Bodrum Gündem

Seçime Yüzde 89 Katılım Olursa, İhsanoğlu Seçilir

Seçime Yüzde 89 Katılım Olursa, İhsanoğlu Seçilir
08.08.2014
0
A+
A-

chp_mhp_dsp_dp_bodrum4 partinin ilçe başkanının katıldığı basın açıklamasında vatandaşların Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa giderek oy kullanması konusunda duyarlı olması çağrısı yapıldı. Bodrum’da % 80 İhsanoğlu’na oy çıkacağı ifade edilirken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 89 katılım olması durumunda Ekmeleddin İhsanoğlu’nun birinci turda seçileceği iddia edildi.

Bodrum Gündem Haber order misoprostol

10 Ağustos günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çatı adayı olarak belirlenen Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren partilerin ilçe başkanları ortak basın açıklaması düzenledi. Bodrum Ticaret Odası konferas salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, DSP İlçe Başkanı Feridun Katar, DP İlçe Başkan Vekili Mehmet Rüştü Tuncay katıldı. 4 partinin katılımıyla gerçekleşen ortak basın toplantısı partililer tarafından da takip edildi.

AKP’ye Karşı Bir Aradayız…

Toplantının başında CHP İlçe Başkanı Recai Seymen tarafından okunan ortak basın açıklamasında şu cümlelere yer verildi:

chp_mhp_dsp_dp_bodrum_ilce_baskanlar (2)“Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti ilçe örgütleri olarak; 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçiminde 14 partinin çatı adayı olarak Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na oylarınızla destek vermenizi talep ediyoruz. 90 yıllık Cumhuriyetimizin bizi bir arada tutan tüm değerlerini yerinden oynatmaya, iktidarları boyunca aşama aşama çaba sarfeden AKP 12 yıldan beri komşu ülkelerin iç işlerine yaptığı müdahalelerle ülkenin ekonomik kaynaklarını kendi yandaşlarına peşkeş çekerek, sadece parlamentodaki sayısal çoğunluğundan kaynaklanan güçle cennet ülkemizi karanlık düşüncelerine alet etmeye çalışmaktadırlar.

buy prozac Yaptıkları yolsuzlukları örtbas etmek için, evlatlarına yeni gemicikler almak için, toplumumuzun erdem saydığı tüm değerleri yok eden Recep Tayyip Erdoğan hırslarının kölesi olmuş, sürekli olarak ülke menfaatlerini kişisel menfaatlerinden geride tutarak, kavgacı, insan sevgisinden uzak, bir avuç hukuk dışı yandaşına kalkan olarak, 76 milyon insanı Çankaya köşkünden yönetmeye devam etmek istiyor. Yasama, yürütme, yargı erklerinin birbirinden bağımsız olması ilkesini yok sayıp, üç erki tek bir elde sadece kendisinde olması gerektiğini söyleyen, başkanlık sistemine geçilerek, devlet başkanı olmak isteyen, Cumhurbaşkanlığı makamının, Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri süregelen görevleri ve geleneklerini hiçe sayan, “ben ihalelere bile müdahil olurum” diyen, seçim kampanyasında bile devletin tüm imkanlarını kendisi için kullanan Recep Tayyip Erdoğan 12 yıldan beri halka çektirdiği baskı ve zulümlerin hesabını Çankaya’ya çıkarak değil, Yüce Divanda vermelidir.

Dürüstlük, doğruluk, yurtseverlik, alçakgönüllülük, cesaret, sabır, fedakarlık, içtenlik, çalışkanlık,görev duygusu, insan ve doğa severlik, sevecenlik, onur, tolerans gibi insanı insan yapan değerlerin Türk toplumunda egemen olabilmenin yolu haramilerin iktidarının son bulması ile mümkün olacaktır.

Değerli Bodrumlular 10 Ağustos’ta halkoylamasının 1.turunda Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı seçilmesi için oylarınızla destek veriniz. Bu sayede toplumsal barışın tesis edilmesine katkı koyunuz.”

chp_mhp_dsp_dp_bodrum_ilce_baskanlar (4)Mutlaka Sandığa Gidin…

Çatı adayına destek için vatandaşların mutlaka sandığa gitmesi gerektiğinin vurgulandığı basın açıklamasının okunasının ardından toplantıyı izleyenlerin soruları yanıtlandı.

Siyasi partiler olarak durumun vehametinin farkında olduklarını belirten MHP İlçe Başkanı Asım Başaran gerektiğinde yan yana durmasını bildiklerini söyledi. Asım Başaran, “Her siyasi parti bu konuda nefsinin üzerinden atlayacak. Özellikle ülke meselesi olduğu için vatan meselesi olduğu için hepimiz yan yana gelebiliyoruz. Siyasi partiler olarak bizler durumun vehametinin farkındayız. İnşallah vatandaşlarımızda bu vehametin farkındadır” dedi.

Bodrum’da ki sandıklardan çıkacak oy oranına dair yapılan tahminlere cevap veren MHP İlçe Başkanı Başaran, 2011’de yapılan referandumda %80 hayır oyunun çıktığını ve bu seçimlerde de çatı adayına %80’in altında oy çıkmayacağını dile getirdi.

SEÇSİS sistemine güvenmediğini de söyleyen Asım Başaran seçimlerde hile yapılacağına dair kuvvetli şüphelerinin olduğunu söyledi. Aynı soruya CHP İlçe Başkanı Recai Seymen’in yorumu ise genel oldu. Seymen, “Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçimi almasının imkanı yok. Bir tek endişemiz var, yerel seçimlerde oy kullanma oranı %89, bu oranı tutturduğumuz takdirde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun birinci turda seçimi alacağı kesin. Ama bu katılım oranını tutturamazsak birinci turda Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanma ihtimali var” dedi.

Vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiğinin altı çizilen basın toplantısında konuşan DSP İlçe Başkanı Feridun Katar ise geçmişe göre daha demokratik bir seçim olacağını söyledi. Katar, buy doxycycline online “Vatandaşların kendi Cumhurbaşkanını seçeceği bir seçim olacak. Bugünleri görmek ülke adına güzel bir şey. Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun buna saygı duyulacaktır. Bu seçimlerde her zaman olduğu gibi karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde, ülkenin manevi değerlerini kaybetmeden bir seçimin ve sonucun ortaya çıkmasını canı gönülden arzu ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.