Bodrum Gündem

Denizlerimizdeki Keşifleri Bodrum’da Anlatacaklar…

20.10.2014
0
A+
A-

  buy Robaxin buy Lasix online bosav denizdeki keşifler (1) treat adenoma of prostate

“Derin Deniz Araştırmaları Sempozyumu” kokteylinde Yapımcı Savaş Karakaş yönetimindeki ekip tarafından bir televizyon kanalı (IZTV) için hazırlanan 11 yüzyıl Serçe Liman Batığı belgeselin ilk gösterimi gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber 20/10/2014

Bodrum Karya Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (BOSAV), Titanik Kaşifi Dr. Ballard’ın başkanlığını yaptığı Deniz Araştırma Vakfı, Nautilus araştırma gemisi ve STS Bodrum Okul Gemisi ile Türk denizlerinde gerçekleştirilen araştırmaların sonucunda yapılan keşifleri kapsayan “Derin Deniz Araştırmaları Sempozyumu” Bodrum’da başladı. Salmakis Otel’de düzenlenen kokteyl ile başlayan sempozyumda, 21 yerli ve yabancı bilim adamının sunumları gerçekleşecek.

BOSAV, Deniz Araştırma Vakfı tarafından Nautilus araştırma gemisi ve STS Bodrum Okul Gemisi ile Türk sularında gerçekleştirilen araştırmalar Salmakis Otel’de düzenlenen Deniz Araştırmaları Sempozyumu’nda kamuoyu ile paylaşılacak. Kokteyl ile başlayan ve 2 gün sürecek sempozyuma, 21 Türk ve yabancı bilim adamının katıldı. Sempozyumda Biyolojik, jeolojik ve arkeolojik keşifleri kapsayacak sunumların dışında, trol avcılığının deniz dibine verdiği yoğun zarar tespitler, alınacak tedbirler üzerine görüşmeler yapılacak.

2008-2013 yılları arasında Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi’nde yapılan araştırmalar, sempozyum süresinde paylaşılacak.

Sempozyumun kokteylinde Yapımcı Savaş Karakaş yönetimindeki ekip tarafından bir televizyon kanalı (IZTV) için hazırlanan 11 yüzyıl Serçe Liman Batığı belgeselin ilk gösterimi gerçekleşti.

BOSAV Başkanı Tufan Turanlı, “Bu sempozyumda 5 yıl boyunca denizlerimizde yapılan araştırmaların sunumunu yapacağız. Denizlerimizde ne gibi tehlikeler var onları tespit ettik, Sualtı batıklarının durumlarını inceledik. Derin denizlerde keşfedilen batıklar, dalgıçlar tarafından korunsa da,balıkçılık nedeniyle trollerdeki ağlar tarafından zarar görüyor. Bunların tespitlerini paylaşacağız. Umarız ilgili bakanlıklarda bu tespitler sonucunda gerekli önlemleri alır” dedi.

Su Altı Arkeolojisinin 1960 yıllarda başlayan günümüze kadar çok önemli çalışmalara imza attığının altını çizen Tufan Turanlı, bunların içinde Uluburun batığı da dahil olmak üzere bir çok önemli batığa ulaşma çalışmaları olduğunu kaydetti. Turanlı konuşmasına şöyle devam etti “Fakat çok yakında da keşfedilmesi gereken Bozburun batıkları var. Bunlar şu anda enstitünün laboratuvarlarında konservasyonda ancak bunların artık teşhire geçmesi lazım. Bu konuda müze müdürümüz Emel hanım bilhassa baskı yapıyor bunların bir an önce halka kazandırılması için. Bunlarla ilgili enstitümüzle görüşmeler yapacağız ve en kısa sürede müzede sergiye çıkmasını hedefliyoruz. 2008-2013 yılları arasında Nautilus gemisi ve aynı zamanda da STS Okul gemimiz denizlerimizde büyük araştırmalar yaptı. Bunlar daha çok görüntüleme çalışmaları oldu. Bunları kaydederken internetten den tüm dünyaya canlı olarak yayınladık. BU esnada çok önemli bilgilere ulaştık. Bunların arasında jeolojik ve biyolojik değerle var. Aynı zamanda arkeolojik kıymetler var. Türk ve Amerikalı uzmanlarımızın buralardan elde ettikleri bilgiler de bu sempozyumla Türk ve dünya kamu oyu ile paylaşacağız. “

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.