Bodrum Gündem

Yarımadadaki 25 Müdüründen 11’i Görevinden Alındı…

Yarımadadaki 25 Müdüründen 11’i Görevinden Alındı…
26.08.2014
0
A+
A-

okul müdürleri performans treating male impotence buy Cialis Professional cheap doxycycline

Okul Müdürlerine Performans Değerlendirmesi Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu “Eğitim Kurumları Yönetici Değerlendirme Sistemi” Bodrum’da 11 müdürün görevden alınmasına neden oldu.

Bodrum Gündem Haber 26/08/2014

Bu yıl uygulamaya konulan “Eğitim Kurumları Yönetici Değerlendirme Sistemi” ile  4 yıl boyunca müdürlük görevini yürüten kurum yöneticilerin,  okul bünyesinden 7 kişi ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden 3 kişinin verdiği puanlar neticesinde görev yerinde kalıp kalmayacağı belirlendi.  Bodrum yarımadasında görev yapan 25 okul müdüründen 11’i 75 puanın altında kalınca yeni sistem gereği müdürlük görevinden alındılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin,  bakanlıkça hayata bu yıl hayata geçirilen “Eğitim Kurumları Yönetici Değerlendirme Sistemi” neticesinde görev yaptıkları okullarda 75’in altında puan alan müdürlerin görevden alındığını ifade etti. Geçin “4 yılını dolduran okul yöneticilerimiz puanlamaya tabi tutuldu. Burada performans ve verimlilik esas alındı. Kurumlarına kattıkları kazanımlar değerlendirildi. Bu değerlendirmeyi 10 kişi yaptı. Bu 10 kişi, okul aile birliği başkanımız, başkan yardımcıları, okullardaki en tecrübeli öğretmenlerimiz, öğretmenler kurulunca belirlenen iki öğretmenimiz, okul öğrenci meclis başkanımız olmak 7 kişi okullarımızdan, 3 kişi de ilçe yönetimi tarafından oluştu. Bu değerlendirmeler yapılırken hiç kimse kimsenin puanını görmedi. Herkese şifreler verildi. Herkes kurumlarındaki müdürlerin, kurumlarına kazanımlarını değerlendirdi. Objektif değerlendirmeler yapıldı” dedi.

Heyecan eksikliği olanların artık görevlerine devam edemeyeceklerinin altını çizen Emin Geçin sözlerine şöyle devam etti , “Bundan sonraki süreçte, 25 Ağustos tarihinden itibaren, 75 puanın altında puan alan müdürlerimiz kendi kurumlarında devam etmek için müracaatta bulunanların işlemleri yapılacak. Başka bir okulda görev yapmak isteyenler için ayrı bir değerlendirme yapılacak ve Eylül ayında da yeniden ve ilk defa müdür atamaları yapılacaktır.” .

Yarımada görev yaptıkları okullarında 4 yılını dolduran 25 okul müdürü puanlamaya tabi tutuldu ve  bunlardan 11’inin geçerli olan 75 puanı alamadıklar.  Boşalan 11 okul müdürlüğü için atamalar Eylül ayında yapılacak.

Yorumlar

  1. gul dedi ki:

    Bu hükümetten Allah razi olsun