Bodrum Gündem

Bir Dilim Emek, Bir Parça Peyniri Paylaşan Bizim Çocuklar

08.07.2014
0
A+
A-

buy Proscar bir_dilim_ekmek_bir-parca_peynir_cyddÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi’nin Yarımada’da yaşayan çocuklara yönelik her yıl yaz aylarında gerçekleştirdiği Yaz Etkinliklerinin 18.si bu yıl 30 Haziran 2014 tarihinde başladı. 24 Ağustos’a kadar devam edecek etkinlikler bu yıl dernek binasında yapılıyor.

Meltem Ulusoy/Bodrum Gündem

Bodrum’daoldukça sıcak hava koşullarına rağmen katılımcı çocukların son derece mutlu ve keyifli olarak devam ettikleri, 4-5-6. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan etkinliklerde neler yok ki? Tamamı konusunun uzmanı olan üyeler ve gönüllülerle yürütülen fotoğraf, resim, drama atölyesi, İngilizce drama, İngilizce şarkılar-oyunlar, el becerileri, müzede drama, mitolojik öykü okuma-canlandırma, birlikte kitap okuma-yorumlama ve bu güzel çalışmaların ardından hep birlikte deniz keyfi ! Bu çalışmalarda farkında olmadan öylesine çok şey öğreniyorlar ki ! Şubenin Gençlik Birimi üyeleri de hem bu çalışmalarda etkin rol alıyor, hem de küçük kardeşlerinin her türlü sorunlarıyla ilgilenip onlara her konuda yardımcı oluyorlar. Dayanışma Sistemi Herkese Örnek Olacak Cinsten…

Bodrum Şube, bu yıl gençler için de ayrıca bir program uyguluyor. 7. sınıf ve üzeri olan gençler için Öykü Atölyesi çalışmaları yürütülüyor. Gençler için son derece farklı ve yararlı olan atölye çalışmalarından belki de geleceğin öykü yazarları çıkar, kim bilir? Atölye öğrencileri ayrıca Çağdaş Ses isimli bir duvar gazetesi çıkarıyorlar. Bu sayının ana teması Soma! Farkındalık böyle bir şey değil mi?

cheap Viagra online Peynir Ekmeği Paylaşıyorlar…

Yaptığı her çalışmada yüreği güzel, duyarlı çağdaş dostlarının desteğini alan Bodrum Şubesi’nde bu çalışmalar sırasında da durum değişmedi. Çocuklara yapılan ikramları bu güzel dostlar sağlıyor. Her birine buradan ayrı ayrı teşekkürler. En güzeli de, eğer o gün ikram yoksa, derneğin ‘’eşitlik’’ ilkesinden yola çıkıp yanlarında getirdikleri peynir-ekmekleri yiyorlar, çocuklar. Olmayanla paylaşıyorlar. Yalnızca yiyeceklerini mi ? Hayır ? Gereksinim duydukları her şeyi paylaşıyorlar; şapka, kalem, boya vs ve hatta pil ! Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, üzüntüler paylaştıkça azalırmış. Hep mutlulukları paylaşın, çocuklar !

Eğlenerek Oynuyorlar… Sildenafil

Kısacası, bu yıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi’nde çocuklar yine eğlenirken öğreniyor, öğrenirken de aslında biz büyüklere de bir şeyler öğretiyorlar. Diyorlar ki, ‘’ Biz çocuğuz ve ‘’öğrenmek’’ istiyoruz, ezberlemek değil. Biz eğlenerek de öğreniriz. Yeter ki bize bu şansı tanıyın. ‘’ Ne dersiniz ? Haksız değiller değil mi ?

Dernek Kapısı Herkese Açık…

Yaz Etkinliğinin şube binasında yapılması nedeniyle öğrenci sayısını sınırlı tutmak durumunda kaldıklarını söyleyen yetkililer, dileyen herkes gibi çocuklara da dernek kapısının her zaman sonuna kadar açık olduğunu, yazın birlikte çalışma yapamadıkları çocuklarla Ekim-Mayıs ayları arasında her Cumartesi günü yapılan Çocuk Birimi çalışmalarında birlikte olmaktan çok mutlu olacaklarını söylediler.

Soran, sorgulayan ve hatta sorgulatan, üreten, eğlenirken öğrenen, öğrenirken eğlenen ve hatta öğreten, paylaşmayı bilen mutlu çocuklar için yapılan bu gönüllü çalışmanın ve dayanışmanın herkese örnek olması dileğiyle…

 

Yorumlar

  1. mümtaz dedi ki:

    çok özliyeceğim sizi