Bodrum Gündem

Belediye Yetkilileri, Tunus Heyeti İle Toplantı Yaptı…

08.11.2014
0
A+
A-

SLIDE
Bodrum Belediyesi, Bodrum’un kardeş şehri Tunus’un Cerbe (Djerba) Adası, Houmt Souk kentinden Bodrum Belediyesinin davetiyle ilçeye gelen Tunuslu misafirler ile toplantı yaptı.
Bodrum Gündem Haber 08/11/2014

Aralarında Amiral Turgut Reis’in torunlarının da yer aldığı Tunus heyetini Bodrum’da misafir eden Bodrum Belediyesi, Bodrum ile Tunus Cerbe Adası arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Belediye yetkilileri ve Tunus heyetinin katıldığı toplantıda Türk – Tunus dostluğunu daha da pekiştirmek üzere fikir alışverişinde bulunuldu.

Voyage Bodrum Otel’de düzenlenen toplantıya Tunus Büyük Elçisi Mohammed Salah, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Cerbe (Djerba) Adası Belediye Başkanı Foued Haffouz, Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Turgutreis’in kapanan belde belediyesi son belediye başkanı Mehmet Dinçberk, Tunus – Turgut Reis’in Ayak İzleri Derneği Başkanı Radhi Durghout, Türk – Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke, Türk – Tunus Dostluk Derneği 2. Başkanı Emekli Büyükelçi Mohammet Mehrezi, Tarihçi Djerba Guellela Etnografya Müzesi Kuratörü ve aynı zamanda Houmt Souk Belediyesi Başkan Yardımcısı Houcine Tobji ile Houmt Souk Belediyesi yetkililerinden Houcine Daghtas, Mohammet Zammouri ve Mongi Ben Abdallah’dan oluşan Tunuslu ve Türk misafirler katıldı.  get methotrexate Nolvadex online
“Bu Dostluk Bodrum Turizmine De Yansıyacak”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ yaptığı konuşmada; “Atalarımızın tarihine sahip çıkmak bizim en büyük görevimiz. Bu nedenle bugün burada ortak bir tarihe sahip çıkmak amacıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Dünyaca ünlü denizcimiz Amiral Turgut Reis, hem Bodrum için hem Tunus halkı için çok önemli. Tarihte önemli bir yeri olan Amiral Turgut Reis, bu gün Bodrum’un Turgutreis Mahallesi olarak bilinen Karabağ’da doğmuştur. Uzun yıllar görev yapan Turgut Reis, kabiliyetleri sayesinde valiliğe kadar yükselmiş ve valilik yaptığı Tunus’ta ailesini kurmuştur. Bugün Turgut Reis’in torunları, atalarının izlerini takip ediyor ve onun mirasına sahip çıkıyor. Bizler de bu konuda sizlere desteklerimizi sürdüreceğiz. Değerli Amiralimiz Turgut Reis’e Bodrum olarak biz de sahip çıkmaya ve adını yaşatmaya devam edeceğiz. Kapanan Turgutreis beldesinin Tunus’un Cerbe Adası Houmt Souk kenti ile başlatmış olduğu kardeş şehir projesine Bodrum Belediyesi olarak sahip çıkıyoruz. Bu belde belediyemiz kapandıktan sonra kent, otomatikman Bodrum ile kardeş şehir olmuştur. Bodrum Belediyesi ve Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon adına da şunu belirtmek isterim ki; Tunuslu kardeş şehrimiz ile beraber yapacağımız faaliyetleri her zaman elimizden geldiğince destekleyeceğiz. Bununla beraber diyorum ki: hem Bodrum’un hem de Tunus’un en önemli geçim kaynağı turizm. İnanıyorum ki bundan sonra birçok Tunuslu misafirimizi Bodrum’da göreceğiz. Bu buluşmaya emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

“Bodrum Ve Cebre Adası’nın Ortak Birçok Noktası Var”
Tunus Büyükelçisi Mohammed Salah da gösterdikleri sıcak karşılama nedeniyle Bodrum Belediyesi yetkililerine ve Bodrumlulara teşekkür ederek şöyle dedi:

“Değerli Başkanlarım. Siz bu iki şehri kardeş yapmak için imza attınız ve bunu ilerletmek, devam ettirmek için bugün burada bulunuyoruz. Bu toplantı da bu konuda ne kadar istekli ve arzulu olduğunuzun bir göstergesi oldu. Bu organizasyon, bu iki şehir arasındaki sıcak bağların haricinde iki ülke arasında ticari bağların da kurulmasını sağlayacaktır. Bodrum ve Cebre Adası’nın ortak birçok noktası var. Amiral Turgut Reis ise en büyük ortak nokta. Bunun haricinde bu iki şehrin turizm ile geçiniyor olması da çok büyük bir ortak noktadır. Bu iki şehrin ilişkilerini değerlendirmesi çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Ayrıca Türk – Tunus dostluk derneklerini de yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etmek isterim. Gerçekleşecek projeler, her iki ülke arasında da birlik, beraberlik ve güç verecek projeler olacaktır.  Burada bulunmaktan çok memnun olduğumu belirtiyorum ve bu ortak çalışmaların iki ülke için de çok önemli olduğunu vurgulamak isterim ve diğer şehirler için de örnek olacak bir çalışma olacağını temenni ederim. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”
“İki Şehrin Kardeşliği İçin Çalışmalarımız Sürecek”

Houmt Souk Belediye Başkanı Foued Haffauz ise “Göstermiş olduğunuz sıcak karşılama ve misafirperverlik için öncelikle çok teşekkür ediyorum. 2014 Yılı Mart ayında imzalanan protokolden sonra bu işbirliğini devam ettirmek istemeniz ve bunun için yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı size çok teşekkür ederim. Ayrıca Belediye çalışanları olsun, bu çalışmaya gönül vermiş diğer insanlar olsun; herkese bu çalışmaya gönül verdikleri için de teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar yapılmış ya da yapılmakta olan ve yapılacak olan tüm projelerde her türlü yardımı gerçekleştireceğimizi ve bu projelerin araştırılmasına, geliştirilmesine de devam edeceğimizi bildiririm. İki şehrin kardeşliği konusunda çalışmalarımız devam edecektir.  Yaşasın Türk-Tunus kardeşliği.” dedi.

Konuşmaların ardından Amiral Turgut Reis başta olmak üzere, Osmanlı Devletinin Tunus ve Cebre Adası’nda yaptırdığı mimari eserler, kahramanlık hikayeleri ve çeşitli anılardan oluşan sunumun da gösterimi yapıldı.  Toplantıda ayrıca önümüzdeki süreçte yapılması düşünülen projeler konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu. Heyet toplantının ardından Amiral Turgut Reis’in doğduğu yer olan Karabağ Mahallesi’ni ziyaret etmek üzere otelden ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.