Bodrum Gündem

Artık MHP İle İttifak Yok

11.10.2014
0
A+
A-

chp_bodrum_akif_hamzacebi (9)Mehmetçiğin Kanı Dökülecek Davutoğlu’nun Umurunda Değil. Hamzaçebi Bodrum’dan hükümeti bombaladı. Ulusal bayramları kutlamak terör eylemi yapmakla eş anlamlı hale getirildi.

Bodrum Gündem Haber Plavix online

Kurban Bayramı tatilini Bodrum’da geçiren CHP İstanbul milletvekili ve Gurup başkan vekili Akif Hamzaçebi AK Parti Hükümeti’ne sert eleştirilerde bulundu. CHP Gurup Başkanvekili Akif Hamzaçebi CHP İlçe Örgütü binasında partililerle bayramlaştı. CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Algan, Nurettin Demir ve CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte basın mensuplarına açıklama yapan Hamzaçebi sözlerine “29 Ekimde Cumhuriyet’in 91. Yılını kutlayacağız. İnanıyorum ki Cumhuriyet Bayramını bir büyük coşku ile bütün Türkiye’de kutlayacağız. AKP Hükümetleri döneminde ulusal bayramlar Cumhuriyet bayramı giderek çok daha büyük bir coşku ile kutlanıyor. Çünkü AKP hükümetleri ile birlikte ulusal bayramları kutlamak Atatürk anıtlarına çelenk koymak neredeyse bir terör eylemi yapmakla eş anlamlı hale getirildi. O nedenle milletimiz Cumhuriyet ve diğer ulusal bayramlara her geçen yıl büyük bir güç ile sahip çıkıyor” dedi.

chp_bodrum_akif_hamzacebi (2)Mhp İle Genel Seçimlerde İttifak Yok…

Hamzaçebi basın mensuplarının sorusu üzerine MHP ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapmış oldukları işbirliğini genel seçimlerde yapmayacaklarını belirterek tek başına iktidar olmak için güçleri olduğunu ve kimse ile ittifak yapmayacaklarını söyledi.

Promethazine without prescription Adalet Devleti Getireceğiz Diyenler Zulmün Ve Baskının Devletini Getirdiler…

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Hamzaçebi “Bu ülkemizin geleceği açısından umut verici bir olaydır. 91 yıllık Cumhuriyet’in 12 yılını AKP hükümetleri ile geçirdi. 91 yıllık cumhuriyetin önümüzdeki yılı da düşünürsek, 13 yılını AKP hükümetleri ile geçirmiş olacağız. Bu son derece önemli bir süredir. Bugün ile 12 yıl önceyi kıyaslayacak olursak insanımızın demokrasi hak hukuk özgürlük yönünden daha iyiye gittiğini söylemek mümkün değildir. Bugün 12 yıl önceye göre yapılmış olan onca Anayasa değişikliğine rağmen, AB’ ye uyum yolunda yapılmış birçok uyum yasasına rağmen insanımızın, basınımızın, sivil toplum örgütlerinin, konuşmak isteyenlerin, düşünce ifade etmek isteyenlerin daha özgür olduğunu söyleyemeyiz. 12 yıl önce seçimleri girerken Türkiye’ye adalet devleti getireceğiz diyenler, 12 yıllık iktidarlarının sonunda adalet devletini değil zulmün ve baskının devletini getirdiler. Bugün sadece sokaklardaki bilboardlarda değil sadece devlet daireleri ve atanacak memurlar değil, sadece kamu kurumları değil, sivil toplum örgütleri, gazete manşetleri, gazetelerin yazı işleri ve köşe yazarları, hükümetin kontrolü altındadır. Ancak umutsuzluk için hiçbir neden yoktur. Bütün bunları umutsuzluk için değil, tam tersine Türkiye’de umutlanmak için Türkiye’yi bu kötü yönetimden kurtarmak için birçok neden var” dedi.

Türkiye’nin Genel Kurmay Başkanını Hapse Göndermekten Çekinmediler…

Hamzaçebi “12 yıl önce iktidar olduklarında dönemin genelkurmay başkanı ile bir başkanın ülkenin değil, Türkiye’nin genel kurmay başkanı ile görüşebilmek için ABD’li dostlarından yardım isteyenler, iktidarlarının 10. Yılında Türkiye’nin genel kurmay başkanının terör örgütü lideri diyerek hapse göndermekten çekinmediler. 12 eylül döneminin işkencelerinin yerini bugün polis fezlekeleri ve savcı iddianameleri almıştır. Bunların bugün Türkiye’ye verdiği tahribatı hepimiz izliyoruz” dedi.

chp_bodrum_akif_hamzacebi (4)Işid Bu Hükümetin Sadece Bahanesidir…

Hamzaçebi konuşmasına şöyle devam etti; generic Retin-A “Geçen hafta yapılan Tezkere görüşmesi sonucunda Irak ve Suriye’yi kapsayan TSK’nın müdahalesini amaçlayan tezkere kabul edildi. Bugün dış politikada yaşardığımız sorunların temelinde Erdoğan Davutoğlu ikilisinin yürütmekte olduğu başarısız bir dış politika vardır. Komşularla sıfır sorun politikası maalesef Türkiye’yi komşusuz bırakmıştır. 4 ülke diplomatik ilişkimiz yoktur. Suriye Mısır, İsrail ve Libya ile Türkiye’nin diplomatik ilişkileri yoktur. Büyükelçisi yoktur. Bu Türkiye’nin dış politika tarihinde ilk kez yaşanmaktadır. Tezkere görüşmelerinde konu IŞİD meselesi değildir, IŞİD gibi kafa kesen vahşi uygulamalara giren ve din adına bunları yaptığını söyleyen gerçekte din ve İslamiyet ile ilgili hiçbir ilgisi olmayan IŞİD bu hükümetin sadece ve sadece bahanesidir. Işid’in bugünlere gelmesinde bu hükümetin AKP hükümetlerinin çok büyük sorumluluğu vardır. Suriye’nin içişlerine müdahale ederek oradaki rejim karşıtı örgütleri lojistik, silah , mühimmat ve her yönden destekleyerek oralarda bir karışıklığa yol açan sorumlu birinci Esad yönetimi ise ikincisi Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Her türlü silah ve mühimmat desteği Türkiye’den lojistik destek bir gün bunların IŞİD’in eline geçmesine neden oldu ve IŞİD bu şekilde bir güç kazandı. Hiç kimse bu iddianın aksini bugüne kadar kanıtlayabilmiş değildir”

Hamzaçebi “Recep Tayyip Erdoğan meclis açılış konuşmasında bir cümle kullandı. Şam yönetimi görevinden süratle uzaklaştırılmalıdır, dedi. Tezkerenin özeti budur. Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de cumhurbaşkanı değil, başbakan gibi yaptığı o konuşmada, Şam yönetimi görevinden uzaklaştırılmalıdır, demek suretiyle tezkerenin asıl amacını Esat yönetimi olduğunu ifade etmiştir. Mesele Işid değil. Savaş çığlıkları atan bir Türkiye istemiyoruz. İnsanımız savaş istemiyor. Türkiye Işid’in bu kafa kesen vahşi uygulamalarına karşı elbette uluslararası koalisyonda yer almalıdır. Ama Türkiye dışında kara harekatı düzenleyeceğim hiçbir ülke yoktur. Suudi Arabistan ben size medya desteği sağlarım, para desteği sağlarım diyor. Görünüşte Işid’in karşında olan bir yönetim ama bunu söylüyor. Komşusu Ürdün, ben size ancak hava harekatında yardımcı olabilirim, kara savaşına asla girmem diyor. Mehmetçiğin kanı üzerinden bu ülkenin birliğini beraberliğini tartışmaya açmaya, ülkeyi maceraya sürüklemeye hiç kimsenin hakkı yoktu”dedi.

Mehmetçik Savaşa Gidiyor Kan Dökülecek Davutoğlu’nun Umurunda Değil…

Hamzaçebi Başbakan Davutoğlu’nu da sert bir dille eleştirirken konuşmasına şöyle devam etti; “Davutoğlu bir şey söylüyor. O günün akşamı televizyon da bir şey söylüyor. Meclise gelmedi kendisi. 1 Mart 2003 tarihinde TBMM’De Irak tezkeresi görüşüldü. Davutoğlu diyor ki, CHP bir sınava giriyor. Şimdi bakalım Işid’in yanında mı değil mi? Sayın Davutoğlu biz o sınavı 1 mart 2003’te bir kere vermiştik. Onurla verdik o sınavı. Şimdi de o sınavı onurla verdik, eğer buna sen sınav diyorsan. Bir şey daha söylüyor orada. Ben diyor, 1 Mart 2003’te dönemin başbakanı Abdullah Gül geldi meclise. Abdullah Gül geldi meclise, Tezkerenin arkasında durdu. Tezkere çıkmadı o zaman. Şimdi, Sayın Ahmet Davutoğlu, tezkere görüşmelerinin olduğu gün meclise gelmedi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu orada, sayın Devlet Bahçeli orada. Tezkere görüşmelerinin başlangıcından sonuna kadar orada bulundular, oylarını kullandılar, ayrıldılar. Sayın Davutoğlu lütfedip gelmedi. Mehmetçiği savaşa götürüyor, onun kanı akacak, insanımız ölecek. Onun umurunda değil, meclise bile gelmiyor. O günün akşamında şöyle bir şey söylüyor. Muhalefet liderleri gelmediği için, bende gitmedim. Bunu televizyonda söylüyor. Şimdi bu lafın ben neresine cevap vereyim. Muhalefet liderleri gelmedi diyor, muhalefet liderleri orada. Bu eğer Davutoğlu’na haber verilmiyorsa, ortada vahim bir durum vardır. Mecliste ne olup ne bitiyor Davutoğlu’nun haberi yok demektir. Yok kendisine haber verildiği halde, muhalefet liderleri orada değil diyorsa, doğruyu söylemiyor o zaman.”

Hamzaçebi ve partililerin görüşmesi daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.