Bodrum Gündem

BOSİAD Olağan Genel Kurulu Yapıldı

30.09.2014
0
A+
A-

bosiad_genel_kurul_2014Bodrum’un önemli sivil toplum örgütlerinden birisi olan BOSİAD’ın olağan genel kurulu Bitez kavşağındaki yönetim binasında gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bitez Kavşağındaki BOSİAD yönetim binasında gerçekleştirilen olağan genel kurula, üyeler oldukça yoğun ilgi gösterdi. Olağan Genel Kurul 6 günden maddesi ile toplandı. Genel kurul, açılış, yoklama, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Üç kişiden oluşan divanın seçilmesinin ardından BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Er’e söz verildi. Genel kurula konuşan BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Er, BOSİAD’ın yıllardan bu yana bir çok faaliyetlerle yoluna devam ettiğini, ancak 2014 yılında faaliyetlerine çeşitli nedenlerden dolayı geçmiş yıllara göre nispeten daha az etkinlik yaptıklarını kaydetti. Faaliyet temposunu yeniden artırma zamanının geldiğini ifade eden Başkan Mustafa Er bosiad_genel_kurul_2014 (3)“2014’te çok faaliyetimiz olmadı, bunun iki sebebi var. Birincisi bu binayı yeni kiraladık ve bunun için ciddi masraflar yaptık. STK olmak dernekçilik yapmak belli bir maddi imkanlarla oluyor. Biz önce binamızı yapalım, binamızı oluşturalım diğer faaliyetler sonra dedik. Gördüğünüz gibi bu binamızı faaliyete geçirdik. İkinci bir nedeni ise 2014 yılında yerel seçimler vardı. Yerel seçimlerin olduğu dönemlerde, sivil toplum örgütü olmak biraz daha zorlaşıyor. Yönetim Kurulu toplantısı yapsak, ertesi gün aramaya başlıyorlar hemen. Onu mu, yoksa bunu mu destekliyorsunuz diye soruyorlardı. Bizim üyelerimizin hepsi iş adamı. Yaz sezonunda, turizm sezonunda etkinliklere katılamıyorlar. Bildiğiniz gibi biz faaliyetlerimizi ekim ve mart ayları arasında gerçekleştiriyorduk. Yerel seçimlerin Mart ayında olması nedeniyle, 2014 yılında fazla faaliyet yapamadık. Fakat derneğimizi bu şekle getirmiş olmak bizim için çok büyük kazançtı. Bugünden itibaren, turizm sezonunun da sonuna geldik. Nisan-Mayıs ayına kadar güzel etkinlikler yapmayı amaçlıyoruz. Yönetim kurulu üyelerimizin ve üyelerimizin bu derneğin, bu binanın bu hale gelebilmesi için çok destekleri oldu. Her biri elinden gelen her şeyi yaptı. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”  dedi.

Bodrum Sanayici İş Adamları Derneği Faaliyet Raporu…

Mustafa Er’in konuşmasının ardından BOSİAD Yönetim Kurulu faaliyet raporu okundu. Faaliyet Raporu şu şekilde : “2002 yılında kurulan derneğimiz 12 yıldır Bodrum iş hayatının nabzını tutmaktadır. Artan üye sayımızla çok daha dinamik, çok daha verimli çalışma dönemlerine imza atmaktayız. Bodrum’un değişen ve gelişen ekonomik yapısı, eğitim seviyesi, iş becerisi yüksek demografik özellik çizen göçü ile önümüzde ki yıllarda nasıl bir ticaret hayatının bizleri beklediği hepimiz için soru işaretidir. Tüm ülkenin hatta çok uluslu şirketlerin gözü Bodrum’un üstündedir.

Bu konjonktür içindeyken BOSİAD görevinin bilincinde, azimle ve basiretle çalışmalarını sürdürmektedir. Yalnız ticari değil, beşeri etkinlikleri ile de Bodrum’un damarlarına nüfus etmektedir. Göreve geldiğimizden bugüne kadar aşağıda ki faaliyetleri gerçekleştirdik.

Sel Mağdurlarına Yardım…

2011 yılının Ocak ayında göreve gelir gelmez yaşadığımız sel felaketinde ayağımızın tozuyla kollarımızı sıvadık ve mağdur durumdaki vatandaşlarımıza 2 tır dolusu eşyayı teker teker dağıtıp onların zor zamanlarında yanlarında olduk. Üyelerimizin bu zor günlerde ki destekleri tam BOSİAD’a yakışır davranış örneği idi.

Bodrum’da BOSİAD’ın toplantısına katılmak için bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün selden mağdur olan beldelerde incelemede bulunmasına vesile olduk.

Deprem Sempozyumu…

2011 yılının Ekim ayında yaşanan Van depremi, depremi unutmamamız gerektiğini bir kez daha acı bir şekilde bizlere hatırlattı.

Farkındalığı arttırmak için Ocak ayında düzenlediğimiz deprem sempozyumun da Boğaziçi Kandilli Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr Doğan Kalafat, Prof Hasan Kaplan ve Yardımcı Doçent Dr. Murat Şenel’in yaptığı sunum bizlere deprem gerçeği ile ne kadar yüz yüze olduğumuzu etkili sunumu ile anlattı.

Yeni Türk Ticaret Kanunu Paneli…

Yeni Türk Ticaret kanunumuzu iş hayatının içinde olan herkesin bilmesi gerektiğini düşünerek Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, Turizm Bakanlığı eski Müsteşarı yeminli mali müşavir İsmail Kökbulut ve Doç. Dr Korkut Özkorkut’un konuşmacı olarak katıldığı panel düzenlendi.

18 Mart Anma Etkinlikleri…

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı Bodrum’da her yıl BOSİAD’dan beklen ve BOSİAD’ında bu onurlu vazifenin layıkıyla üstesinden geldiği etkinliklerde en gurur duyduğumuzdur. Bodrum halkını çok etkilediğini düşündüğümüz konuşmacı tarihçi ve yazar Sayın Talha Uğurluel ile en son düzenlediğimiz programda ki sunumu Bodrumluları o günlere götürdü. Şehitlerimizin vatan aşkını anlama ve onları bir kere daha layıkıyla anma fırsatı verdi.

Girişimcilik Kursu…

KOSGEB işbirliği ile düzenlediğimiz kursu bitiren kursiyerlerimize Sayın Valimiz Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Sayın Dr Mehmet Gödekmerdan, Konacık Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tosun’un katıldığı törende Aralık 2011 ile Mayıs 2012 tarihleri arasında 8 grupta eğitim alan toplam 229 kişiye sertifikalarını verdik. Bu noktadan sonra çok başvuru olması bizi daha şevklendirdi. Böylece 2012 yılında ki eğitim sayımız 11’e çıktı. 2013 yılında 13 grupta bir adedi Milas’ta olmak üzere bu eğitimlerimize devam ettik. 2014 yılında ise bir adet eğitim Muğla merkezde olmak üzere 9 grup bugüne kadar eğitim verilmiş durumdadır. Bu eğitimler sonucunda yaklaşık 900 kişi belgelerini alarak KOSGEB desteklerinden yararlanmaya hak kazanmışlardır. Bu kişilerden az bir kısmı Türkiye’nin değişik illerinden bizim verdiğimiz eğitimleri duyarak Bodrumda konaklayıp eğitim alıp memleketlerine dönmüşlerdir. Bunların sayısı yaklaşık 35 civarındadır. Kursiyerlerimizin teker teker projelerini sonuçlandırıp yüzlercesi ülkemizin her yerinde işlerini kurup KOSGEB desteklerinden de yararlanarak iş hayatında yer almaları iş yerlerini açmaları bizleri gururlandırıyor.

Hali hazırda başvurusunu yapan 400 kişi bulunmakta olup her gün başvuru sayısı sürekli artmaktadır. Bu konuda bölgede BOSİAD iyi bir noktaya gelmiştir. Yeni başvurular için 2014-2015 döneminde yeni kurslar açmayı planlıyoruz.

İftar Yemeğimiz Ve Ayşe Nine…

Yalnız iş hayatı değil Bodrum’u Bodrum yapan hemşerilerimiz, Bodrum’un dışında yaşayan köylülerimizde bizim için çok önemli ..

Bu yıl geleneksel iftarımızı Pınarlıbelen Köyü’nde düzenledik. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız, komutanlarımız, Muğla ve Bodrum protokolümüzün davetimize icabet etmesi, 1000 ‘i aşkın misafirimizle hep beraber orucumuzu açmamız bizleri çok mutlu etti. İftar yemeğimizde maddi, manevi destek veren üyelerimize çok teşekkür ederim.

Bu anlamlı iftarımızın en güzel yönü ise Ayşe Nine’mize Valimizin isteği ile Universal Hastanesinin de desteği ile gözlerine bir nebze ışık olmamız, duymadığı sesleri duymasına vesile olmamız idi. Bir fırsatımız olurda bize görev düşerse sonuna kadar arkasında durmaktan, işin takipçisi olmaktan büyük keyif alıyoruz.

Su Ürünleri Fakülte Yeri Hakkında Girişimlerimiz…

Bodrum’un doğal dokusu, kültürü, istihdam beklentisi ve deniziyle örtüşen yüksekokul ve fakültelerin Bodrum yarımadasında açılmasının çok yararlı olacağı kanaatindeyiz. Bodrum ilçe sınırlarında yaptığımız araştırma sonunda Denizcilik ve Su ürünleri Fakültesinin çalışmalarını sürdürebileceği tesislerin yapılabileceği alanları belirledik. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Mansur Harmandar ile birlikte söz konusu yerleri gezdik, incelemelerde bulunduk.

”Ekonomi ve Dış Politika” konulu Panel…

2011 Aralık ayında Sayın Zeynel Abidin Erdem ricamızı kırmayarak Bosiad’ın misafiri olmuştur.”Ekonomi ve Dış Politika” konulu konferansta Sayın Erdem’in bilgisi, gerçek hayattan verdiği örnekler salonu dolduran izleyiciler ve bizler için son derece motive edici olmuştur. Önümüzdeki dönemlerde de BOSİAD Bodrum iş dünyasının nabzını tutmaya iş dünyasının duayenlerini, mevzuat değişikliklerinde konu ile ilgili bilirkişileri, iş hayatında ki başarı öykülerinin sahiplerini Bodrum’da misafir ederek kendine düşeni yapmaya devam edecektir.

Yönetim ve denetim kurulunun faaliyet raporunun okunmasının ardından, yönetim ve denetim kurulları raporlarının ibrası, yeni yönetim ve denetleme kurullarının seçimi ile devam etti.

bosiad_genel_kurul_2014 (4)Tek Liste…
Divan heyetince yeni dönem yönetim kurulu aday listesinde bulunan isimler okundu. Yapılan açık oylamada oy birliği ile liste onandı.
BOSİAD’ın yeni Yönetim kurulu asil üyeleri;“Hasan Danacı, Elif Kargın, Emre Saraçbaşı, Halil Alparslan, Burak Söğütlü, Hüseyin Meral, Mehmet Billorer, Melek Yılmaz, Mustafa Er, Serkan Dinç, Vural Öztürk, Yüksel Arslan”

BOSİAD Denetleme Kurulu Asil Üyeleri “Abdurrahman Kargın, Ali Yetimoğlu, Mehmet Esen”

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri “Ahmet Bakar, Ahmet Karataş ve Oğuz Poyraz” dan oluştu.

900 Kişiye KOSGEB Sertifikası Verdik…

Genel kurulun ardından bir teşekkür konuşması yapan Mustafa Er, genel kurula yoğun ilgi gösteren üyelere katılımlarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Katılımızdan dolayı teşekkür ediyoruz. BOSİAD sanıyorum Bodrum’da Sivil Toplum Örgütleri içerisinde kendi merkezinde genel kurul yapabilen ilk dernek. Biz KOSGEB kursunda bile Türkiye’de bir numarayız. 900 kişiye girişimcilik eğitimi ve sertifika verdik. Bunlardan da Türkiye’de birinci sıradayız. Milas’ta, Muğla’da girişimcilik kursları düzenledik sertifikalar verdik. Şu anda 900 kişi sertifika almış bunların yüzde 20’si bile iş yeri açsa evine bir ekmek götürse büyük bir kazanç. Bu kurslar Mehmet Billorer tarafından ücretsiz olarak verildi. Bu kurumun ve Mehmet hocanın içimizde olması büyük bir avantaj. Muğla’da bu eğitimi vermeye yetkili bir kişi vermeye hiç kimseyi bulamadıkları için hiç kimse yapamadı, biz gidip Muğla’da da açtık. Denizli’den, Aydın’dan gelip bizim kurslarımıza katılıp sertifikayı almak için burada 10 gün bekleyen insanlar oldu” dedi.

Genel Kurulda seçilen yeni yönetim kurulunun bayramdan sonra toplanarak Yönetim Kurulu Başkanını ve diğer görev dağılımını yapacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.