Bodrum Gündem

Yatağan Direnişine Destek Çağrısı…

25.11.2014
0
A+
A-

yatağan direnişine destek çağrısı manşet Generic Cialis cheap Paxil order Premarin

Yatağan Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin ve beraberindeki işçiler Bodrum’da Pazar yerinde Yatağan’daki direnişe destek istediler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 25/11/2014
Yatağan, Yeniköy, Kemerköy santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesinde son aşamaya gelinen şu günlerde Yatağan Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin ve beraberindeki işçiler Muğla’nın tüm ilçelerini dolaşarak direnişe destek toplamaya çalışıyorlar.

AKP Faşizmine Ve Zulmüne Karşı Bir Mücadele Yürütüyoruz…
Yatağan Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin ve beraberindeki işçiler Bodrum Pazar girişinde bir basın açıklaması yaparak pazarı dolaşanlara direnişle ilgili broşür dağıttılar. Girgin Pazar girişinde yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti “Kısa zaman öncesine kadar kamuya ait olan termik santrallerin ve kömür ocaklarının özelleştirme politikalarına karşı direnmeye devam ediyoruz. Yatağan, Yeniköy, Kemerköy santral ve kömür ocaklarının yağmasına karşı direniyoruz. Ancak tüm Türkiye biliyor ki orada verilmekte olan mücadele kuru bir özelleştirilmeye karşı verilen mücadele değildir. Oradaki mücadele, hak, hukuk, adalet mücadelesidir. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma mücadelesidir. 76 milyonun hakkı olan ve alın teri ile kurulan kamu kurumlarımıza sahip çıkma mücadelesidir. Yırca’da zeytini kesilen zeytincinin mücadelesidir. Soma’da ve Ermenek’de diri diri maden ocağına gömülenlerin mücadelesidir. Doğamıza, canlısına, yaşam tarzımıza, hayatımıza, her şeyimize müdahale eden AKP faşizmine ve zulmüne karşı bir mücadele yürütüyoruz. 7 Aralık, Yatağan termik santrali, 26 Aralık tarihine kadar da Yeniköy ve Kemer termik santrallerinin devir teslim tarihlerinin son günü. Bizler de son virajdayız. Bu son virajda tüm halkımızla birlikte beraber yandaş firmaları iş yerlerimize sokmayacağız. Bedeli ne olursa olsun halkın malına sahip çıkacağız. Bugünden itibaren Muğla bölgesinde bildiriler dağıtarak enerji topluyoruz. Mustafa Kemal’in emperyalizme karşı yaptığı savaşla yoktan var ettiği bu ülkeyi uluslararası anlaşmalar, özelleştirmeler ve talan yoluyla asla yerli ve yabancı firmalara teslim etmeyeceğiz.”
Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hakkında da şunları söyledi “Tıpkı 54 yıl önce Dominik’teki diktatöre karşı direnen Mirabel Kardeşlerde olduğu gibi ülkemizde faşizme doğru gitmektedir. Kadınlar olarak, emekçiler, işçiler, köylüler olarak AKP’nin faşizmine karşı direnmek her yurttaşın görevidir. Bir söz vardır, diktatör bisiklete binen adama benzer, durursa devrilir. Bizler mevcut AKP iktidarının ve diktatörlerden durdurmasını beklemiyoruz. Onları durduracak olan emekçi halkımızdır. Durdurmak zorundayız, mücadele etmekteyiz. Çünkü Ülkemizdeki bütün kamu kurumları yağmalanıyor. Neoliberal politika dedikleri politikalarla emek değersizleştiriliyor. Kadınlar ötekileştiriliyor, çocuklar şiddete uğruyor. Giderek azalan haklarımız giderek azalan şiddet sonucunda bizlere tek şans tanımaktadır oda direnmek.” .
Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve beraberindekiler basın açıklamasının ardından Pazar yerinde esnaf ve vatandaşa beraberinde getirdikleri bildirileri dağıtarak Bodrumluları başlattıkları direnişe katılmaya davet ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.