile birlikte Ankara Sanat Tiyatrosu’nu kurdu ve dokuz yıl süreyle bu kuruluşun genel yönetmenliğini yaptı. 1971 yılında İstanbul’da San Ajans adını taşıyan sanat haberleri ajansını kurdu ve on dokuz yıl yayımlanan Çağdaş Sanat Dergisi’ni çıkardı. Büyüklü küçüklü pek çok sanat kuruluşunun; tiyatrolar, operalar, baleler ve İzmir Kültür ve Sanat Vakfı gibi kuruluşların basın, halkla ilişkiler ve sanat danışmanlıkları ile genel müdürlük görevlerini yaptı. Son yıllarda İstanbul’da Sanat Çevresi Dergisine, Bodrum’da Bodrum Postası Gazetesine, Haber 2000 Gazetesine, Bodrum Magazin Dergisine, İzmir’de Yeni Asır ve Gazete Ege’nin kültür ve sanat sayfasına köşe yazıları yazdı. Bodrum FM’de “Zaman İçinde” adını taşıyan haftalık sohbet programı, çeşitli kültür ve sanat programları hazırladı. Best FM için Nazım Hikmet’in “Kuvâyi Milliye” destanı ve “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı eserlerini seslendirdi. 1980 yılından bu yana Bodrum’da yaşıyordu. Ocak 2011’de, Bodrum Belediyesi ve sivil toplum örgütleri tarafından verilen “Onursal Hemşeri” ödülünü aldı. San Ajans yılları ve 1975 yılında, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ölümünden sonra, Ferit Edgü ile birlikte açtığı “Bedri Rahmi Eyüboğlu Sanat Galerisi” Bülent Akkurt’un değerli sanatçılar ile tanışmasını ve özel koleksiyonunu zenginleştirmesini sağlamıştır. Bülent Akkurt’un yayımlanmış kitaplarının isimleri şöyle: Sevgilerde Yaşamak (1994 / ikinci basım 1995 / şiirler), Ve Tanrı Onları Cezalandırdı (1998 / öyküler), Bir Zamanlar Bursa’da (1998 / anı-anlatı), Nazım Hikmet ve O’nun Memleketinden İnsan Manzaraları (1999 / belgesel-anlatı), Sevmek Güzel Şey be Kardeşim (2000 / şiirler), Bir Şizofrenin Aşk Mektupları (2000 / Roman), Erguvanlar Açarken (2004, Roman), Benim Şairlerim ve Salyangoz ve Tiyatro.

Gazeteci, yazar Bülent Akkurt’a Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.