Bodrum Gündem

Eleştiriler Yol Gösterici Oluyor

Eleştiriler Yol Gösterici Oluyor
25.07.2014
0
A+
A-

basin_bayrami_kocadon_bodrum_gundemBasında Sansürün Kaldırılışının 106. Yıldönümü’nde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bir basın toplantısı düzenleyerek Bodrum’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Basının her zaman özgür olmasından yana olduğunu ifade eden Kocadon, her türlü eleştiriye de açık olduğunu yineledi.
Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, her yıl 24 Temmuz’da “Basın Bayramı” olarak kutlanan “Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 106. Yıldönümü” nedeniyle Bodrum’daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bodrum Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısında Başkan Kocadon, gazetecilere tek tek hoş geldiniz diyerek bayramlarını kutladı.
basin bayrami bodrum (5)Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanı olarak basının her zaman özgür olmasından yana olduğunu belirttiği konuşmasında; “Sizlerin emek vererek, gecenizi gündüzünüze katarak yaptığınız haberler bizlere yol gösteriyor. Bu haberler olumlu da olabilir, olumsuz da olabilir. Ben eleştirilere bugüne kadar hep açık oldum. Hiç birinize kalkıp da neden onu yazdın, ya da onu yazamazsın demedim; yazılanların hepsini okudum, inceledim ve değerlendirdim. Bir eksiğimiz varsa, onu tespit edip çözmeye çalıştım. Tabi bazen haksızca eleştirildiğimiz de oluyor. Bunlar karşısında da gerekli açıklamayı yine size yapıyoruz. Böylece hem siz basın mensuplarını, hem de halkımıza işin aslını anlatıp bilgilendiriyoruz.” Cialis super active online dedi.
Geceniz Gündüzünüz Yok…

Gazetecilik mesleğinin çok özel, çok değerli ve çok kutsal bir meslek olduğunun da altını çizen Başkan Kocadon, “Bu meslekte hiçbirinizin gecesi ve gündüzü yok. Büyük emeklerle çalışıyorsunuz, mücadele ediyorsunuz. Basında sansürün olmadığı daha çağdaş bir ülkede çocuklarımızı, torunlarımızı yetiştirmeyi ümit ediyorum. Atatürk’ün çizdiği medeniyet yolunun, ışık yolunun her zaman takipçileri olacağız.” diye konuştu.
Gazetecilere Çalışmalarını Anlattı…
basin bayrami bodrum (6) order retin-a
Kocadon, 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Bodrum’da  10 belde belediyesinin kapandığını da yineleyerek basın mensuplarına yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Bu süreçte Bodrum Belediyesi olarak 19 tane müdürlük oluşturarak yeni yapılanma sürecini de hızla tamamladık. Personel görevlendirmelerini, araç tahsislerini müdürlüklerin hizmet binası yerleşimlerini yaparak vatandaşlara hizmet vermeye başladık. Yeni süreçte birçok yetki, büyükşehir belediyesine devrolmasına rağmen sorunların giderilmesi için hızla, uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de bu kadar çok belediyenin kapanarak birleştiği yer çok az. Buna rağmen oluşturulan müdürlüklerimiz hızla Bodrum Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edilen yönetmelik çerçevesinde görevlerini yapmaya başladı.” order Premarin
Başkan Kocadon konuşmasının sonunda ise “Sizlerle bugün basın bayramı dolayısıyla bir aradayız ve bu vesileyle de tüm halkımızın ve sizlerin Ramazan Bayramını kutluyorum. Tüm birimlerimiz bayram için hazırlıklarını tamamlıyor. Yaşanan aksaklıklar mutlaka olacaktır ve bu aksaklıkların minimuma indirilmesi için gerekli ihtimamı gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu yönde hoşgörü bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar

  1. Dr. İrfan Asil dedi ki:

    Değerli Bodrum Gündem, aracılığınızla Sayın Başkan Mehmet Kocadon’a bir sorun iletmek istiyorum. O da yaz gecelerini Bardakçı’da yaşayanlara zindan eden yüzer diskoların gürültüsü. Her gece saat 01.30-02.00 saatlerinde denize açılan Catamaran ve Diamond yüzer diskoları Bardakçı koyu karşısına demirlemekte ve 2-3 saat yüksek volümle müzik yayını yapmakta ve de DJ’lerinin ortalığı ayağa kaldıran anonsları ile yöre halkına uykuyu haram etmektedir. Beş yıldır Bodrum’da sürekli ikamet etmekteyiz. Her yaz bu kabusu yaşamaktan bıktık. Polisi denedik, olmadı, Belediye’yi aradık Sahil Güvenlik’e yönlendirildik. Bodrum oraya bağlı olduğu için Sahil Güvenlik Marmaris Bölge komutanlığını aradık. Onların etkileri ile geçici, günlük çözümler sağlandı. Kalıcı bir çözüm gerçekleşmedi.
    İki yaz önce Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) başvurdum. Muğla Valiliği ve Bodrum Kaymakamlığı silsilesi ile gerekli önlemler alınacağına dair yanıtlar aldım. O yaz gerçekten önceki yıla göre daha az gürültü sıkıntısı çektik. Ama geçen yaz ve özellikle bu yaz geceleri kabus sürüyor. Tamam burası bir eğlence kenti, buraya gelen tatilciler bunun için geliyor. Ama onlar bir ya da iki hafta sonra dönüyorlar. Biz tüm yaz boyunca bu çileye katlanmak zorunda değiliz. Çözümün de zor olduğu kanaatinde değilim. Koyun ortasında değil daha ileride bir yerde demirleyecekler, müziğin volümü biraz azaltacaklar hepsi bu. Acaba talep ettiğimiz zor karşılanacak bir şey mi? Belki denizde olduğundan – ki Belediyeye yaptığımız şikayette öyle söylenmişti – belediyemizin yetkisi sınırlı olabilir, ancak bu kente hizmet etmek için bizden oy alan yerel yönetimin, en azından bu konuda nasıl kesin bir çözüm üretilebileceği konusunda hemşehrilerine yardımcı olması gerekmez mi?
    Sayın Kocadon, ben birkaç gecede bir gecenin saat 03.00’lerinde Sahil Güvenlik Marmaris Komutanlığı’nı aramaktan usandım. Umarım bu mesaj bir şekilde şahsınıza ulaşır ya da ulaştırılır da, bizler de Sosyal Demokrat bir başkanıolduğu bir kentte yaşamaktan daha da mutlu oluruz.Saygılarımla.