Bodrum Gündem

Bodrumlu Kadınlar Tek Yürek “Kadına Şiddeti Engelle”

25.11.2014
0
A+
A-

kadına şiddete hayır manşet

Bodrum’da faaliyet gösteren 7 sivil toplum kuruluşu Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi çatısı altında birleşerek Bodrum Ticaret Odasında “Kadına Karşı Şiddete Karşı Mücadele” bildirisi yayımladı.

cheap Colchicine Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 25/11/2014

Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen basın açıklamasına Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nermin Gönen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, Cumhuriyetçi Kadınlar Halikarnas Şube Başkanı Bedriye Gürkan, Cumhuriyetçi Kadınlar Turgutreis Şube Başkanı ve aynı zamanda Bodrum Belediye Meclis Üyesi Funda Akçalı, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Yalıkavak Şube Başkanı Nükhet Süvarioglu Tolunay, Turgutreis Elele Dayanışma ve Yardımlaşma  Derneği Başkanı Esma Ezenel, Bodrum Esnafa Sanayici ve İşadamları Derneği adına Nazlı Kaplan ve BARO Bodrum temsilcisi Cavidan Özyiğit katıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Bodrum’daki birçok sivil toplum kuruluşu ile bir araya gelerek ortak bir açıklama hazırladıklarını dile getiren Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nermin Gönen, Kadın Şiddete dur denilmesi gerektiğini söyledi. Gönen ayrıca içi dolu olan basın açıklamasının nasıl oluştuğuna kısaca değindi. Daha sonra söz alan CKD Halikarnas Şube Başkanı Bedriye Gürkan Yatağan işçisinin direniş mücadelesine destek toplamak için Bodrum’a gelen Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin’in de toplantı salonunda olduğunu belirterek haklı mücadelelerinde başarıya ulaşmalarını diledi.

Şiddet Gören Çocuklar Büyüyünce Şiddet Uyguluyor…

kadına şiddete hayır (10)BESİAD (Bodrum Esnafa Sanayici ve İşadamları Derneği) adına konuşan avukat Nazlı Kaplan, şiddetin her türlüsünün önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kaplan şiddetin sadece fiziksel şiddetten ibaret olmadığına değinirken şunları kaydetti “Kadına yönelik şiddet sadece fiziksel olarak algılanamaz. Ayrıca ekonomik, psikolojik şiddete karşı da aynı şekilde mücadele verilmesi gerekir. BESİAD hem iş, hem de istihdam sağlayan bir dernek olarak toplumsal anlamda kadınlara yönelik bir hizmeti de yerine getiriyor. Son dönemde artış gösteren mobbing olayları da şiddetin bir başka çeşididir ve kadını iş hayatında son derece zorlamaktadır. Bununla birlikte sosyal bir yara olan şiddet, ya o şiddeti gören ya da şiddete maruz kalan kişiler tarafından uygulamaktadır. İstatistikler şunu göstermektedir ki çocukluğunda annesinin şiddet gördüğüne tanık olan kız çocukları ileride şiddete maruz kalmakta, erkek çocukları ise şiddet uygulamaktadır”.

 
Nefes Aldığımız Her Yerde Şiddet Var…

kadına şiddete hayır (20) buy Sildenafil Citrate BARO Bodrum Temsilcisi Cavidan Özyiğit, 25 Kasım’ın neden Kadına Şiddet Hayır Günü seçildiği ile ilgili katılımcılara bilgi aktardı. Özyiğit Dominik Cumhuriyetinde meydana gelen 3 genç kızın tecavüz edilip öldürülmesi ile son bulan olayın Uluslararası Kadına Şiddete Hayır Günü olarak kabul edildiği tarihten günüme çeşitli etkinliklerle bu mücadeleye destek verildiğini dile getirdi. Özyiğit, darp ve fiziksel şiddet değil, aynı zamanda ekonomik ve cinsel şiddetinde bugün halen devam etmekte olduğunun altını çizdi. Cavidan Özyiğit “ Şiddet günümüzde evlerde, karakollarda, sokaklarda devam ediyor. Son 11 ay içinde 244 kadın öldürüldü. 12 sene içinde ise 7 bin 800 kadın cinayete kurban gitti. Bu olaylar ne yazık ki yasalarla da önlenemiyor. Yasalar kadını koruma konusunda yetersiz kalıyor. Sadece 25 Kasım değil, yılın tüm günleri şiddetin önlenmesi açısından önemli” dedi.

 

 

Kadını, Kutsal kadına şiddete hayır (22)Aile Sarmalında Yok Etmek İsteyen Anlayışa Da Karşı Duruyoruz

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Meral Saraçbaşı, göstermelik olarak kadının kutsal aile sarmalında yok edilmek istendiğini ifade etti. Saraçbaşı, 1960 yılında Dominik’te öldürülen kız kardeşlerden birinin kod adının Kelebek olduğunu dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü “Bu özgürlük hareketi de Kelebekle simgeleşti ve filmlere konu oldu. Onlar inandıkları, insan adına yaptıkları şeyler için öldüler. Elele vermenin, bir arada olmanın, insana ve her türlü canlıya yapılan yanlışın karşısında olmanın bir sorumluluk olduğunu anlattılar. Bugün haberlerde izlediğimiz, eşi tarafından iki bacağına sıkılan kurşunla sakat kalan ve altı çocuğunu kelebek kanatlarıyla sarmaya çalışan o annenin tavrında bir kez daha simgeleştiler. Kelebek kolları ile altı çocuğuna sarılmak isteyen bir annenin  kelebek kucaklamasına engel olmak isteyenlere karşı duruyoruz. Göstermelik olarak kadını kutsal aile sarmalında onun benliğini yok etmek isteyen anlayışa da karşı duruyoruz.”

Bodrum Müftülüğünden Kadına Şiddete Dur Çağrısına Destek Geldi…

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Yalıkavak Şube Başkanı Nükhet Süvarioglu Tolunay, Yalıkavak’ta kadına şiddete engel olmak için yaptıkları çalışmalara değinerek Bodrum Müftülüğüne Cuma hutbesinden sonra imamın cemaate kadına yönelik şiddete dur denilmesi yönünde bir konuşma yapılması için talepte bulunduklarını ve müftülüğün de bu talebi olumlu karşıladıklarını açıkladı. Bu Cuma günü tüm yarımada genelinde camilerde Cuma Hutbesinin ardından imamlar kadına yönelik şiddetle ilgili beş dakikalık bir konuşma yapılacağı kaydedildi.

Kocadon’dan Kadınlara Sığınma Evi Müjdesi Geldi… treat breast cancer

Cumhuriyetçi Kadınlar Turgutreis Şube Başkanı ve aynı zamanda Bodrum Belediye Meclis Üyesi Funda Akçalı, kadınlara yönelik şiddetin durdurulması için meydanlarda basın açıklaması yapılıp zincirler oluşturulduğunu fakat katılım beklenilen ölçüde gerçekleşmediğine dikkat çekti. Akçalı “Bugün burada pek çok sivil toplum kuruluşu olarak bir aradayız kadına şiddete hayır (23)ve ortak bir bildiriye imza attık. Buraya gelmeden önce belediye başkanımız sayın Mehmet Kocadonu’da davet ettim. Fakat kendisi çok yoğun olduğu için katılamayacağını bununla birlikte Bodrum’da artık bir sığınma evi olacağının müjdesini sizinle paylaşmamı istedi. Bodrum’daki kadın sığınma evinin temelleri atılıyor” dedi.

Cumhuriyetçi Kadınlar Turgutreis Şube Başkanı ve aynı zamanda Bodrum Belediye Meclis Üyesi Funda Akçalı ayrıca 25 Kasım dolayısıyla Bodrum Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü’nden destek sözü aldıklarını söyledi. Cumhuriyet Kadınları Derneği-CKD Bodrum Halikarnas Temsilcisi Bedriye Gürkan, dernek olarak kadına yönelik şiddete karşı duyarlılık yaratmak amacıyla başta köy ve mahalle kahvehaneleri olmak üzere, çeşitli platformlarda düzenli olarak toplantılar organize edeceklerini söyledi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.