Bodrum Gündem

Bodrum Rotary Meslek Hizmetleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

19.11.2014
0
A+
A-

bodrum_rotary_2014_meslek hizmet_ödülleri (455)

Bodrum Rotary Kulübü tarafından, örnek çalışmalarının yanı sıra iş ve meslek onuru ile yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasında önderlik yapan kişilere verilen Meslek Hizmet Ödülü bu yıl Doğuş Marinalar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan ve Öğretmen Yazar Cezmi Çoban’a verildi.

Natrexon price Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Bodrum Rotary tarafından, örnek çalışmalarının yanı sıra iş ve meslek onuru ile yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasında önderlik yapan kişilere her yıl verilen Meslek Hizmet Ödülü sahiplerini buldu. Bodrum Rotary Kulubü tarafından düzenlenen toplantı Besiad Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim Kurulu üyeleri, Bodrum Rotaract Kulübü , Bodrum Interact Kulübü, Karya Rotary Kulübü ve misafirlerin katılımıyla Doria hotelde gerçekleştirildi.

Rotary Hizmetleriniz İle Işıldasın…

2014-2015 döneminde “Rotary hizmetlerinizle ışıldasın” sloganı ile bir çok sosyal projeye imza atan ve dünyada 1 milyon 200 bini aşan üyesi bulunan Rotary’lerin Meslek Hizmet Ödülleri” oldukça prestijli bir ödül olarak değerlendiriliyor. Bölge yönetim kurulu tarafından aday gösterilen kişiler ile ilgili birçok araştırma yapılmasının ardından Meslek Hizmet Ödülü iki kişiye veriliyor. Ödül için en önemli kriter ise; örnek çalışmalarının yanı sıra iş ve meslek onuru ile yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasında önderlik yapması.

İki Önemli İsim Ödül Aldı…

Başarılı çalışmaları ve Bodrum ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalarına her zaman destek veren Doğuş Marinalar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan ve Bodrum kültür tarihini inceleyerek kitap haline getiren Bodrumlu Öğretmen ve Yazar Cezmi Çoban’a verildi. Bodrum Rotary Kulübü Dönem Başkanı Şehval Öztürk törende yaptığı konuşmada, Rotary’nin dünya ülkeleri arasında iyi niyet ve anlayışı karşılıklı olarak geliştirerek barışa ve barış halinin kökleşmesine katkıda bulunan, kendinden önce kişiye ve topluma hizmeti düşünen köklü sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyledi. Şehval Öztürk, Ali Erkan Bezirgan ve Cezmi Çoban’ın meslek hayatı boyunca yaptığı örnek çalışmalar ile herkese örnek olduğunu, meslekte yüksek ahlak standartlarının yaygınlaşmasını teşvik ederek, özellikle genç meslek sahiplerini yüreklendirdiğini ve onların da yararlı işler yapmalarına önderlik ettiklerini ifade etti.

Dördüncü Kitabın Sponsorunu da Buldu…

Bodrum Kültürü ile ilgili 3 kitap hazırlayan Cezmi Çoban dördüncü kitabının tamamlandığını ve baskı için sponsor arayışında olduklarını ifade etmesi üzerine BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden kitabın baskısına sponsor olacağını söyledi.

Meslek Hizmet Ödülü alan Ali Erkan Bezirgan ve Cezmi Çoban’a Bodrum Sağlık Vakfında eğitim gören engelli çocuklar tarafından üretilen seramik plaketler verildi.

bodrum_rotary_2014_meslek hizmet_ödülleri (72)Ali Erkan Bezirgan Kimdir…

1954 Yılında İzmir’de doğdu.

Babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve orta eğitimini çeşitli il ve ilçelerde tamamladı.

Yüksek öğrenimini Dil ve Tarih,Coğrafya Fakültesinde yaptı. Evli ve bir kızı vardır.

1980 Yılında T.C. Turizm Bankası Turban Turizm A.Ş.’ye bağlı Turban Kuşadası Marina İşletmesinde göreve başlayan Bezirgan, Kemer,Bodrum Marinalarında görev yapmış ve 1993 yılında Turban’dan ayrılmıştır.

Daha sonra Bodrum’da çeşitli Tatil Köylerinde Genel Müdür olarak görevlerde bulunmuştur.

Turban Bodrum Marinanın özelleştirilmesi ile Bodrum Marina Müdürü görevine 1997 yılında tekrar geldi.

1998 Doğuş Holding Turizm Grubuna geçerek Marina Yatırımları – İşletmeleri Danışmanı olarak göreve başladı.

2002 -2009 yılları arasında D-Marin Turgutreis Marina Genel Müdürü olarak görev yaptı. Doğuş Holding Grubunun marina yatırım ve işletmelerine ağırlık vermesi üzerine Bezirgan Ağustos 2009 tarihinde;

Doğuş Marinalar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Marinalar Koordinatörü olarak görevlendirilen Bezirgan, halen bu görevini sürdürmektedir.

Deniz Turizmi Ve Marina İşletmeciliği Sektör Çalışmaları…

    • Turban Turizm A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilerek , Marina İşletmeciliği ve Yönetimi konusunda Fransa’da La Rochelle Marinasında çalışmıştır.
    • 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası”  (Eylül 2013) Deniz Turizmi Faaliyetleri Çalışma Grubu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
    • Türkiye Marina İşletmecileri ve Yatırımcıları Derneği “MARYAT” ın Kurucu üyesi olup, “DENİZ TURİZM BİRLİĞİ DERNEĞİ “ geçmiş dönem yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır.
    • Temiz Deniz Turmepa Bodrum Bölgesi Koordinatörlüğü yapmıştır.
    • Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Dokununcu ve Onuncu Kalkınma Planı Turizm Özel İhtisas Komisyonu Üyesi,

Baclofen online

    • Profesyonel Turizm Yöneticilerinin kuruluşu olan “SKAL CLUB” ‘ün Bodrum Skal Kulübü geçmiş dönem başkanı,
    • İSTANBUL SKAL CLUB” ‘ün 2007 yılı Yılın Profesyonel Turizmcisi ödülü,
    • Ülkemizde yapılması planlanan çeşitli Marina yatırımlarının kuruluş ve fizibilitelerinde çalışmalar yaptı.
    • Avrupa Topluluğu Marinalarındaki standartlara karar veren ve ortak çalışmalar yapan , merkezi Fransa’da bulunan Avrupa Yat Limanları Federasyonu “EUROMARİNA” Türkiye delegesi olarak 4 yıl çalışmalarda bulunmuştur.
    • Ege Üniversitesi Çeşme Meslek Okulu ile   Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulunda “MARİNA İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ” dersleri vermiştir.
  • İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis üyesi olan Bezirgan ayrıca Deniz Ticaret Odası Marina Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı ve Deniz Ticaret Odası Çevre Komisyonu üyesidir.
    Marinacılık Sektörü ile ilgili olarak düzenlenen birçok seminer ve kongrelerde yat turizmi ve marina işletmeciliği konularında konuşmacı olarak katılmış ve tebliğler sunmuştur.

 

bodrum_rotary_2014_meslek hizmet_ödülleri_cezmi_çoban

Cezmi Çoban Kimdir?

1985 yılında Muğla’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Muğla ve Bodrum’da sürdürdü. 2004 yılında kazandığı Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü dereceyle bitirdi. Lisansın ardından Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde formasyon eğitimini tamamlayıp, tarih öğretmeni olarak mezun oldu. 2010-2011 Eğitim öğretim yılında, Bodrum Turgutreis Lisesinde vekil tarih öğretmeni olarak görev yaptı. Ulusal ve uluslararası sempozyumlarda bildiriler sundu. Çeşitli gazete ve dergilerde araştırma inceleme yazıları yayınlandı. 1913-1953 yılları arasında doğan 10 Bodrumlu ile yaptığı yerel tarih söyleşilerinden oluşan “Belleklerde yaşayan Bodrum” kitabı büyük ilgi ile karşılandı.

Temmuz 2012’den bu yana Bodrum (Turgutreis) Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde çalışan yazar, araştırmalarını Bodrum Yarımadası başta olmak üzere Muğla il genelinde sürdürmektedir.

Yorumlar