Bodrum Gündem

Gazeteci İsmet İlerigelen Organlarını Bağışlamıştı (video)

12.09.2014
0
A+
A-

11 Eylül 2009’da aniden rahatsızlanarak yaşama veda eden Bodrum gazetecilerinden İsmet İlerigelen mezarı başında anıldı.

Ketorolac online
Bodrum Gündem Haber cheap albuterol

11 Eylül 2009’da yaşama veda eden Bodrumlu Gazeteci İsmet İlerigelen meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı. Gazeteci İlerigelen’i mezarı başında anan Hüseyin Anıl, Fikret Karataş, Zeki Özkeskin, Fatih Bozoğlu, Fikret Hıdır, Osman Uras, Çiçek Bozoğlu, Ali Ballı, Ali Fikret Er, Uğur Yurtsev, Öner Karaçiçek, İlke Işısağ, Mehmet Can Meral ile birlikte ismet_ilerigelen_bodrum_gundemdostları Harun Özkıncı, Mine Howie, Sevda Çakır, Sevil Karaman mezarı başında anılarını anlattılar. Fatih Bozoğlu ile birlikte mezarını yaptıran Yarımada Gazetesi Sahibi Hüseyin Anıl İsmet İlerigelen’in çok kıvrak bir zekaya sahip olduğunu ifade ederek “İsmet müthiş bir beyindi. Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığımız dönemlerde o hemen olaya adapte oldu ve bilgisayarı ilk kullanan kişi oldu. 20 sayfalık gazeteyi her şeyiyle , grafik dahil 2 saate bitirebilecek kadar da hızlı bir gazeteciydi.” dedi.

Mezarı başında İsmet İlerigelen ile ilgili anılarını paylaşan gazeteciler ve dostları güleç ve esprili bir kişiliğe sahip olan İlerigelen ile ilgili anılarını gülerek anlatırken mezarına da kırmızı karanfiller ve kalemlerini bıraktılar.

Bodrumlu gazeteci İsmet İlerigelen’i anma töreninde kısa bir konuşma yapan gazeteci Fatih Bozoğlu gazetecilerin çok zor şartlarda çalıştıklarına da dikkat çekti. Bozoğlu “Gazeteci ya da yazar nesnel olmalıdır. Ancak gazeteci aynı zamanda gerçeğin yanında taraf olmalı ve o gerçeğin ortaya çıkmasına çalışmalıdır. Bununla beraber basın emekçilerinin çözülemeyen bir çok sorunu var. Bir çoğunun sosyal güvencesi bile yok. Gazeteciler kıt kanaat geçinirler ve zor bir yaşamları vardır. Diğer tarafta ise milyon dolarlar kazanan gazeteciler de var. Bu nasıl bir yaman çelişkidir anlamak mümkün değil.” dedi.

Organlarını Bağışladı…

Bodrumlu gazeteci İsmet İlerigelen’in yaşamını yitirmeden önce organlarının bağışlanmasını istediğini ve ailesinin de rızası ile organlarının bağışlandığını söyleyen Bozoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Gazetecilik zor zanaattır, lakin her şeye karşın bir o kadar da zevklidir. Bu gün, kıt kanaat geçinen, zor bir yaşam süren fakat gazeteciliğin zevkini dibine kadar yaşayan, Bodrumlu bir gazeteciyi, bir ağabeyimizi anmak için buradayız. Onunla birlikte Sudi İlkorur, Aybars Atila, Aydın Şenesen ve Mehmet İlkorur ağabeylerimizi de anıyoruz. İsmet İlerigelen nam-ı diğer Afacan Gazeteci, güleç yüzü ve esprileri ile herkesin kendine göre şekillendirdiği bir adamdı. Kendine özgüydü. Aynı Sudi İlkorur, Aybars Atila, Aydın Şenesen ve Mehmet İlkorur ağabeylerimiz gibi kendine özgüydü ve her biri önce insan, sonra gazeteciydi. O sonsuzluğa giderken örnek bir tutum sergiledi. Hepimizi de şaşırttı doğrusu. O’nun kalbi İzmir’den Bodrum’a kadar gelen Prof. Dr. Baran Uğurlu tarafından çıkarılarak Ege Ordu Komutanlığının tahsis ettiği helikopter ile İzmir’e götürüldü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 50 yaşındaki İsmail Annakkaya’ya nakledildi. Karaciğeri Özel İzmir Kent Hastanesi’nde, böbrekleri de Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde yatan hastalara. Sanıyorum öldükten sonra yaşamak böyle oluyor. Daha ne olsun.” buy Fluconazole

Mezarı Başında Gazetecilerin Sorunlarına Da Dikkat Çekildi…

İsmet İlerigelen mezarı başında anılırken; Gazeteciler, gazetecilik mesleği ve medya çalışanları sosyal ve ekonomik anlamda büyük sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğu, ülkemizde ve tüm dünya da gazetecilerin çalışma koşullarıyla ilgili olarak büyük bir baskı altında çalışmaya zorlandıkları, 5953 Sayılı Basın İş kanunu; basın iş çalışanlarının çalışma koşulları ve mesleki sorunları dikkate alındığında bu alanda çalışan kesimin haklarını koruma konusunda yetersiz kalındığı ve bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

Bodrumlu Gazeteci İsmet İlerigelen için, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Güneri Günaydın tarafından Bodrum Belediye meydanında lokma da dağıtıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.