Bodrum Gündem

Türk-İş Muğla Bölge Toplantısı Gerçekleştirildi…

12.11.2014
0
A+
A-

 türkiş sendikası toplantısı (1)

Konfederasyona bağlı Maden-İş, Tes-İş, Belediye-İş, Tez-Koop-İş, Toleyis, Sendikalarının Muğla Bölgesindeki Şubeleri ve Yol-İş I nolu, Yol-İş II nolu, Harb-İş sendikalarının temsilciliklerinin katılımlarıyla bölge toplantısı gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber 12/11/2014

Özelleştirme, İş Cinayetleri, Kadına Yönelik Şiddet, Yatağan Termik Santrali için yapılan mücadele ve6552 Sayılı Torba Yasa ile Taşeronluk sistemine ve taşeron yanında çalışan işçilere yönelik düzenlemeler kapsamında işkollarında yer alan taşeron işçilerin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi için birlikte hareket etme konularının yer aldığı toplantı Muğla’da gerçekleşti.

Toplantı sonunda yapılan çalışmalarla ilgili alınan kararlar kısaca şöyle;

  1. Özelleştirme:Ülkemizdeki tüm özelleştirme politikalarına karşı ve YATAĞAN YENİKÖY-KEMERKÖY TERMİK SANTRALLERİYLE KÖMÜR OCAKLARININ özelleştirilmesine karşı tüm emek örgütleri ve halkımızla birlikte sonuna kadar ortak mücadele edilmesi kararı alınmıştır.
  2. İş Cinayetleri: Siyasal iktidarın ekonomik krizden çıkışın bir anahtarı olarak gördüğü ve özellikle enerji, inşaat ve maden iş kollarında kendisini bulan, düşük ücret-yüksek emek gücü, güvencesiz çalıştırma, taşeronlaştırma sermaye birikimini arttırırken öte yandan yoksullaştırmanın boyutlarını yükseltmiştir. İşletme giderlerinin düşürülmesinin bir yolu olarak görülen işçi güvenliği ihlallerinin en önemli sonucu artarak yaşanan iş kazalarıdır.
  3. order Propranolol online

  4. Hükümetin 2015-2017 yıllarına yönelik hazırlamış olduğu orta vadeli program ve ayrıca ulusal istihdam strateji belgesinde yer alan kıdem tazminatının kaldırılması veya fona devredilmesi kiralık işçiliğin esnek çalışma, göçmen işçilik, istihdam büroları gibi konuları getirmesi nedeniyle çalışma hayatı emekçiler için zindana dönüştürülmek istenmektedir.
  5. Mücadelemizin birlikte örülmesi etkin bir koordinasyonu da zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle sendika şubelerimiz ve temsilciliklerimiz iki aylık periyotlarla bir araya gelme kararı almışlardır.
  6. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Muğla’da yapılacak etkinliklere katılacak olan Tez-Koop-İş Sendikasına destek verilmesi kararı alınmıştır.
  7. Yatağan termik santrallerinde özelleştirmeye karşı mücadelede önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelerle ilgili yapılacak eylem ve etkinliklerde Türk-İş’e bağlı sendikaların bölge temsilcileri olarak gereken tüm desteğin verilmesi kararı alınmıştır.
  8. 6552 Sayılı Torba Yasa ile Taşeronluk sistemine ve taşeron yanında çalışan işçilere yönelik düzenlemeler kapsamında işkollarımızda yer alan taşeron işçilerin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi için birlikte hareket etme ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalar olarak bu alandaki çalışmaları birlikte yürütülmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Tez-Koop-İş Sendikasının düzenleyeceği taşeron işçilerin bilinçlendirilmesi ile ilgili foruma destek verilmesi kararı alınmıştır.
  9. order Ventolin Natrexone Buy

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.