Bodrum Gündem

STS Okul Gemisi, Gençlere Ev Sahipliği Yaptı

26.08.2014
0
A+
A-

  buy Nolvadex online order Clonidine Viagra online Canada sts okul gemisi

Türkiye’nin ilk ve tek yelkenli okul gemisi “STS Bodrum” gençler için düzenlenen 1 haftalık eğitim turunun ardından Bodrum’a döndü.

Bodrum Gündem Haber 26/08/2014
Camp Caddebostan’ın Bodrum Yelken Kampı, Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi’nde gerçekleşti. Fotoğraf sanatçısı Saner Gülsöken ve Reform PR’ın fikirleriyle geliştirilen eğitim projesi kapsamında STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi’nde yelkenciliğe meraklı gençlere uygulamalı olarak deniz kültürü ve temel yelken bilgisi hakkında eğitim verildi. 14-17 yaş arasındaki 12 gencin denizcilikle tanışması ve yelkencilik hakkında bilgi edinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen proje, yaklaşık 1 hafta sürdü. İstanbul, İzmir, Eskişehir, Dubai ve Ankara’dan Bodrum’a gelen gençler okul gemisiyle denize açıldı.

Eğitim süresince deniz üzerinde, doğa ve denizle uyumlu yaşamayı ve yelken açmayı öğrenen gençler; teknolojiden uzak bir şekilde cep telefonu, bilgisayar, tablet ve televizyon olmadan 1 hafta süreyle denizde vakit geçirdi. Okul Gemisi, eğitim projesi kapsamında Turgutreis açıklarındaki Çatal ada, Yalıkavak, Didim ve Kazıklı Limanı’nı dolaştı.

Projenin en büyük amacının ise STS Bodrum Okul Gemisi’nde gençlere deniz kültürünü öğreterek teknenin de yapılış amacı olan eğitim aracı olma rolünü devam ettirebilmesini sağlayabilmek olduğu belirtildi. Projeye STS Bodrum kaptanı Mustafa Cengiz ve ekibi yanı sıra Caddebostan Youth Travel Kurucu Direktörü Hakan Sönmezöz, kaptan ve eğitmen Cüneyt Karaloğlu ile Saner Gülsöken destek verdi.

Cadde Bostan Gençlik Kampı olarak 1997 yılından itibaren gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimini desteklemek amacıyla organizasyon ve kamplar düzenlediklerini belirten Caddebostan Youth Travel Kurucu Direktörü Hakan Sönmezöz, eğitim hakkında bilgi vererek,  “Kamplarımız doğada, denizde; farklı konseptlerle, farklı temalarla gerçekleşiyor.Geçen yıl Bodrum Belediyesi ile beraber yapılan bir proje çerçevesinde ilk defa bunu denize, yelkenciliğe taşımak istedik. Bu noktada karşımıza STS Bodrum Okul Gemisi çıktı. Bodrum Gemisi, gerçekten özellikle gençlerin denizcilikle tanışması için çok güzel bir fırsat. Biz de bu fırsatı değerlendirip 14-17 yaş grubundaki gençlerin denizcilikle tanışması, yelkencilik hakkında bilgi edinmesini sağlamak amacıyla bu projeye ilk defa adım attık. Geçtiğimiz yıl bunun demosunu gerçekleştirdik ve bu sene de projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında 12 tane genç ilk defa Bodrum yelkenlisiyle denize açıldı. Hem deniz üzerinde kalarak deniz ve doğayla uyumlu yaşamayı öğrendiler; hem de anne ve babalarından uzak, evden ayrı kaldıkları ortamda kendi ayaklarının üzerinde durma başarısını gösterdiler. Son derece keyifli bir kamp organizasyonu oldu. Teknolojiden uzak 1 hafta denizde vakit geçirdiler ve bu 1 hafta içerisinde birbirlerini tanıdılar, deniz hayatında teknede neler yaşayabileceklerini öğrendiler. Onlar açışından son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. Bodrum Belediyesi’ne ve projede emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Bizim için çok güzel bir programdı. İlerleyen yıllarda üzerine ekleyip sayıyı arttırarak Türkiye çapında daha fazla gencin bu projeye katılmasını arzu ediyoruz.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.