Bodrum Gündem

Bir Ulus İçin Ekmek Neyse, Eğitim Ve Öğretim De Benim İçin Odur…

25.11.2014
0
A+
A-

kocadon öğretmenlerle bir araya geldi manşet

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen “Öğretmenler Günü Yemeği”nde Bodrum ilçe genelinde görev yapan bine yakın öğretmenle bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber 25/11/2014

Öğretmenler gününü kutlamak amacıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Öğretmenler Günü Yemeği’ Azka Otelde gerçekleşti. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe ilçe genelinde görev yapan bine yakın öğretmen ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ve okul müdürleri katıldı.

buy Cytotec Blood Pressure buy albuterol online Geçin “Galip Devletler İle Mağlup Devletler Arasındaki Tek Fark Yetişmiş İnsandır”

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin gecede yaptığı konuşmada; “Her ortamda söylüyoruz: galip devletler ile mağlup devletler arasındaki tek fark yetişmiş insandır. Bu yetişmiş insanları da öğretmenler, sizler şekillendiriyorsunuz. Ülkemizin en büyük ihtiyacı olan nitelikli, iyi yetişmiş insanlar sizin elinizde şekil alıyor. Emeğinizi önemsiyoruz. Göstermiş olduğunuz sabırlı, fedakar çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyoruz arkadaşlar. Sayın Belediye Başkanımıza da bizleri burada buluşturduğu için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Müdür Geçin, daha sonra Başkan Kocadon’a çiçek ve plaket takdim etti. Ardından diğer okullar adına Bodrum Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Abdülkadir Sağlam, Başkan Kocadon’a verdiği çiçeklerle teşekkür etti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da günün anısına, İlçe Milli Eğitim Müdürüne sunduğu plaket ve çiçeğin ardından duygularını şöyle ifade etti “Öncelikle ben sizlerden bir özür ile başlamak istiyorum. Gönül isterdi ki; bugün 1400’e yakın öğretmenlerimiz ve eşleri ya da emekli olmuş bütün öğretmenlerimizi burada görmek isterdik. Maalesef şu an Bodrumumuzda bu kadar kişiyi ağırlayacak bir yerimiz yok. Sadece öğretmen arkadaşlarımızı ve gelebilen öğretmenlerimizi davet edebildik. Onun için bu özrümüzü kabul etmenizi istiyorum. Çünkü bu güzel günde, sizleri, eşlerinizle birlikte ağırlamak, bizim en büyük hedefimizdi. Arkadaşlardan şöyle bir teklif geldi: Yalıkavak ve Turgutreis’i bölelim, ya da iki gün süren bir program yapalım ama önemli olan bugün hep beraber olmaktı. Onun için tekrar özür diliyor ve hepinize iyi akşamlar diliyorum, hoş geldiniz diyorum.”

Kocadon ”Bir Ulus İçin Ekmek Neyse, Eğitim Ve Öğretim De Benim İçin Odur”

Konuşmasının devamında Başkan Kocadon, eğitime verdiği öneme değinerek, “Ben hep şunu söylemişimdir ve söylemeye de devam edeceğim: ‘Bir ulus için ekmek neyse, eğitim ve öğretim de benim için odur.’ Bunların ikisi de vazgeçilmezdir. Eğer ben bugün karşınızda Bodrum Belediye Başkanı olarak konuşuyorsam, beni de bir öğretmenin yetiştirdiğini asla unutmayalım. Sizler birer çınarsınız. O kadar büyük bir çınarsınız ki; çünkü sizlerin de birer öğretmeni var. Hep öğreterek, eğiterek bu günlere geldik. Ben özellikle 15 yılı bitirmiş belediye başkanlığımda eğitime ayrı bir değer, ayrı bir katkı vermeye çalıştım. İnanıyorum ki eğitim bizi, ilim ve bilim yolunda tek ilerletecek unsurdur. Ben, Ulu Önder Atatürk’ümüzün, Baş Öğretmenimizin gözünden çıkan ışığın aydınlık, bilim ve irfan yolu olduğunu hiç bir zaman unutmadan; hep eğitimin ve öğretimin yanında oldum, okullarımızın ve öğretmenlerimizin yanında oldum. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için siz değerli öğretmenlerimizin üzerine düşen görevin ne kadar önemli olduğuna inanan bir belediye başkanı olarak, hepinizin bu güzel gününü kutluyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon daha sonra ilkokul öğretmeni Fatma Utalay’a verdiği çiçekle teşekkür ederek, “Çocukları belli bir yaşa kadar aileleri eğitiyor, özellikle o aileler çocuklarını kendi anne babalarına dahi emanet edemezken, belli bir yaştan sonra işte bir öğretmene emanet ediyorlar. Kendisi, benim de emanet edildiğim öğretmenim, sayın öğretmenim, sayın eğitmenim. Bugün, Bodrum Belediye Başkanı olarak konuşabiliyorsam, bunun nedeni sizden aldığım insana saygı eğitimidir ve bu yüzden şu an buradayım. Bu nedenle hocamın elini bir defa daha huzurlarınızda öpmek istiyorum.” dedi ve ilkokul öğretmenin elini öperek kendisine tekrar teşekkürlerini sundu.

Gece, yöresel türküler ve müzikler eşliğinde devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.