Bodrum Gündem

Önce Alem Yapmışlar, Sonra Çöpleri Denize Atmışlar

22.09.2014
0
A+
A-

purchase Viagra inaf_gari_denizden_klozet_bodrum_gundem Sildenafil online

Bodrum ve Gökova’da çekilecek, deniz dibi kirliliğinin mizahi dille ele alınacağı ‘İnaf Gari’ adlı film öncesindeki etkinlikler kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı. Denizden motosiklet lastiği, silikon tabancası, çatal, bıçak, klozet parçaları, bol miktarda pet ve cam şişeler, teneke kutu, cam bardak, demir boru, halı, gibi atıklar çıkarıldı.

Bodrum Gündem Haber

Yönetmen ve yapımcı Harun Özakıncı, 13 Ekim’de çekimlerine başlayacağı film öncesinde çevre bilinci konusunda duyarlılık oluşturmak için düzenlediği etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Gönüllü 8 dalgıç eşliğinde Kumbahçe plajında deniz dibi temizliği yaptı. Etkinliğe Deniz Temiz Derneği Bodrum Şubesi de destek verdi.

Çöpler Sanat Etkinliğinde Kullanılacak…

Kendilerine “Halikarnas çöpçüleri” olarak ifade eden Harun Özakıncı ve çalışmalarına destek veren gönüllülerin yürüttüğü “İnaf Gari Çöp Sanat Etkinlikleri” kapsamında yapılan temizlik yaklaşık 3 saat sürdü. Kıyıda biriktirilen atıklarla “Çöp Sanat Sokak Defilesi” yapılacağı belirtildi. Eski ağ, halat, tel gibi atıklarla diğer atıkların birleştirilip gönüllülerin, düzenlenecek defile yürüyüşünde bunları üzerlerinde taşıyacağı öğrenildi.

Gönüllülerden Zeyno Kaynak, kırık amfora parçası içerisine koyduğu boş cam şişe ve bardak, pet şişe, çatal, bıçak ve kaşığı göstererek “Teknede eğlenenlerden kalma atıklar olduğunu düşünüyoruz. Deyim yerindeyse alem yapılmış masada kalanlarda denize gitmiş” dedi.

Harun Özakıncı ise her fırsatta deniz kirliliğine dikkat çekmeye çalıştıklarını belirterek “Deniz dibi temizliğine 8 arkadaşlar başladık ama plajdakilerin de destek vermesi ile sayımız arttı. Klozeti, silikon tabancasını, neden atarlar anlamıyorum” treatment of bipolar disorder dedi.

Özakıncı bugüne kadar çevre duyarlılığı konusunda yaptıklarının olumlu yansımaları olduğunu da söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.