Bodrum Gündem

Sadece Film Çevirmiyor

29.08.2014
0
A+
A-

Order Retin-A online

Anlayana Artık. “İnaf Gari” Sadece Film değil…
Strattera without prescription

order Colchicine inaf_gari_bodrumgundem

Bodrum ve Gökova’da çekilecek, deniz dibi kirliliğinin mizahi dille ele alınacağı ‘İnaf Gari’ adlı sinema filmi öncesinde, deniz kirliliğine dikkat çekilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda küçük bir kayığın dış yüzeyi atık pet şişelerle kaplanırken, demir profillerden yapılan balık figürünün yüzeyinde de denizden çıkarılan atıklarla sanatsal bir çalışma yapılacak.

Bodrum Gündem Haber

Yönetmen ve yapımcı Harun Özakıncı’nın çekimlerine 13 Ekim’de başlayacağı ‘İnaf Gari’ filmi öncesi çevre duyarlılığına dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda deniz dibi ve kıyı temizliği, atık bitkisel yağ toplama, atık pet şişe kapaklarıyla kumsala dev balık figürü yapılmasının ardından yeni bir etkinlik kollar sıvandı.

inaf_gari_harun_ozakinci_bodrum (1)Harun Özakıncı ve ekibi yeni etkinlikleri için “İnaf Gari Gayık” dedikleri, küçük bir sandalın dış yüzeyini atık pet şişelerle kapladı. Ardında demir profillerden yapılan balık figürünün yüzeyinde, Göcek Yat Limanı’nda yapılacak dalışta çıkarılan atıklarla çöp sanat etkinliği düzenlenecek. Kayık ve diğer çalışma, ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun hayatta olan gelini, ilk mavi yolculardan Hughette Eyüboğlu’ne teslim edilecek.

Özakıncı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “İlk Mavi Yolculuk Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Sabahattin Eyüboğlu tarafından yapıldı. Mavi Yol olarak ünlenen eşsiz Gökova Koyu bugüne kadar çok kirlendi. Bizler bu konuya dikkat çekip önlem alınması ve gelecek nesillere temiz bir doğa bırakılması için etkinlikler düzenliyoruz. Bunlardan biride demir profillerden hazırlanan balık figürü, Göcek Limanında yapılacak dalıştan çıkartılan çöpler ile “Çöp Sanata” dönüştürülecek. Birde dış yüzeyi pet şişelerle kaplanmış kayığımız var. Biz bunları ilk mavi yolculardan Hughette Eyüpoğlu’na teslim edeceğiz. 30 Ağustos günü Göcek’ten mavi yolculuğa çıkacak olan Hughette Eyüboglu, Gökova koyunun temizliğine dikkat çekilmesi için basın duyurusunda bulunacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.