Bodrum Gündem

Çarşı’ya “Darbe” İddianamesi TBMM Gündeminde

Çarşı’ya “Darbe” İddianamesi TBMM Gündeminde
11.09.2014
0
A+
A-

umut_oran_çarşı_darbe

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Beşiktaş Çarşı Grubu liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında Gezi olaylarında “hükümeti yıkmaya teşebbüs” ettikleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasını TBMM gündemine taşıdı.

Mansur Çelik/Ankara

Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “AKP üyeleri içerisinde “darbeye teşebbüs eden” Çarşı Grubu üyeleri yok mudur, bunlar hakkında herhangi bir işlem yapılacak mı? Gezi olayları sırasında Dışişleri Bakanı iken yurtdışı temaslarında ‘Türkiye’deki bu gösterilerin Avrupa’daki gösterilere benzer olmasından onur duyuyoruz’ demenize karşın şimdi dava açılması çelişki değil midir?” diye sordu.

Kendisi de eski bir futbolcu olan buy Plan B online CHP’li Umut Oran, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Şikayetçi AKP’liler vardı

Beşiktaş Çarşı Grubu liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında Gezi olaylarında “hükümeti yıkmaya teşebbüs” ettikleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandığın anımsatan Umut Oran, “Gezi olaylarında hükümetiniz üyeleri ve AKP yöneticilerinin de şikâyetçi olduğu bilinmektedir” dedi. Davutoğlu’na yöneltilen sorular şöyle:

Çarşı’cı AKP’liler yok mu?

– Çarşı Grubu Gezi olaylarında “darbeye teşebbüs” ettiyse, o tarihlerde Kazlıçeşme mitinginde partinizin düzenlediği mitingde Çarşı pankartları açılmasına neden izin verdiniz? AKP üyeleri içerisinde “darbeye teşebbüs eden” Çarşı Grubu üyeleri yok mudur, bunlar hakkında herhangi bir işlem yapılacak mı?

“Çarşı Darbeye Karşı”nın görüntüleri yok mu?

– Darbecilikle suçlanan Çarşı Grubu’nun, “Çarşı Darbeye Karşı” sloganı atıp bu yönde pankartlar taşımasına ilişkin görüntüler İstanbul Emniyet Müdürlüğü arşivlerinde yok mu, bunlar da ilgili savcılığa ulaştırıldı mı?

IŞİD “öfkeli genç” de Çarşı mı darbeci? buy Retin-A

– Başta Birleşmiş Milletler ve ABD’nin terör örgütü olarak gördüğü, vahşice insan katleden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hükümetinizce terör örgütü olarak görülmekte midir? IŞİD için “öfkeli gençler”, “bu işin sosyolojisi var” yorumunu yapan hükümetiniz üyelerinin Çarşı’ya karşı çok daha sert üslup geliştirip, çeşitli yaptırımlar uygulaması çelişki değil midir?

Hani birkaç çapulcunun işiydi?

– AKP’li Bakanlar Kurulu üyeleri ile parti yöneticilerinin Gezi olayları için “birkaç çapulcunun işi, büyütülmemeli” yorumunu yapmasına karşın bugün Darbeye teşebbüs noktasına gelmesi nasıl mümkün olmuştur?

Davutoğlu, Dışişleri Bakanı iken Gezi’den onur duyuyordu how to buy Plan B

– Gezi olayları sırasında dönemin Dışişleri Bakanı iken, yurtdışı temaslarında “Türkiye’deki bu gösterilerin Avrupa’daki gösterilere benzer olmasından onur duyuyoruz” dediğiniz Gezi olayları protestoları için “darbeye teşebbüs” iddiasıyla dava açılması nasıl mümkün olabilmiştir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.