Bodrum Gündem

Müdürüme Dokunma!

Müdürüme Dokunma!
12.09.2014
0
A+
A-

müdürüme dokunma

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan ve çok tartışılan “Eğitim Kurumları Yönetici Değerlendirme Sistemi” uygulamasında düşük puan alarak müdürlük görevinden alınan Bitez Gülümser – Mehmet Danacı Ortaokulu Müdürü Devrim Karakuş için okul aile birliği üyeleri ve velilerden oluşan bir grup görevden almaya tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.

cheap Cialis Professional Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

“Eğitim Kurumları Yönetici Değerlendirme Sistemi” uygulamasında görevinden alınan Bitez Gülümser – Mehmet Danacı Ortaokulu Müdürü Devrim Karakuş’a veliler sahip çıktılar. Bitez Gülümser – Mehmet Danacı Ortaokulu önünde düzenlenen basın açıklamasında grup adına bir açıklama yapan okul aile birliği üyelerinden Ülkü İçalan, Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu Okul Aile Birliği üyeleri, okul spor kulübü yönetimi ve Bitez Sivil Toplum kuruluşları olarak bir araya geldiklerini söyledi. Devrim Karakuş’un başarılı bir yönetici olduğunu ve veliler olarak memnun olduklarını dile getirdiler. Velilerin basın açıklaması şu şekilde;

“Bugün burada toplanmamızın amacı, 2011 Ekim ayından bugüne kadar okulumuzda müdürlük yapan Devrim KARAKUŞ’un okulun gerçek sahibi olan bizlerin rızası olmadan düşük puan verilerek okulumuzdan gönderilmesine tepkimizdir.

Bugün burada toplanan belde halkı ve veliler olarak okul müdürümüz Devrim KARAKUŞ’ un okulumuza geldiği günden bu yana;

–          Öğrenci ve velilerin sosyo- ekonomik düzeyleri, Irk, inanç ve kültür ayırımı gözetmeden liderlik yaptığını

–          Bizlerden gelen önerileri ön yargılı olmadan değerlendirdiğini ve bunları bilimsel bir yaklaşımla ele aldığını

–          Farklı millet ve inançlardan öğrenci ve velilerin bulunduğu okulumuzda ortak dilimiz “Bahar” etkinlikleri ile sağladığı ortak uyum

–          Anne baba meclisi, okul aile birliği toplantıları, sınıf veli toplantılarına katılarak bizleri okul sürecine dahil ettiğini

–          Çocuklarımıza yaklaşımının statüko ile değil, şefkat ve rehberlik ile olduğunu

–          Okul yönetimini ulaşılabilir hale getirdiğini

–          Okulumuzun vizyon kazanması için yapılan bilim adamları, sanatçılar ve yöneticilerin katıldıkları panel ve konferanslar düzenlediğini biliyoruz…

–          Bunlara ilaveten gerek ilçemiz ve gerekse diğer ilçelerdeki okulların 4+4+4 eğitim sistemine geçişle yaşadığı sorunları okulumuzda yaşamadık. Bu süreçte gerek normal eğitime dönüş gerekte bizlere liderlik yaparak okulumuzun çıkarlarını korumak adına makam gözetmeksizin engel olan herkesle okul müdürümüzle omuz omuza vererek mücadele ettik ve kazandık.

–          Lisans ve yüksek lisans düzeyinde yönetim alanında kendini geliştirdiğini, ayrıca zaman zaman farklı ülkeleri ziyaret ederek oradaki eğitim sistemlerini incelediğini, olumlu yönlerini bizim okulumuza uygulamaya çalıştığını biliyoruz.

–          Bu söylediklerimizin okulumuza, çocuklarımıza ve bize yansıması;

a)      3 yılda düzenlenen 5 konser

b)     Ay think performans uygulamaları

c)      Sporda; basketbol, voleybol, hentbol, yüzme, yelken karete ve halk oyunları alanında il ve bölgede şampiyonlukları

d)     Geleneksel hale getirdiğimiz bilimsel icatlar ve projeler yarışması buy Robaxin

e)      TÜBİTAK bilim sınavına katılan tek ortaokul ünvanı

f)       Bahar şenlikleri ve aile olimpiyatları

g)      Teknoloji tasarım sergileri

h)     Müdürümüzün öncülüğünde kurulan spor kulübü ile yöre halkında farkındalık yaratılması

i)        Ve en önemlisi kurulan SBS ve TEOG takip sistemi ile aldığımız 2013 SBS’de %76, 2014 TEOG’da %81’lik Anadolu liselerine yerleşme oranı başarımızın göstergesidir.

isotretinoin online Tüm bu saydıklarımızın sonunda okulumuz başta özel okullar olmak üzere, yarımadanın tamamında en fazla tercih edilen okul oldu.

Yaptığımız araştırmalar sonunda bu durumun siyasi olmadığını gördük. Bu olumsuz ve bizim için üzücü durumun hata olduğuna inanmak istiyoruz. Eğer bir hata değil ise gelinen nokta okulu ve bizleri YOK SAYMAKTIR.

Bize göre okul müdürümüzün puanı TAMDIR.

Bu okul; öğrecisiyle, velisiyle, yöre halkıyla, öğretmenleriyle ve saydıklarımızı temsil eden okul müdürümüz Devrim KARAKUŞ ile bir BÜTÜNÜDÜR ve ayrılamaz.”

Veliler tarafından yapılan bu açıklamanın yetkililer tarafından nasıl değerlendirileceği ve Bitez Gülümser – Mehmet Danacı Ortaokulu Müdürü Devrim Karakuş’un yeniden görevine dönüp dönmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.