Bodrum Gündem

2500 Kişi Geçti Komşu Şaşkına Döndü…

2500 Kişi Geçti Komşu Şaşkına Döndü…
30.09.2014
0
A+
A-

 

Muğla ili ve ilçelerinden son bir hafta içerisinde Yunanistan’ a ait İstanköy (Kos) , Kilimli (kalimnos) Sömbeki (Simi) adalarına 2500 Suriyeli kaçağın geçmesi komşu yöneticileri ve polisi şaşkına çevirdi.

order misoprostol Bodrum Gündem Haber 30/09/2014 buy Clonidine Online Cytotec generic

Sahillerinden gece gündüz kaçak toplayan Yunanlı yetkililerin geçen yılın ilk 9 ayına oranla kaçak akınında yüzde 385 artış olduğunu ve kaçak geçişlerin önlenemez hale geldiğini açıkladı.

Muğla’nın Bodrum ile Datça ilçelerinden son bir hafta içerisinde 2500 Suriyeli kaçağın sürat teknesi, yelkenli tekne ve  şişme botlarla Yunanistan’a ait İstanköy, Sömbeki ve Kilimli adalarına geçmesi yerel yöneticileri ,. Sahil güvenliği ve Yunan polisini şaşkına çevirdi. Adalardaki 40’A yakın pansiyon, devlet lojmanları ve belediye binalarının bahçeleri kaçaklarla doldu taştı.

Bu sabaha karşı Datça kıyılarından Sömbeki adasına lastik botlarla kürek çekerek geçmeye çalışan 4 ayrı bottaki 12 çocuk 16 kadın ve 20 erkek batmak üzereyken son anda kurtarılarak sahil güvenlik botlarına alınıp Sömbeki adasına götürüldü. www.kos24news.gr haber sitesinde yayınlanan habere göre yılın ilk dokuz ayında geçen yıla oranla kaçak sayısının 4485’e ulaşarak   yüzde 385 artış olduğu , yıl başından bu yana aralarında sekiz Suriyeli 32 Türk olmak üzere 40 organizatör ve kaptanın tutuklandığı organizatör sayısında da yüzde 200 oranında artış kaydedildiği belirtildi. Haberde kaçakların bulaşıcı hastalık taşıma riskinin yüksek olması ve ikametlerinin sağlanması için Atina ile AB fonlarından acil destek ve yardım istendiği belirtildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.