Bodrum Gündem

Kurultay Kararı Doğru Ama Kısa Zamana Sıkıştırıldı

Kurultay Kararı Doğru Ama Kısa Zamana Sıkıştırıldı
22.08.2014
0
A+
A-

CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, yapılacak olağanüstü CHP kurultayı ve cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı. Bu kurultayda herhangi bir özel ve kişisel talebim yok, isimler değil parti önemli. 

umut_oran_bodrum_gundem

Bodrum Gündem / ANKARA

Kurultay takviminin kısa zaman dilimine sıkıştırılmasının tek eleştiri konusu olduğunu belirten Umut Oran, “Bu kurultayda herhangi bir özel ve kişisel talebim yok, isimler değil parti önemli! Kartacalı komutan Hannibal’in de aradığı iktidara giden o yolun ilk taşlarını döşeyeceğimiz gün 5 Eylül 2014 tarihi olmalıdır. ‘Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım’ diyen Hz. Mevlana bize yol göstermektedir. CHP bir Zümrüdü Anka kuşudur ve küllerinden yeniden doğuşun zamanı artık gelmiştir. Kurultayda parti içi demokrasi daha da ileri götürülmeli, asla geri adım atılmamalı. Yeni parti yönetimi hem Türkiye’ye güven veren hem de CHP örgütünün vicdanını yansıtan isimlerden oluşmalı” dedi.

CHP’li Umut Oran yazılı bir açıklama yaparak hem Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını hem de 5-6 Eylül’de yapılacak CHP olağanüstü kurultayını değerlendirdi. Oran’ın açıklaması şöyle:

Kurultay Çok Doğru Ama Zaman Dilimi Çok Dar

“ CHP’de gelişen olağanüstü kurultay iradesi doğru ve yerinde bir karardır. Çünkü son kurultayın üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçti ve bu zaman diliminde birisi yerel diğeri cumhurbaşkanlığı olmak üzere iki seçim yaşandı. Her iki seçimin sonucunun da masaya yatırılması ve katılımcı, çoğulcu biçimde sonuçların değerlendirilerek, yanlışlıkların ve eksikliklerin saptanması gerekmektedir. CHP olarak Kurultaydan tazelenerek, ideolojik olarak güçlenerek çıkılmasını dilerim. Kurultay tarihinin çok kısa zaman dilimine sıkıştırılmış olması ise bu konudaki tek eleştirimdir.

Kişiler Gelip Geçici Önemli Olan CHP

Bu kurultayda kişiler üzerinden tartışmalar değil, örgütsel yapımızın güçlenmesi, iktidar kararlılığımızın bilenmesi, geleceği elbirliğiyle inşa etme azim ve inancımızın ve de kurumsal kapasitemizin artırılması asıl amaç olmalıdır. Kişiler gelip geçicidir Cytotec without prescription , ama CHP ve onun kuruluş felsefesi, 90 yıllık çınarımızın tüm hücreleri aracılığıyla kuşaktan kuşağa aktarılacak ve en kritik zamanda ihtiyaç duyulduğunda güzel ve mağrur ülkemizi yeniden ayağa kaldıracaktır.

15 Milyon İnsan Sandığa Gitmedi

Gerçekçi gelecek yaratımı için bugünü iyi analiz etmemiz gerekmektedir. Türkiye 10 Ağustos’ta bir büyük seçimden geçti ve 15 milyon insan sandık başına gitmedi ise bunda siyaset kurumunun, iktidarın, muhalefetin ve CHP’nin, hepimizin sorumluluğu vardır. generic Lithium

Çatı Aday Formülü Ve Profilde Sorun Vardı

Cumhurbaşkanlığı seçimine baktığımızda ilk görünen şey Erdoğan’ın oyunu koruması, diğer adayın oyunu artırması karşısında çatı adayının ise 30 Mart’a göre her iki partinin seçmenlerinden yaklaşık 5 milyon daha az oy almasıdır. Çatı adayı formülünde de aday profilinde de bir sorun olmalı ki seçmenin sandığa gitme motivasyonu ve dolayısıyla alınan oyda önemli bir düşüş yaşanmıştır. Bu sonuç, bizim açımızdan izlenen yolun yeni ve inandırıcı bir siyaset önerisi içermediğini, katılımı artıracak bir adayın ve ideolojinin tercih edilmediğini ortaya koymaktadır.

Bugün yeni şeyler söyleme zamanı

Suçluyu dışarıda aramak yerine özeleştiride bulunarak, sonucu acı da olsa gerçeklerle yüzleşmek gerekir. Geldiğimiz nokta başarı değildir ve üzerinde çok ayrıntılı durularak irdelenmesi gerekmektedir. “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” diyen Hz. Mevlana bize yol göstermektedir. Artık CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek vizyonunu unutmadan ve onun değerlerine sahip çıkarak yeni sözler söylemeli, küstürdüğü, öyle veya böyle arasına mesafe giren milyonlarca ezilen, mağdur, sahipsiz bırakılmış işçi, memur, emekli ve genç seçmeni yeniden kazanmalıdır. Dağlara taşlara “Kara Oğlan” yazılan günlerde Rahmetli Bülent Ecevit bunu başardıysa 2014 yılında bu neden olmasın?

Siyaset güven verirse insanları peşinden sürükler

Siyaset insanlara güven ve umut verir, inandırır ve kitleleri peşinden sürükler. AKP’nin orantısız siyaset tarzı hepimizin malumu, usulsüz parasal kaynaklarını, sonsuz iletişim bombardımanını, yürüttüğü anketli psikolojik harekâtını, büyük yalanlara dayalı algı operasyonlarını, kocakulaklarını, tapelerini, özel yetkili mahkemelerinin hepsini biliyoruz. Ama 2250 yıl önce Kartacalı Hannibal “ya yeni bir yol bulacağız ya da yeni bir yol yapacağız” diyebilmişse, 2014 CHP’si de bunu yapabilmeli.

Hanibal’in de aradığı o yolun ilk taşlarını 5 Eylül’de döşemeliyiz

Hannibal’in de aradığı iktidara giden o yolun ilk taşlarını döşeyeceğimiz gün 5 Eylül 2014 tarihi olmalıdır. Kişisel, kısır, yıpratıcı, yıkıcı tartışmalara girmeden, kurultay boyunca; kurumsal başarıyı hedefleyen, partinin değerlerine sahip çıkan yeni bir gelecek anlayışı ve yeni bir siyaset vizyonunun ortaya konulması kişisel beklentimdir. Bu kurultay sonrasında gerçekleşecek olan 2015 seçimleri köprüden önceki son çıkıştır. Kalan bu kısa sürede CHP yepyeni bir başarı hikâyesini yazarak, birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde halkın iktidarı olmaya odaklanmalıdır.

Karanlığa gömülmüş ülkeyi kurultay sonrasında CHP aydınlatmalı

Kurultaydan tazelenerek, güçlenerek çıkmasını beklediğim ve dilediğim CHP, nasıl bir iktidar olacağını, Türkiye’yi nasıl bir kadroyla yöneteceğini ve hükümeti kurduktan sonraki ilk 100 gününde neler yapacağını da seçim sürecinde bir telkari ustası gibi ince ince, nakış nakış işlemek zorundadır. Kurultay sonrasındaki CHP, şu an karanlığa gömülmüş Türk halkının önünü sonsuz ve sınırsız güce sahip olan bir fener gibi aydınlatmalı,  76 milyonun umudu olmalıdır.

Parti içi demokrasi geri değil daha da ileri gitmeli

Parti içi demokrasiyi geriye değil çok daha ileriye götürecek örnek tüzük değişiklikleri yapılmalı, bu konuda asla geri adım atılmamalıdır. Yenilenme, tazelenme, değişim ve dönüşüm sağlanmalı, ilerici kimlikten asla vazgeçilmemelidir. Sosyolojik tabanımızı gözden geçirmeli, güncelleyeceğimiz CHP değerlerine sıkı sıkıya sarılmalı, parti içi sevgi, saygı ve birlikteliği baş tacı etmeliyiz.

Yeni yönetim güven vermeli örgütün vicdanını yansıtmalı

7 Eylül’de ortaya çıkacak Kurultay sonucu ne olursa olsun ayrışma, bir tek kişiyi dahi kaybetme, küstürme lüksümüz bulunmamaktadır. Bu kurultay bölünme değil birleşme, bütünleşme, güçlenme kurultayı olmalıdır. Yeni Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu’nun hem Türkiye’ye güven veren hem de CHP örgütünün vicdanını yansıtan buy Valtrex isimlerden oluşması için uygun zemin yaratılmalıdır.

CHP Zümrüdü Anka kuşudur!

Kurultayımız, bugünden memnun olmayan, ayın sonunu getiremeyen vatandaşlarımızın daha güzel, daha mutlu, daha zengin, karnı tok sırtı pek bir gelecek hayalinin peşinden gitmesini sağlamalıdır. 90 yıllık ulu çınarın değerleri, yepyeni vizyonuyla beraber ilerici değişimin kaldıracı olmalıdır. Acilen toparlanma, yenilenme, tazelenme aşamasına geçmeliyiz. Evet biz bunu yapabiliriz çünkü CHP bir Zümrüdü Anka kuşudur ve küllerinden yeniden doğuşun zamanı artık gelmiştir.

Kurultaydan kişisel beklentim yok

Sonuç olarak bu kurultayda herhangi bir özel ve kişisel talebim olmadan, partimin güçlenmesi, kurultayın birlik beraberlik dayanışma içinde geçmesi için, parti içi demokrasinin işlemesi için, bu kurultayda yeni bir ideoloji ve iktidar iddiası doğması için tüm gücümle çalışacağımın ve sonrasında da CHP’nin iktidarı yolunda bir nefer gibi tüm varlığımla mücadele edeceğimin bilinmesini isterim.

Yorumlar

  1. TAYYAR ERYILMAZ dedi ki:

    ZAMANIN KISA OLMASI BİR MAZERET OLMAMALIDIR..
    CHP DELEGESİ SÜREKLİ DURUMUN İÇİN DE VE FARKIN DA..UZUN ZAMAN ESKİDEN LAZIMDI..ÇÜNKÜ DELEGE PAZARLARI FALAN KURMAK İÇİN..ONLAR ESKİLER DE KALDI..ARTI CHP DEKİ DELEGE OLMUŞ BİR ADAM DURUMUN FARKINDADIR HERHALDE…KURULTAY KARARI YERİN DE..ZAMAN BAHANE EDİLMEMELİDİR..PARTİYE YENİ BİR SES YENİ BİR NEFES ACİLEN ŞART..DEĞİŞİMDE HER ZAMAN UMUT VARDIR..M.İNCE DE BİR UMUT OLARAK KARŞIMIZ DA..TAKDİR VE TARİHİ VEBAL DELEGELERİN OMUZLARIN DA…