Bodrum Gündem

Kent Konseyi Kadın Meclisi Seçimli Genel Kurulu Gerçekleştirildi…

20.09.2014
0
A+
A-

kadın-meclisi-manşet-son-hali

 

Bodrum Kent buy Cialis Professional online Konseyi Kadın Meclisi Olağan Seçimli Genel Kurulun Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde Gerçekleştirildi. Kurulda 29 kişi oy kullandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 20/09/2014

6 Eylül’deTrafo Hakan Aykan Kültür Merkezinde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bugün Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde Gerçekleştirilen Kent Konseyi Kadın Meclisi Olağan Seçimli Kurulunda 29 kişi oy kullandı. Seçimli Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından geçen dönem Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Zeynep Akıncı’nın açılış konuşması ile başladı.

Akıncı “Yönetime Aday Olan Kadınlar Bu İşe Zaman Ayırmalı”…

Zeynep Akıncı iki yıl boyunca kendisi ile birlikte çalışan ekip arkadaşlarına, destek veren kurum ve kuruşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında yedi kişi seçilmiş olmalarına rağmen iki buçuk kişilik bir yönetim kadrosu ile yarımadadaki kadınların sorunlarının çözümüne yönelik çalışma yaptıklarını kaydetti. Akıncı, yapılacak seçimde yönetime aday olacak hanımların bu işe gerçekten zaman ayırmaları gerektiğinin altını çizdi. Akıncı “Bu iş nasılsa gönüllük esasına dayanıyor. Benim misafirim geldi, çaya – kahveye davetliyim gibi bahanelerle toplantılara gelmemek olmaz. Seçildiğimiz dönemde belirlediğimiz hedefler arasında ulaştıklarımız olduğu gibi ulaşamadıklarımız da oldu. Hangi kurum veya kuruluş temsilcisi olarak seçilmiş olursa olsun, bu kadınlarımızın seçildikten sonra hiçbir toplum kesimini ötekileştirmeden herkesi kucaklayıcı biçimde davranması, ortak paydanın kadın sorunlarına çözüm aramak ve hayata geçirmek olduğunu unutmaması gereklidir. Düzenlenecek etkinliklerde devamlılığın sağlanması esastır. Kent Konseyi Kadın Meclisinin en büyük eksikleri arasında muhakkak ki sekreterya ve lojistik destek eksikliği olduğu aşikardır. Yeni gelecek yönetimin bu konuya çözüm bulması önemlidir. Bu seçimde aday olmamamın nedenleri arasında öncelikle kan değişiminin şart olduğunu düşünmem ve özel nedenlerden dolayı olduğunu belirtmek isterim.”

Hamdi Topçuoğlu “Bodrumlu Kadınlar İnisiyatif Almıyorlar”…

Daha sonra söz alan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, seçimli genel kurula gelenlerin sayısının azlığı ile ilgili olarak “Toplantılarımızı gerekli tüm mecralarda duyurmuş olmamıza rağmen, kendim de birebir telefonlar açarak insanları davet ettim. Bu kadar az katılım olmasının bir nedeninin olması gerekiyor. Sayın Zeynep Akıncı başkanlığındaki kent Konseyi Kadın Meclisi iki buçuk kişi ile iki yıl boyunca canla başla çalıştılar. Başka yerlerde yapılamayan örnek çalışmaları Bodrum’da hayata geçirdiler. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bodrum’da bilinmelidir ki Türkiye genelinden daha fazla bilinçli kadın yaşamaktadır. Ama bu kadınlarımız inisiyatif almıyorlar. Bodrum çok merkezli bir coğrafya kentidir. Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisinde görev alacak kadınlarımız bu gerçeği göz ardı etmemeliler. Bodrum’da yerinde hizmete dönmemiz gerekiyor. Yapılacak bütün çalışmalarımızı tabana yaymalıyız” dedi.

Genel Kurula katılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri arasında BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, Bodrum Briç Kulübünden Emre Köroğlu, Halk Evleri Bodrum Şubesi adına Fatih Bozoğlu erkekler olarak kadın sorunlarında çözümün bir parçası olarak destek vermek istediklerini ifade ettiler. BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, BESİAD bünyesinde kadın girişimcilere önem verdiklerini ve BESİAD içinde yaklaşık 20 Kadın girişimci üyeye sahip olduklarını kaydetti. Kaplan “ Kadınlarımızın sosyal hayatta olduğu gibi ticari hayatta da erkeklerle aynı koşullara sahip olması ve kendi içlerinde işbirliği sağlamaları adına BESİAD olarak kendilerine tam order Asacol destek veriyoruz. Bugün burada onlara her konuda yanlarında olduğumuzu göstermek için Meclis Seçimlerine katılıp oy kullandık” dedi.

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Olağan Seçimli Genel Kuruluna Divan heyetinin seçilmesi, geçmiş dönem faaliyet raporunun okunması, yönetime aday olan üyelerin kendilerini tanıtması ve oy kullanılması ile devam edildi. Seçim sonucu olarak;

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi

Yeni Yönetim Asil Üyeleri

Nermin Gönen

Gülhan Karatay

Bergüzar Akşit

Türkan Demiröz

Emine Yenilmez

Belgin Atare

Elif Şimşek

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.